Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 13:52 5 793 32

Мицкоски: Щом Кирил Петков иска гаранции и аз искам гаранции

  • вмро-дпмне-
  • северна македония-
  • кирил петков-
  • преспанско споразумение-
  • християн мицковски

Според него властите в Скопие искат да повторят случилото се при промяната на името на страната след подписването на Преспанския договор

Мицкоски: Щом Кирил Петков иска гаранции и аз искам гаранции - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната македонска история и различният от българския македонски език преди подписването на Договор с България, предаде БГНЕС.

"Ние също искаме Брюксел да бъде гарант за македонския език и македонския народ. Ние също така искаме гаранции от Брюксел и официалните власти в София, че до пълноправното членство в ЕС няма се стигне до това на някоя страна да ѝ пречи нашето име. Когато видим всички тези неща на масата, тази гаранция, тогава може да преговаряме за всичко останало. На този етап подобен договор, какъвто Ковачевски възнамерява да подпише, няма да мине успешно в парламента. И понеже Кирил Петков иска гаранции, аз също искам гаранции. Ако има македонски език, без пояснения, както и македонски народ със собствена култура и история, те ще получат нашата подкрепа. Ние имаме готовност да преговаряме за нашето бъдеще и за по-активно сътрудничество с България, включително и вкарването на българите в Конституцията, но преди това на първо място трябва да получим гаранции за македонския език и македонския народ", каза Мицкоски пред местната телевизия "Сител".

Според него властите в Скопие "искат да повторят случилото се при промяната на името на страната" след подписването на Преспанския договор. "Така един ще подпише едностранен договор, в случая с българското правителство и всеки един, който ще бъде срещу това споразумение, което аз лично очаквам да бъде пряко срещу идентичността ни, ще бъде обявен за антиевропеец, а всеки, който ще го подкрепи, ще бъде про-ЕС. Тогава ще започне натиск срещу депутатите и унижението на парламента. Но, този филм ние вече сме го гледали", каза още лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До сега

    28 0 Отговор
    де беше ? Сега се сетиш ?!
  • 2 Е какво

    30 0 Отговор
    повече да гарантираме, признахме им отделна история, език, култура, какво още иска?
  • 3 Русофил

    28 14 Отговор
    Искаме Путин да прибере македония обратно в България!

    Коментиран от #6

  • 4 Бамби

    73 0 Отговор
    Какви гаранции, бе серсем? Единственото сигурно нещо е българският ви произход, език и история!
  • 5 Баш софиянец

    63 1 Отговор
    Вековната "македонска" история е българската история. А гаранциите за македонския език, създаден около 1945 година лабораторно може да бъдат дадени със срок на годност около 1 месец, докато Брюксел осъзнае, че не чува и не вижда разлика между езиците. Толкоз!
  • 6 Това е странно,

    49 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Русия създаде македонците чрез Коминтерна и сърбите, освен да реализира проектите си за шопска, тракийска и добруджанска нация, то какво друго?

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    45 0 Отговор
    Имам си една мечта. Нашите политици, да защитават интересите на България и Българите, със същото самочувствие ,като Македонските.
  • 8 Капитализъм

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Това е странно,":

    ... в действие!!! Прехвърляне проблема от здравата глава на болната!!!
  • 9 Смешници

    38 0 Отговор
    Tози каквото се пъни ще кажеш че България ще става член на ЕС а не измислените Северно Македонци
  • 10 ТаУмВзе

    11 6 Отговор
    Маке, все още не е научило Канадскию език!
  • 11 Българка

    38 0 Отговор
    РСМ може да има претенции за собствена история и език за времето слд 1944 година, когато изкуствено е създадена

    Коментиран от #17

  • 12 Хи хи хи

    42 0 Отговор
    МИЦКОСКИ , ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ИСКАШ НИКАКВИ ГАРАНЦИИ ! ПРОСТО НЕ СИ ВЪВ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ ! АКО ТИЯ МАРСИАНЦИ БЯХА В ЕС А НИЕ НЕ ......ЩЯХА ДА НИ ПРОПИЛЕЯТ ! ТО И СЕГА СЕ ДЪРЖАТ СЯКАШ НАС ЩЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕС НЕ ТЯХ ! НАХАЛНИ И ТЪПИ !
  • 13 В.Г.З.

    24 0 Отговор
    Че кой си ти бе, мишок?!?
  • 14 признавам

    5 16 Отговор
    Наш Кирчо всичко ще признае. Даже и несъществуващият македонски език и история! Само да е угоден!
  • 15 Мицо! Станал Мицковски, смях!

    27 0 Отговор
    "Македонският език" е измислен, от Коминтерна тире чичко Сталин. Това е доказан факт има документи, за това, знае се деня мястото и даже часа в който е гласуван. Това не може да е език а си е чисто престъпление, на една чужда, за Вардарско държава дори две държави, СССР и Сърбия.

    Мѝцо Асен е български владетел, цар на Второто българско царство в периода 1256 – 1257 г., а номинално – докъм 1263 г.
  • 16 Павел Пенев

    32 0 Отговор
    Не стига че е прост а и нахален. Като искаш гаранции стой си там и никаква Европа за вас.

    Коментиран от #32

  • 17 1991г

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Всъщност е създадена и призната първо от България през 1991 г. 8 сеп.
  • 18 Бай Манчо

    33 0 Отговор
    хахахахахаха , ""Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната македонска история и различният от българския македонски език "" . Наистина са невменяеми .
  • 19 Антон К

    23 0 Отговор
    Много неприятно излъчване ина този. Де е расъл. що е пасъл...Омразата му към Бг е паталогична и тя ще го погребе политически.
  • 20 ХАН КРУМ

    21 1 Отговор
    Кирил Петков трябва да знае едно нещо, както си занае името: националния въпрос,, историята ни ,македонския въпрос за България е основен и нито една друга тема не може, нито да го измести ,нито да го замести. Всяка подробност останала неизчистена сега ,е бъдещ сериозен проблем утре.Така е от 1913година.Подминат тогава с лекота от Фердинант ,още не може да бъде решен.Англосаксонския подход на Петков не ни върши работа, макар и полезен за онези извън България ,които му дърпат конците.Този подход е продажен за България.След 2–3–5 години ,ЕС и НАТО може и да ги няма,но предателството ще остане. Всеки милиметър отстъпка, получаваме нагло държане. И на кого в България му пука дали Скопие ще е член на ЕС или не.При цялата активност на Петков, нещо положително да има насреща?Колко пъти трябва да настъпиш и да те удари мотиката , че да спреш да я настъпваш Кириле?
  • 21 Гражданин

    27 0 Отговор
    Добре бе Мицкоски, уж сте древна държава, уж сте наследници на Александър Македонски, уж не подлежи на коментар, че има македонска нация, защо се съгласихте да смените името си. Как така 17 години спорихте с гърците, че сте македонци и в един момент станахте северно македонци. На мен не ми става ясно Македония и Северна Македония една и съща държава ли е. Защото например Ирландия и Северна Ирландия са различни държави. Та въпросът е ако сте истински македонци как станахте северно македонци, и защо аджеба не отстоявахте със същото настървение истинското име на държавата си. Инатихте се 17 години и накрая клекнахте. Ако гърците ви бяха казали, че сте Битолска Македония пак щяхте да се съгласите. Сега ще спорите още 17 г и накрая ще признаете, че сте българи.
  • 22 Гледам им телевизиите на РСМ

    17 0 Отговор
    Нямате представа каква жлъч се излъчва всеки ден! Еничарите не са били подлагани на такова мозъчно облъчване каквото се извършва там!
  • 23 Гай Турий

    12 0 Отговор
    Я в тъча! Да чакат 100 години без гаранции. Киро, спри се да се натискаш в тая Македония. Не разбра ли, че на тия провокатори трябва да им паднат главите, за да си обърнат мисленето. Каквото и да е бъдеще без признаване на истинската история нищо не струва. Утре ще ти вземат бизнеса и ще твърдят, че е техен.
  • 24 Хахах

    14 1 Отговор
    Дайте му гаранции, че ще видят ЕС през крив макарон.
  • 25 MGewehr

    9 0 Отговор
    "Мицкоски", хайде холан бе.... е те такова маке име нема и не е имало!!!
  • 26 Болярин

    10 0 Отговор
    Мицко, тебе никой не те пита какво искаш ! Първо прочети какъв договор са подписали северномакедонците с България през 2017 г. ! Едва когато изпълните дословно съдържанието на този договор, евентуалното, може да кажеш какво искаш ТИ !!!
  • 27 Гоце Делчев

    4 0 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня, та и тя вдигнала крак!
    Не си в положение да поставяш условия, родоотстъпник, ниеден!
  • 28 Гоце

    4 0 Отговор
    Какви гаранции искаш, Муньо?! Докъде стигнахте?! “Велики северномакедонци в Американската история …” Леле! Обезумели родоотстъпници! Северномакедонски еничари!
  • 29 ддадн

    5 0 Отговор
    Каква Македонска вековна история бе! Македония е БЪЛГАРИЯ!
    Македония е подарена държава откъсната от БЪЛГАРИЯ!
    БЪЛГАРИЯ трябва да анексира македония ....
    Много са нахални макетата - много!!!
  • 30 Мдаааа

    4 0 Отговор
    На евробанкнотите "евровица" ли ще пише на "македонски" или "евро" както е и на български?
  • 31 Тракиец

    6 0 Отговор
    Как звучи само Вековна Македонска история от устата на сърбин.И Мице пак сбърка бе брат.Говориш за македонска а живееш в Северна Македония.Едното няма нищо общо с другото.Македонска история си е имало,но Северно македонската е от 1944.Май много от хапчета не си ги пиеш.И Мице,не Е С е кандидат за да поставяш наглите си условия.
  • 32 Теакиец

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Павел Пенев":

    Мицко се напъва ,защото 70% от елита на ВМРО имат Бг паспорти.
Новини по държави: