Отидете към основна версия

9 203 74

"Don't be а pussy!" Гол протест в Киев (ВИДЕО)

  • фемен-
  • украйна-
  • киев-
  • джо байдън

"Фемен" се подигра на алармистката политика на САЩ, която доведе до верижна реакция от затваряне на посолства и евакуация на персонал от Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Активистка на движението "Фемен" проведе митинг близо до посолството на Съединените щати в Киев. Полуголото момиче се появи пред сградата на посолството с дрехи във военен стил - панталони и ботуши.

Тя държеше пистолет в ръцете си, а на голите ѝ гърди имаше лозунг: "Don't be а pussy" ("Не бъди п*тка!").

"Фемен" се подигра на алармистката политика на САЩ, която доведе до верижна реакция от затваряне на посолства и евакуация на персонал от Украйна.

Страната, от която всички бягат, е обречена да остане насаме с врага. "Фемен" апелира към международната общност с лозунга "Don't be а pussy", казват от движението.

Припомняме, че президентът на Съединените американски щати Джо Байдън призова гражданите си спешно да напуснат Украйна. Редица други страни, по-специално Великобритания, Япония, Израел, Индия и други, също препоръчаха на своите граждани да напуснат Украйна.

Беше съобщено също, че Държавният департамент официално потвърди преместването на посолството на САЩ от Киев в Лвов, а Обединеното кралство също прехвърли част от дипломатите си от столицата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: