Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2022 07:54 19 601 101

Войната в Украйна може да приключи по 4 начина:

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сценарий-
  • киев-
  • владимир путин-
  • нато-
  • европа-
  • китай

Ще успее ли да удържи украинската армия?

Войната в Украйна може да приключи по 4 начина: - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На 24 февруари руската армия нахлу в Украйна от няколко посоки – непредизвикано военно нападение, което шокира целия цивилизован свят, макар от седмици западните страни да предупреждаваха за такава опасност. От осем години Русия води война с Украйна, но за първи път предприе инвазия в цялата страна, а не само в източните територии на Украйна. И докато през 2014 г. Русия лъжеше света за мотивите си за анексирането на Крим и опасността за рускоезичното население там, то сега целият свят видя истината – Русия започна война, непредизвикана по никакъв начин от мирното население на Украйна. Има 4 сценария, по които може да се развие тази война:

1. Победа за Русия

При този сценарий агресорът Русия постига военна победа, сваля демократично избраното правителство в Киев и налага марионетен режим. Новата власт твърдо насочва Украйна на изток, отхвърляйки предишното желание на страната за по-близки отношения с ЕС, а не с Кремъл. Огромна част от население напуска страната, а тези, които остават, се адаптират към новата реалност. Москва се опитва да смекчи доколкото е възможно въздействието на наказателните санкции на Запада, изграждайки все по-тесни връзки с най-голямата авторитарна сила в света, Китай. Инвазията в Украйна може да подхрани стремежите и на други авторитарни режими, особено в Пекин. Китайският президент Си Дзинпин несъмнено ще планира следващия си ход по отношение на Тайван, насърчен от действията на Русия по отношение на Украйна. Всичко това може да означава зората на нова ера, в която великите сили налагат волята си над по-слабите съперници, пише в анализ за Sky News Дебора Хейнс.

2. Частична победа за Русия и разделена Украйна

При втория сценарий Путин успява да превземе и задържи цялото крайбрежие на Украйна, простиращо се по протежение на Черно и Азовско море, отрязвайки възможността на страната да изнася. Това осакатява икономиката, оставяйки Украйна да бъде управлявана от отслабено правителство в Киев. Ново разделение запад-изток, както бе в Германия. Всички територии под контрола на украинското правителство поддържат по-тесни връзки със Запада, докато териториите под контрола на Русия са в руската сфера на влияние.

3. Ефективна украинска съпротива

Съществува реална вероятност от мощна и ефективна украинска съпротива за противодействие на всяка руска окупация или наложено от Русия правителство. Това въвлича Москва в продължителна партизанска война в Украйна, предизвиквайки недоволство в Русия, тъй като броят на убитите и ранените руски войници нараства, заедно с финансовите разходи за мисията. Това е ситуация, която в крайна сметка застрашава Путин. Западните партньори на Киев продължават да оказват финансова и военна подкрепа на Украйна, и в крайна сметка военната агресия на Москва се проваля.

4. Пълна победа за Украйна на бойното поле

Четвъртият сценарий е пълна победа за Украйна. Макар че руската армия превъзхожда украинската, сега украинските въоръжени сили са много по-добре подготвени от 2014 г., когато Крим беше анексиран. САЩ, Великобритания и редица други страни доставят оръжия на Украйна. При този сценарий украинските сили успяват да спрат руската инвазия и авторитетът на Путин у дома е сринат.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    86 145 Отговор
    Руската рубла се срина с 40% тази сутрин и вече е 127 рубли за 1 евро. Путин за 5 дена срина собствената си икономика и превърна Русия в по-зле от Северна Корея, а руснаците в най-мразения народ в света. Ненормалник!

    Коментиран от #35, #49, #73, #79

  • 2 Украйна

    112 57 Отговор
    Е ВЕЧЕ ОТНОВО ВЪВ СССР

    Коментиран от #4, #8, #11, #82

  • 3 Госあ

    196 31 Отговор
    Единствената причина да тази война е, че краварите се зарекоха Украйна да бъде в нато и не отстъпиха. Имаше много време и много преговори преди нахлуването. Правителството на Украйна също не направи нищо за себе си.

    Коментиран от #18, #55, #65, #84

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наркос

    56 33 Отговор
    "шокира целия цивилизован свят" с изключение на няколко миндила в бг, които дори не били живи по време на комунизма и само са чували за него от баба си комсомолката с основно образование ...
  • 6 Войната може

    170 45 Отговор
    Да приключи по четири начина:
    1.Победа за Русия срещу Украйна
    2.Победа на Русия срещу Европа
    3.Победа на Русия срещу САЩ
    4.Победа на урана срещу всичко живо.

    Коментиран от #85

  • 7 Пети вариант ...

    155 21 Отговор
    ..... Путин , Китаеца и Човекът Ракета решават че няма да чакат следващи “пандемии” , гей бракове и узаконяване на педофилията и разпиляват сектата ...

    Коментиран от #58, #83

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чумата

    69 14 Отговор
    Избирам първия вариант!
  • 10 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    139 9 Отговор
    Войната в Украйна всъщност започна когато Русия не остави Сирия на САЩ ‼️

    Коментиран от #86

  • 11 Хаха

    29 44 Отговор

    До коментар #2 от "Украйна":

    Дърт пенсионер СССР вече не съществува

    Коментиран от #16

  • 12 Абе

    103 4 Отговор
    Къде се дяна пандемията ...?!?

    Коментиран от #87

  • 13 kriss

    45 9 Отговор
    Четвърти начин Няма...
  • 14 Това не е война

    88 19 Отговор
    А военна операция. Четете историята!!! Но ми е жал за джендърите ...

    Коментиран от #88

  • 15 😄😄😄

    89 19 Отговор
    Начина ДА СПРЕ ДНЕС САМО ПОДПИСВАНЕ ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ НА УКРАЙНА !
    В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ Я СРАВНЯТ СЪС ЗЕМЯТА И ПОЛОВИН ЕВРОПА

    Коментиран от #89

  • 16 Напротив пикльо,

    51 14 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Точно сега Путин започна да го създава наниво. Нали затова виеш на умряло!

    Коментиран от #92

  • 17 Фриман

    53 9 Отговор
    Статия за глупаци, да им промие мозъка още повече!
    Ще има ли балансирани новини?
  • 18 Асад

    41 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    И разбира се това което не казват разполагане на ядрено оръжие в украй а
  • 19 щурецъ

    42 1 Отговор
    АКО ГРЪМНЕ ЯДРЕНА БОМБА,ПАНДЕМИЯ НЯМА ДА ТИ ТРЯБВА.
  • 20 Антон

    85 13 Отговор
    Пропускате и един сценарии, вероятно толкова възможен колкото и първия и втория пример даден от вас. Конфликт извън украйна, който 100% преминава в ядрена война. Всъщност каквото търсиха украинците - начетиха то. Търсиха война, получиха война. Да ви припомня последните години, когато американски кораби кръстосваха черно море, съвместни учения с украйна, учения кръстени с гръмки наименования атланчтическа решителност и подобни имена. Така ме искайа война, получиха я. Сега рев като ощипани моми.

    Коментиран от #29, #90

  • 21 Българка

    14 45 Отговор
    Относно тласкането на Украйна при победа на Русия в тая завоевателна война, съобщавам факта, че вчера Зеленски е отправил призив към ЕС да бъде приета в съюза. Тази сутрин по БНТ излъчиха обръщение от Урсула Фондерлаер, че Украйна принадлежи на Европа, отстоява ценности на ЕС и трябва да бъде присъединена към ЕС

    Коментиран от #43

  • 22 пенсионер

    58 8 Отговор
    4-то напълно изключено.
    3-то малко вероятно
    за България - снишаване , плеценка на обстановката и без много приказки ! при опит за инвазия - пълен неутралитет !

    Коментиран от #37, #91

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НИМРОД

    26 18 Отговор
    ПРОБЛЕМЪТ Е ПУТИН, КОЙТО ВСЕ ОЩЕ Е ОБЛАДАН ОТ ЛИБЕРАЛНИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ТЪРПИМОСТ КЪМ ДОКАЗАНИ ФАШИЗОИДИ КАКВИТО СА ТЕЗИ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР И СС АЗОВ..

    КАК БАВНО И МЕТОДИЧНО ТАЗИ ИЗМЕТ УНИЩОЖАВАШЕ РУСКАТА ДИАСПОРА В ДОНЕЦК И ЛУГАНСК Е НЕЩО ЗА КОЕТО НАШИТЕ МЕДИИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГОВОРЯТ.

    ТОВА КОЕТО ШАЛОМОВ ПУТИН И ДАВИД ААРОНОВИЧ МЕНДЕЛ ИЗВЪРШВАТ С РУСКАТА АРМИЯ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН БАВНОТО И МЕТОДИЧНО УНИЩОЖАВАНЕ.

    ДНЕС И СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ДНИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНА ЦЯЛАТА ТАЗИ БЕЗПРИНЦИПНА И НЕПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА НА ХАЗАРСКИЯ КАГАНАТ ОТ КРЕМЪЛ.

    Коментиран от #71, #93

  • 25 big

    92 13 Отговор
    Има само един единствен правилен начин за излизане от тази ситуация: САЩ, ЕС, и НАТО приемат условията за безопасност на Русия и свалят всички санкции! Това няма да е слабост, а разум! Те отдавна са загубили "силата", но все още не могат да го разберат! Русия няма да се спре, щом е започнала война, въпроса е къде ще спре, ако на горните не им дойде акъла! В момента руската армия пази украинското население, но докога?

    Коментиран от #42, #46, #94

  • 26 Войникът 🇧🇬

    50 1 Отговор
    И НАТО и Русия ни облъчвате постоянно с пропаганда ,но има доста исторически ранни и късни факти,които показват същноста и на двете ,а и на Украйна! Всеки може да прецени, по собственно становище да вземе страна,но вярното е ,че и НАТО и Русия преди всичко гледат собственните си интереси ,а после на другите!
  • 27 Нато

    11 51 Отговор
    Всичко ще приключи с обесване на жужето на райхстага и приемане на русия в нато

    Коментиран от #40, #75

  • 28 Госあ

    35 0 Отговор
    Както всяка война и тази ще приключи с много разрушения и смърт от една страна и облагодетелствани от това от друга.
  • 29 Хапчетата

    13 43 Отговор

    До коментар #20 от "Антон":

    Човече, не си добре! Или това е пропаганда от Питер!
    Разберете Путин е пътник. Лошото е, че е луд и с него може да завлече целият свят.

    Коментиран от #33

  • 30 Госあ

    27 1 Отговор
    Облагодетелствани ще бъдат тези, които наливат най много масло в огъня. Те се знаят кои са.
  • 31 любител

    59 5 Отговор
    тоя дето е писал статията сам не си вярва че комедианта ще победят че го е оставил на 4 място.а че русия ще загуби повече може само болен краварски мозък да го роди. как цяла европа не разбраха че не путин е виновен за тази война а мръсните кравари като използваха и комедианчето за да може европа да скъса с русия и да стане вече напълно политически икономически военно и най вече енергийно зависима и надупена на сащ.това беше мечтата им надупена и слаба европа мразеща русия.

    Коментиран от #95

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 любител

    51 8 Отговор

    До коментар #29 от "Хапчетата":

    не путин е луд а главата ти е празна.
  • 34 М3 голд

    47 6 Отговор
    Добър анализ на Джамбазов. Е, има доста неверни неща. И основната истина е: тази война не е срещу украинския народ. Гражданското население се пази. Това го знаят политиците и националистите от всякакъв ранг и структура, също менторите от САЩ и Европа. Затова те се разполагат в жилищните райони, за да ги ползват като жив щит.
    Теоретично, възможни са сценарии 1 или 2. 4 е изключен. Западът, особено Англия и Европа, таи надежда за вариант 3. Последните не се интересуват от брой жертви. Те гледат като коне с капаци в "правилната" посока.
    Нека изчакаме един месец. Обстановката може да е коренно различна. Решението за допълнително въоръжаване на Украина може да изиграе на някои лоша шега. Особено на Полша, която ще е доставчик. Следващите след Украина ще са те, с тази политика. И ако това се случи, Румъния трябва да премахне ракетите, защото след това ще са те. А след тях ще сме България, ако водим недалновидна политика. Дано съм лош пророк.

    Коментиран от #50, #99

  • 35 номад

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    русия търгува с китай това е вокна на уса и русия на руска земя украинците си измислиха техен език и посменост с която доста се затрудняват в киев е такава мафия и престъпност че идея си нямате скъпи джипове без рег номера е нещо нормално вие гледате войната а немислите че утре бензина ще е 5 лв и газта 1000 лв за 3 стаи рублата се обезценила той лева щото е бетон гледам цял свят се скъсват да купуват бг лев

    Коментиран от #44

  • 36 Това не са решения

    43 3 Отговор
    Трябва да се седне и да се преговаря, не е нужно да се избиват. Украинци има много в България. Те пият и се бият, непрестанно. Има спешни отделения в страната, който работят само с тях. Днес ги закърпят утре пак са там. Ухилени и неразбиращи какво става. Зеленски раздаде оръжия на всеки който може да държи пушка и по 1000 патрона и те се стрелят между тях си . На война като на война, всеки който ти е не симпатичен го застрелваш. В Киев има множество цивилни жертви, без руски войски да са влезли в него. Тези видеа къде обиколиха света за разрушения жилищен блок и за танк който мачка кола и се поклаща отгорей се оказаха украйнци или фашисти или сепаратисти . По важното е че не са така наречените окупатори или руснаци . Не са руснаци. Направете си изводите сами. Какво става в тази страна, кой се разхожда по улиците и избива мирни граждани,кой е пуснал Зеленски в държавата си? Имат ли нужда от помощ и кой ще им се притече , може би Европа, или НАТО, незнам!

    Коментиран от #45

  • 37 Венко84

    5 38 Отговор

    До коментар #22 от "пенсионер":

    Е тва е целта на Путл.ьо и на тукашните рубладжийс.ки подлоги, ама нема да стане! Победа за Украйна

    Коментиран от #51

  • 38 тц тц

    54 0 Отговор
    Войната в Украйна може да приключи по един възможен начин: Нобелова награда за Путин в областта на медицината - все пак само за ден изкорени Ковида, с който ЕС и САЩ се бориха три години.
  • 39 Русофил плюс

    47 9 Отговор
    "...непредизвикано военно нападение.." - само невежите, промитите атлантически мозъци и русомразци могат да твърдят, че това е непредизвикано нападение от страна на Русия. В продължение на десетилетие атлантиците се стремяха да предизвикат това братоубийство, което да отслаби Русия, и поради натрупания опит в световните политически "мърсотии" - може би успяха! Поне за сега.....

    Коментиран от #96

  • 40 Морски

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Нато":

    😂😂😂😂
  • 41 no name no face no number

    22 11 Отговор
    Мачкай Вова

    Коментиран от #97

  • 42 Перко

    13 34 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    Руската армия ще се спре със сигурност.Сега не е 1939 .Комуникациите са на съвсем друго ниво и светът гледа и вижда истината.Виждат я и обикновените руснаци и протестират.

    Коментиран от #48

  • 43 ЕВРОНЮЗ

    49 4 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Абе тя Украйна си е в Европа, ама някой може ли да ми каже какво прави задокеанската измет в Европа.

    Коментиран от #98

  • 44 Антитрол

    9 26 Отговор

    До коментар #35 от "номад":

    Еее, руските тролове взеха хептен с гугъла да пишат, излагация
    Митрофана-дебелана, къде си, задействай хибридната кампания!
  • 45 Внимавайте

    28 5 Отговор

    До коментар #36 от "Това не са решения":

    А украинките? Нахални като конски мухи,истерични,лъжливи и лицемерни. Много внимавайте с тях.
  • 46 любител

    36 5 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    абсолютно си прав комедианта задължава всички от18-до 60г да се бият заради интересите на краварите като връща и бягащите.бандеровците избиват тези които не искат да воюват и ги използват за жив щит-пушечно месо. това ли е им борбата. прав си дано руснаците да издържат и не посегнат на хората защото голямата част не го искат. за всичко са виновни краварите които за последните години водиха 33 войни за да заграбят природните им богатсва.сега използват чрез комедианта цял народ за който не им пука за да накажи европа русия и да стане и тя зависима от сащ
  • 47 Стефан Петров

    43 5 Отговор
    В този материал няма никаква обективност. Всяка война има причини и повод, но за тях нищо не се пише, защото ако се пише ще трябва да се признае,че Русия не е агресор, а е в ситуация на неизбежна отбрана. Втората световна война на запада против СССР и Русия не е спирала и за ден след 1945г. Ако Русия бе отстъпила тя щеше да просъществува не повече от 10-15г., след което щеше да бъде поробена и раздробена от запада. Знам,че звучи необичайно това мнение, но за съжаление е истина.

    Коментиран от #61

  • 48 big

    27 4 Отговор

    До коментар #42 от "Перко":

    Именно, комуникациите са на съвсем друго ниво и фалшивите новини не могат да просъществуват, истината рано или по-късно ще изплува. Относно съвременните военни комуникации, фашистите и техните куратори са много назад, техните ще бъдат извадени от строя! Руските РЕБ на този етап нямат аналог, а както показаха, за тях не е проблем да им унищожат спътниците!
  • 49 Мишо

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Това по курсът на японската фондова борса, борсата в Москва отваря след 25 минути. Тогава започва истинската търговия и полет надолу, както за рублата, така и за MOEX, руския борсов индекс.
  • 50 Морски

    35 7 Отговор

    До коментар #34 от "М3 голд":

    На теория е възможно това,но на практика не.Ако Украйна и Русия се разберат и стигнат до спорозомение което напълно да удовлетворява Русия,още на следващия ден няма да има нито един руски войник в Украйна.Що се отнася до нападение(военно)срещу Полша,Румъния и България това на практика е невъзможно,първо защото това вече е НАТО и второ Русия няма нужда да превзема тези страни,а има нужда само от удобно правителство което да прокарва нейните интереси в съответната държава и ЕС,и първото "удобно" за Русия правителство ще бъде в България,защото каквото и да си говорим 2/3 от българския народ сме или симпатизираме на Русия(да не казвам направо русофил),и най вече защото ни омръзна някакви герберасти или "просто Кирчовци" да на лъжат и правят на балъ.ци,под натиска на така наречените ни партньори от ЕС и нашия "приятел" САЩ.
  • 51 Росен

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Венко84":

    Венко, много си зле, моето момиче.
  • 52 НИМРОД

    5 19 Отговор
    НЕЩАТА СА ПРОГРАМИРАНИ ОТ РУСКИТЕ И УКРАИНСКИТЕ ХАЗАРИ ДА ПРИКЛЮЧАТ С ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА И ПОМОЩ ОТ ЗАПАДА.

    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РУСКАТА АРМИЯ ТЯ ДОКАЗА НЕГОДНОСТТА СИ В СИРИЯ , В ИРАК , В ЛИБИЯ...
    АКО ИМА ПРОМЯНА ТЯ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ НЕ ОТ УКРАЙНА , А ОТ КРЕМЪЛ .
    Това едва ли ще стане.
  • 53 WWIII

    12 0 Отговор
    Има и такъв сценарий, но дано него не се стигне. Привеждането в бойно дежурство на ядрените сили, обаче, е стъпка в тази посока
  • 54 НАЦИОНАЛИСТ

    16 1 Отговор
    д€ни$чо натото ПО Ч€ТИРИ НАЧИНА :
    -п€ дал;
    -обра т€н;
    -дж€нд€ра$т;
    -п€ д€ ра$т.
  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 22 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Защо не я спря,след 1ви 24часа???Когато всичко това за ,което си писал стана???Сега руснаците знаеш какво ги чака.това дет съм го писал в други постове.За да превземеш цяла украйна ,мислителю ти трябва да затвориш Западна украйна и да вземеш ЛВов...Но за това не трябва много мозък ,но яко...трябва .. по друг начин трябваше да стане....Сега вси путинофили ке сърбате Полски борш....Поляците това го чакат стотици години......Очаквам след време евтин рапарационен бензин,ако "братята руси"" не решат да се изпаряваме заедно...

    Коментиран от #62

  • 56 Ясно като бял ден

    20 1 Отговор
    Както и да свърши войната,Украйна няма да е същата!

    Коментиран от #59

  • 57 Иванушка

    20 3 Отговор
    "...сваля демократично избраното правителство.." - с "малката" поправка че правителството на Комика не е демократично избрано а с Преврат. След като Володята заложи всичко най-вероятния сценарий е Украйна да изчезне като наименование и да бъде напълно присъединена към Крим, Донбасс и Луганск. Всяко друго решение е Компромис със съответните рискове за близко и далечно бъдеще.
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 18 Отговор

    До коментар #7 от "Пети вариант ...":

    Китаецът Плаши с армия,но завладява с икономика.........Бая умен е китаецът...И ,вече точи ножът....на Сибир...

    Коментиран от #63

  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 18 Отговор

    До коментар #56 от "Ясно като бял ден":

    що ли виждам,че русия изчезва от картата?????
  • 60 СЛОНА

    19 4 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗАПАДА ДА СИ ВЗЕМЕ ПОУКА ,АКО РУСИЯ ПОБЕДИ ВЪВ ВОЙНАТА ,ДА ВЪРНЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ИЗТОЧНИЯ БЛОК БЕЗ ВОЙНИ !!!
    КАПИТАЛИЗМА СЛЕД ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ Е КАТО РАЗГРАДЕН ДВОР И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО!!!
  • 61 Лилипутин

    6 13 Отговор

    До коментар #47 от "Стефан Петров":

    най ги обичам такива.аз не водя война .просто исках да се разходя до Киев ,да пия едно кафе .за по сигурно със танкове самолети хеликоптери .130 хиляди с мене за охрана .това не е война ,аз не съм агресор .
  • 62 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #55 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Глупости не ми се коментират.

    Коментиран от #69

  • 63 сороснерес

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ти пък какво се притесняваш за сибир и китай..руските ракети могат да обърнат посоката и срещу други държави.

    Коментиран от #67, #68

  • 64 s7un7

    19 3 Отговор
    Той режима и сега е марионетен, само, че вместо да ги управлява бившия агнет на КГБ ги управлява бившия агент на ЦРУ, що не пишете за атаките на САЩ срещу Палестина, Йемен, Сирия и други ?
  • 65 Иванушка

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    "...че краварите се зарекоха Украйна да бъде в нато .." - да бъдем Честни, Запада не е нахлул нити в Украйна, нито в Русия, нито България. Всички беди и нещастия идват от простата ми Славянска кратуна - не всичко подхвърлено се яде, нали ? Запада може да подхвърля кокалчето, но дали да го ядем или не, е Наш избор. Както винаги Грешен и Разрушителен

    Коментиран от #76

  • 66 Ясно като бял ден

    9 0 Отговор
    Както и да свърши войната,Украйна няма да е същата!
  • 67 Смешник

    2 8 Отговор

    До коментар #63 от "сороснерес":

    Имбециле путинофилско, чувал ли си за мека сила?
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 15 Отговор

    До коментар #63 от "сороснерес":

    Щом допря до ракетите............По добре го овесете вашто путлер и почвайте от нулата...ПС..Гледам руската ....Лихвения им проент на Централната им банка е 20%........Оня ,дет купуваше книги на украйна как се каже василев...ще удари кьоравото....Всеки час и ден вдигат гривната и свалят рублата....
  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 7 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    Ти ли беше тоя дет пита,какво е това лвов и защо мноого преди да запуцат говореше дълбоко виждащия за него????ЕЕ,сеги ще видиш какво и от къде ще влезе ,като миротворец ротшилд.добре,че има в русия такива,като теб иначе как може да се разпилее такова богатство,като руското....Вече и по умните от руснаците се усещат.....Защо ли физиономиите на ""Специалний випуск"" не са така радостни,би ли споделил????
  • 70 Холивуд

    20 2 Отговор
    Абе много допирателни виждам тук. Отново разделиха народа, само че този път не на ваксъри и антиваксъри, а на русофили и русофоби. Пак медиите агресивно и едностранчиво отразяват събитията. Отново наизлазиха разни "специалисти" да коментират "вируса" - Путин. Очаквам всеки момент да включат и математиците с прогнози. Приликите са случайни. Всички отново налапаха въдицата. Заслужаваме си съдбата да ни тъпчат. Гледайте си новините и псувайте после по бензиностанциите и хранителните магазини. Никой не ви е виновен.
  • 71 Аватар

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "НИМРОД":

    Повод и причина за военен конфликт винаги са били различни неща.
  • 72 доко

    4 0 Отговор
    има и 5 ти изход..потреба на ядрена бомба и заравняване на терена..преврашане на украинскара земя в упи..
  • 73 копейката

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Жалко. Няколко умника си бяха обърнали спестяванията в рубли.
  • 74 56465

    4 14 Отговор
    Има и пети вариант. Сменят правителството на Русия с про Европейско такова. И ЕС става голямо чак до Япония. Мир за всички. Без бомби и жертви.
  • 75 мммда

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Нато":

    И Китайците се задават като фактор и скачат на американците. Защото много добре знаят, че са следващи в списъка и докато имат някакви шансове, ще ги използват. Ти заради какво мислиш, че нато се отдръпна и само гледа и ла-ла-ла.

