Отидете към основна версия

15 267 86

Русия недоволства: Няма да чакаме много

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • женева-
  • преговори-
  • дмитрий песков-
  • сигурност-
  • европа

Русия не е оптимистично настроена след първия тур на преговорите със САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия предупреди Съединените щати, че няма да се задоволи с дълго отсрочване на проблемите, които трябва да бъдат решени. В Женева се състоя първият кръг от преговори между Москва и Вашингтон, но руснаците не са оптимисти.

Русия не е оптимистично настроена след първия тур на преговорите със САЩ за украинската криза, посочи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде агенция "Ройтерс". "Няма ясни срокове, никой не ги определя - имаме само руската позиция, че няма да се задоволим с безкрайното отлагане на този процес", каза той.

Песков изтъкна, че Москва няма да допусне обсъжданията във връзка с исканията ѝ за гаранции за сигурността от страна на Запада да протичат прекалено бавно. Говорителят на Кремъл отбеляза също така, че преговорите в Женева имат и позитивен аспект, който се състои във факта, че са били проведени по открит, съдържателен и директен начин. "Русия обаче се интересува единствено от резултатите", подчерта Песков.

Русия упражни натиск по отношение на Запада да седне на масата за преговори, като струпа войски близо до границата си с Украйна. Тя предяви искания от сорта на това Украйна да не бъде приемана в НАТО. Вашингтон заяви, че не може да удовлетвори тези искания, въпреки че е готов да откликне на част от руските искания, като например предложението на Москва за обсъждане на разположението на ракети и евентуални ограничения на мащаба на някои военни учения.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания