Отидете към основна версия

6 543 18

Северна Македония ще се разбере с България, когато всичко е договорено

  • северна македония-
  • преговори-
  • буяр османи

Това обяви Буяр Османи

Снимка: БГНЕС/EPA

Споразумение с България ще има, когато всичко е договорено. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът коментира преговорите с българското правителство. Според него Северна Македония се води по правилни идеи в разговорите.

Обяви, че признаването на българското малцинство за различно от македонското мнозинство е правилният модел за разговори. Той не се притеснява от предложенията за защитаването на правата на определена общност пред държавните институции.

Обясни, че е несъгласен, когато представители на български групи, отиват да водят преговори с България, след като реално са граждани на македонската държава.

За това и Османи се е срещнал с председателя на Граждански демократичен съюз Петър Колев. Важното е всички общности да получат внимание, за да не се обръщат към други държави.

Дипломатът призова българската общност да се обърне към македонските институции, за да бъдат обсъдени варианти за позитивно съжителство. Важното е да се намери решение за европейски преговори.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: