Отидете към основна версия

3 581 16

Франция и САЩ призоваха своите да напуснат Украйна

  • сащ-
  • франция-
  • украйна-
  • въздушно пространство

Това се случва, след като Европейският съюз обяви, че затваря цялото си въздушно пространство за руски самолети

Снимка: БГНЕС

Франция „настоятелно препоръчва” на всички свои граждани, които се намират в Русия, да я напуснат „незабавно”. Това се случва, след като Европейският съюз обяви, че затваря цялото си въздушно пространство за руски самолети, предаде NOVA.

Изявлението на уебсайта на френското министерство на външните работи гласи: „Поради нарастващите ограничения на въздушния трафик между Русия и Европа, настоятелно се препоръчва на френските граждани, преминаващи през Русия (туристи, посетители, студенти, специалисти в командировка), да вземат мерки за незабавно напускане на страната чрез съществуващите въздушни връзки”. Властите в Париж посъветваха гражданите да отложат всяко предстоящо пътуване до Русия.

САЩ също призоваха американските граждани незабавно да напуснат Русия, съобщи днес Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

„Американските граждани трябва да обмислят да напуснат Русия незабавно, докато все още има търговски полети”, се казва в съобщение, публикувано на сайта на американското посолство в Москва.

От посолството отправиха призив към американските граждани да имат „план за действие при извънредни ситуации, при който да не се разчита на помощта на правителството на САЩ”.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.

Свързани новини