    Коментиран от #81

  • 76 wag

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Иванушка":

    Зеленото под масата много накланя везната. И е основна причина.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Има и пети начин

    4 1 Отговор
    Беларус се отметна от ядрения си неутралитет и може да приема руски войски и руско ядрено оръжие на територията си по всяко време, съответно Украйна също се отказва от ядрения си неутралитет и приема на своя територия ядрено оръжие на САЩ и предоставя възможност на САЩ и НАТО да поддържат свои бази там. След някоя и друга година Украйна става член на НАТО, а украинската армия е зъоръжена с най-модерните американски и западни оръжия, ВВС на Украйна приема на въоръжение F-16, F-18 и F-35 и най-страшния кошмар на Путин се сбъдва.
  • 79 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Не на войната!
    Оставка на правителството на Петков.!
    Не на военните помощи и наливане на масло в огъня!
    Искаме неутралитет!

    Не искам да съя никого! Не съм съдник!


    Не искам и в нато но не са ме питали

    33 г. Демокрация и кое е по-добрe от предните 45г. слугинаж?! Морала, здравето, образованието, индустрията? Кое?
    Инфраструктурата? демогрсфията?! Кое.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Има и друг вариант!

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пети вариант ...":

    Ти отиваш във путландея, и там ти скрояват шапката
  • 84 Путиновци

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Нещастни нефтаджии, вървете си при путин в новата Путландия. Бързо че се затваря прозореца. Там ще помагате на военната със света. А китаичетата ще ви цицат докато пускате.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ами бай

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Бай Иван едно място дето трябва да отидеш нарича се Птинландия. Нали знаеш къде е!
  • 87 Защо!

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Пука ли ти на теб къде е?
  • 88 Това не си ти!

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Това не е война":

    Руски роби, това не е за теб. Ти бързо взимаш транспорт и в Путинандия, че ще затворят пътя. И ти ще се джендеросаш!
  • 89 Не!

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "😄😄😄":

    Ще те пратят на храна за Путин. А тихо като Хитлер, в бункера.
  • 90 Я, пак кой търсеше!

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Антон":

    Кой търсеше воина, руски роби? Кой и как ! Копейкин нещастен, защо не пишеш на руски другите тук да те разбират. Бягай при путин там ще те анти джендеросаш.
  • 91 За теб

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "пенсионер":

    За теб има само два пътя. При путин в Путландия или с цялото чершавче бавно . . Ти знаеш къде!
  • 92 Създава!

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив пикльо,":

    Осъществява края на мечтата на Хитлер. Но русия още от тогава с по фашистка от хитлерова Германия. Сега е момента да се приключи с идеята фашизъм. И руската колониална система.
  • 93 Не пиши с главни букви

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "НИМРОД":

    Руски роби, не пиши с главни букви. Не пиши на български език с български думи . Бягай при путин, че спират и сухоземната връзка с путинланд. Тичай продажен роби, тичай.
  • 94 Плондир

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    Юначе, твоята Русия я няма. Тичаи да я видиш. Никой не е спечелил срещу света. А като затворена страна, ще я издоят китаичетата. Те зная как и защо.
  • 95 Любител на копейки

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "любител":

    Тебе къде руски робе те заразиха. Когато беше руски роб тук, или когато ти го . . . Бягай при путин че затварят последния път да там. Ще се радвам че те няма.
  • 96 Руски робе

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил плюс":

    Руски роби, къде ти промиха мозъка? Кога видя украинци да нападат русия. През кривия макарон на Путин си го видял. Да не си ходил до Чернобил? Да те си болен. Не мисля че не си. Ти се едно от поробените путинова роби. Върви там. Кво правиш тук. Защитаваш зверства. Мравката заплашила слона! Зле си прегледай си на рекар
  • 97 Смачкай се Вова

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "no name no face no number":

    Отиди на лекар. Опасен си за себе си, а и за другите. След сифилистик, няколко пияници има и изперкал в Кремъл. Е то гробището е отдолу. Пътя му е кратък
  • 98 Да ще ти кажа!

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "ЕВРОНЮЗ":

    Измит си ти! По точно руски роб. Мина времето на робството. Колониализма на Русия трябва да престане да съществува. А ти руски робе, не пиши на български а на езика на поробителя си. И бегом при него, че затварят пътищата към робовладетели ти.
  • 99 Роби ти си щит

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "М3 голд":

    Руски роби, не пиши на български срамиш езика. Пиши на езика на поробителя си, така ще му харесаш повече
  • 100 Баааах

    0 3 Отговор
    Баах ви всички гадове айде на макяте ви у пу...ите
  • 101 президент Бенджамин

    0 1 Отговор
    Петият сценарий е най-вероятен-натиска копчето и човешкото безумие и алчност се изпаряват в космическото пространство.
Новини по държави: