Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2022 09:32 2 533 68

ЕС за заплахата на Путин: Гигантска безотговорност

  • украйна-
  • русия-
  • ядрена заплаха-
  • путин-
  • ес-
  • владимир путин-
  • война-
  • ядрени бомби

На Украйна ще бъдат осигурени не само муниции, а и изтребители

ЕС за заплахата на Путин: Гигантска безотговорност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел нарече "гигантска безотговорност" нареждането на руския президент Владимир Путин за специалната готовност на ядрените сили на страната му. Той обаче подчерта, че това няма да попречи на ЕС да прави каквото трябва, предаде БНР.

"Само споменаването за възможността ядрени оръжия да бъдат използвани, е такава гигантска безотговорност и говори достатъчно за този, който казва това", заяви Борел след края на четвъртото поред за седмицата заседание на министрите на външните работи на ЕС:

"Това е такава огромна безотговорност в този момент, че дори е невъзможно, откровено казано, да си представим, че някой говори такива неща. Но той ни каза: "Който се намеси в моята атака на Украйна, който си въобрази, че ще подкрепя украинците, ще страда от атака, от която никога не е страдал - нещо, което никога не си е представял". Разбира се, явно говореше за употреба на ядрени оръжия. Въпреки това ще продължим да подкрепяме Украйна".

Борел допълни, че на Украйна ще бъдат осигурени не само муниции, а и изтребители. Той съобщи още, че половината от резерва на руската централна банка се намира в банките на страните-членки на Г7, които ще го блокират с изключването ѝ от системата SWIFT. Борел каза, че се работи по пакета от санкции, който включва пълното затваряне на небето на ЕС за руски самолети, забрана на руските държавни медии "Русия днес" и "Спутник", както и допълнителен пакет от санкции за Беларус, така че да бъдат приети на писмена процедура най-късно утре.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    48 6 Отговор
    Направихте си играта! Продайте им оръжията, броете си печалбата, а те горките, нека се стрелят!
  • 2 Майна

    69 13 Отговор
    Путин предложи ПРЕГОВОРИ за разрешаване на конфликта , вие изпращате оръжие за МИР

    Коментиран от #35, #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахо Дзън

    57 9 Отговор
    ТЪРСЕНАТА ОСТАВКА НА ЯНЕВ е ЗНАК, ЧЕ НАТО ИСКА ДА ВЪВЛЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ, което вероятно се знае от най-верния слугинаж на САЩ и със сигурност от Кирил Петков. Зеленски въоръжава в Киев и Харков жени и младежи, които никога не са държали оръжие и провежда пропаганда за партизанска война, тъй като неговата задача е да загинат колкото се може повече хора и да продължи безсмислено жертвоприношение на невинни граждани, като разменна монета в геополитическата игра. Зеленски е заобиколен от съветници агенти на ЦРУ и ако опита да се споразумее с Путин или да играе своя игра ще бъде ликвидиран - това беше ясно показано, когато отказа преговорите в началото на конфликта. НАТО и САЩ подготвяха дълго време тази война, възползвайки се от безумието на крайнодейсните националисти в Украйна, които искаха започване на гражданска война и да си върнат Крим, под прикритието на НАТОвски ракети. Войната е временна победа за САЩ в геополитиката, тъй като Русия беше принудена да удари превантивно, преди Украйна да се превърне в барутен погреб с къс фитил, запален от САЩ. Украинският народ беше превърнат в пушечно месо и е жертва както на руската агресия, така и на внедрените агенти на САЩ в правителството му. Сега обаче, ако конфликтът в Украйна има вероятност да приключи в полза на Русия, целта на САЩ вероятно ще бъде продължаване и пренасяне на конфликта на други територии, подозирам, че на Кирил Петков и Асен Василев е възложена задача, подобна на тази на

    Коментиран от #62

  • 5 Вълк единак

    11 35 Отговор
    Ако падне Киев, след това идва ред на Букурещ и София. Дано не съм прав, дано.

    Коментиран от #13, #43

  • 6 Петьо Петров

    32 1 Отговор
    Да живее демокрацията под цензура!
  • 7 Пич

    49 6 Отговор
    ЕС - гигантски тъпаци ! И то тъпаци , от които нищо не зависи !
  • 8 Кога бе?? Много сте закъсняли!!

    31 5 Отговор
    Кой ще ги осигури, евроджендерте ли?
  • 9 Чичо ти Сам

    30 5 Отговор
    Като те гледам живота ти е почти отминал, но въпреки това ще се набуташ в бункер със семейството си докато навън загиват млади хора. Стойте настрана и така всичко ще приключи бързо. Не си играйте на защитници на слабите и унижените ,защото на вашата " съвест" лежат десетки милиони жертви в 8 мюсюлмански страни.
  • 10 Gucci x Balenciaga

    9 18 Отговор
    Няма ли професионалист килър бе стига приказки хората се измориха. Да лапа оловото луд с приказки и преговори не се оправя

    Коментиран от #15

  • 11 GnG

    21 6 Отговор
    Пентагоне в ответ на угрозы Путина ядерным оружием ответили, что способны "защитить себя, союзников и партнеров".

    :)

    Нека северно-американците да защитят СЕБЕ СИ !

    Нас няма защо да ни защитават !

    Да се стрелят с ракети пълни с атомни ядра, ние не ги заплашваме с нищо ! :)
  • 12 МХтоМХто

    26 3 Отговор
    Абе какво стана с колегата Бай Данчо? Преди седмица беше първи по новините ,сега откакто започна войната в Украйна се скри. Предполагам,че вече си е изпълнил заданието - настрои руснаци срещу украинци и "наостри" ЕС срещу Русия. Даже ЕС ще праща оръжие на Украйна - това също е безотговорно. Вместо да се стремим да спрем конфликта,наливаме още масло в огъня. Като свърши всичко пак янките ще дойдат да възстановяват и вече те ще доставят газ на Европа.
  • 13 Айде

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Вълк единак":

    Стига опорни на Шорош ! София и Букурещ са в НАТО ! Русия няма да ги закача !
  • 14 Aма

    25 5 Отговор
    да не стане ЕС да бъде спешно приет в новия СССР защото с тия измислени политици нищо чудно и това да стане

    Коментиран от #63

  • 15 Има

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Gucci x Balenciaga":

    Бе ! Ще ти го прати е , да ти вземе поръчката !
  • 16 Елате повече

    5 21 Отговор
    Рехавата руска армия вече не е фактор в Европа..да си четат молитвите че тея 3 самолетоносача ще ги направят на сол
  • 17 Илия

    7 19 Отговор
    От 24 февруари загубите на руските агресори са: 5,3 хиляди войници, 29 самолета, 29 въртолета, 191 танка, 816 бойни бронирани машини, 74 оръдия, 1 ЗРК БУК, 21 "Град", 291 автомобилна техника, 60 цистерни, 2 кораба, 5 ПВО.

    Коментиран от #20

  • 18 Летописец

    29 4 Отговор
    Още оръжие за украинската хунта ? Западните кукловоди на укрите продължават с удоволствие да разпалват конфликта
  • 19 Оги

    18 2 Отговор
    На тоя дядка му се мре, явно няма какво да губи. Ще продължаваме да не вземаме насериозно Путин, ядрени оръжия, какво пък толкова. То така се стигна и до тук.
  • 20 А на

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Илия":

    Тебе , загубите от 24 февруари на мозъчните клетки , колко са ?! Като гледам как разсъждаваш - много !
  • 21 Ще блокирате резерва

    12 3 Отговор
    ама атомната бомба е готова бе дърта ян.
  • 22 Червената армия плаче в гробовете си

    3 10 Отговор
    Давай давай сукаа..айде че имате да превземате Лондон Берлин Брюксел и Лисабон..руски киртаци
  • 23 GnG

    15 2 Отговор
    ТОЗИ Жозеп Борел, да не би да разполага с ядрени оръжия ?!

    След, като не разполага с ядрени оръжия, ЗАЩО се меси ?!

    Двама, кат си мерят ракетите, що ти требе да си врътиш задницата ?! :)

    Коментиран от #67

  • 24 Шпионин

    15 2 Отговор
    Ало стратези тези дето се преоблякохте в движение нещо с паметта не сте наред от 2007 г Путин говори едно и също стига мечката не може да се подритва безкрайно.
  • 25 АХХХ

    14 0 Отговор
    Операция Ковид 2 серия! Голямото нулиране тече с пълна сила. За проверка близкия магазин или бензиностанция...или в пощенската кутия плика от енергото! Нещо неясно?
  • 26 Скакауец

    15 2 Отговор
    А може би вашето поведение беше проява на "висша" отговорност? Ходехте при Путин и Лавров уж да преговаряте, но нищо друго освен заплахи за санкциЙ, мерки и какво ли не още, не се чу от ваша страна! Е, каквото повикало, такова и се обадило! Какво очаквахте, драги пуделчета на САЩ? Путин да свали долното си бельо и да ви каже "Заповядайте да ме..."? Пък и същия този на снимката беше натирен от Москва като уличен пес, след като си изчерпа репертоара от заплахи...
  • 27 !!!?

    1 11 Отговор
    ЕДИН ПСИХОПАТ ЗАПЛАШВА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ С ЯДРЕН УДАР !!!?

  • 28 В грешка си

    15 1 Отговор
    Борел, това с мунициите и Миг 29 е грешен ход. Вие подсилване конфронтацията, а не мира. Стимулирате десант на полската граница или бомбене на доставките ви в Украина. Колкото до самолетите, вероятно срещу тях ще искате жито. А ако те успеят да кацнат в Украина, ще ги няма на следващия ден. Не си мислете, че самолети, уж подарени на Украина, ще могат да ползват летища на съседните държави за излитане/кацане, обслужване и работа в украинското небе. Това автоматично включва тия летища в бомбене, задействане чл.5 в НАТО и подготовка на ядрена война. Това ли сте решили, и ако е "да", започвам да си мисля, че сте за лудница.
    Ще правите бараж пред Русия, на суровини, жито, торове... Ами нали събралата се вода в този бараж ще ви залее и удави евентуално. Не набутвайте народа на ЕС в това блато.

    Коментиран от #37

  • 29 гигантска отговорност

    14 1 Отговор
    поеха САЩ и ЕС с подкрепата на Зеленски. В техни ръце бяха мирните срадства, но те не ги използваха. Сега ще имат много сериозни проблеми, каквато и да е информационната дезинформация.
  • 30 Какво ще стане

    12 2 Отговор
    с военната помощ и SWIFT ако Русия заплаши ЕС с ядрен удар и даде срок?

    Коментиран от #65

  • 31 Оооо....

    9 3 Отговор
    верно ли е безоговорност, а отговорно ли някой с действията си да ми застрашава живото и съществуването като ме остаеят без доходи защото руснаците провокирани с право ще спрът газта за Европа и аз ще страдам заради интересите на чичо Сам.
  • 32 Сандал

    16 2 Отговор
    Предлагаме помощ на НАТО-другаря ПАСИ с трабанта е готов да жертва скромната си персона за да защити парите на джуишите по-целия свят и те да пребъдат във Вселената.
  • 33 Путин ще

    9 4 Отговор
    напляска джендърлята по дупетата!
  • 34 А кога ще забраните

    2 4 Отговор
    Поглед инфо, Гласове и други хибридни медии !
  • 35 Стефан

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    "По делата ще ги познаете" - тези които пращаха и пращат оръжие в Украйна, те искат войната, докато руснаците обезоръжават барутния погреб в Украйна, преди да е избухнал. Думата "демилитаризация" е ключова. Гледайте кой говори за повече оръжие в Украйна и си правете изводите.
  • 36 !!!?

    5 12 Отговор
    Вън Путиновия башибозук и главорезите на Кадиров от Украйна !!!?
  • 37 Ами ще

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "В грешка си":

    излитат от Румъния и България, а нас ще ни бомбят. Нали трябва да има полза и от нас в НАТО.
  • 38 Алекс

    6 6 Отговор
    Путин сумасшедший и его надо остановить всем миром иначе он развяжет ядерную войну.
  • 39 Куку

    9 2 Отговор
    Ъхъ, и изтребители...? И веднага възниква един въпрос, кой ще лети с тях? Укрите не са летели на други самолети освен "съветските" Су-та и МиГ-ове, вие искате да ги качите на какви...? Рафали, Грипени, Торнада, а може би бивши полски и румънски мигове...Може би ще им дадете и нашите 3 - 4 читави мига? Може, може, опитайте, но не се надявайте на кой знае какви резултати...!
  • 40 !!!?

    6 2 Отговор
    Путин към Запада: За какво ни е този Свят без Россия !? Запада: За какво ни е тази Россия без Света !!!?

    Коментиран от #53

  • 41 ГОСТ

    5 4 Отговор
    Само решителни мерки могат да спрат болният мозък
  • 42 рада дълбоката

    5 0 Отговор
    Интересно как ще ги доставите след като Русия днес контролира цялото въздушно пространство , всички високи точки .

    Коментиран от #51

  • 43 Хахо Дзън

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Вълк единак":

    Страхувам се, че НАТО няма да позволят да се приключи бързо с конфликта, а ще искат да го продължат и да поискат от България, Румъния и прибалтика нанасяне на въздушни удари срещу цели в Украйна. Играта си остава отново на ръба - Русия не напада държава от НАТО, като нападна Украйна, НАТО не напада Русия, като напада Украйна ? Руснаците ще са лошите, които нападат Украйна, ние ще сме добрите, като нападаме Украйна, докато България го проумее, но с ожесточената съпротива на нашето правителство срещу истината
  • 44 Глупости на търкалета

    5 0 Отговор
    Питайте някой боен пилот колко време преподготовка му трябва за да лети на нов тип машина. Това не е лека кола. А и да лети е едно а да използва самолета като оръжие е друго. Това важи и за всичките оръжейни системи. Ще се измъкнат едни пари от данъкоплатците за този дето духа или по скоро ще има оправдание за трудните времена които ни очакват
  • 45 Такали

    8 1 Отговор
    А ковида какво беше?Гигантска манипулация и измама

    Коментиран от #66

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българин

    8 0 Отговор
    "Разбира се, явно говореше за употреба на ядрени оръжия. Въпреки това ще продължим да подкрепяме Украйна"

    Изкукуригали старчета в Европа ни водят към ядрена война - значи въпреки че може светът да бъде унищожен вие ще продължавате да правите каквото сте си решили. И после Путин бил луд - тези са по луди и от него.
  • 48 Абе...

    7 0 Отговор
    Аз ви го казах...тия глупаци от ЕС ни теглят към трета световна.Повечето тъпунгери сеир им се гледа,и представа си нямат докъде може да стигне един луд със ядрени оръжия.положението е много сериозно.Повечето от вас тук не го усещат...."Слава за Украйна или слава за Русия " Няма да спре голямата война.Главния виновник е Зеленски.Тази война е между тях си.Нека да си се разберат по руски.Да не се меси никой.Но оня да се направи на мъж и герой повлече цял свят.Сега се гответе за трета световна.
  • 49 Бай Манчо

    5 0 Отговор
    Какви иди...оти и откровени пед..али са налазили ЕС - какви изтребители ще даваш , летищата са унищожени или изтребителите ще долитат от Полша или Германия ??? Тогава ще стане наистина горещо . Иди..оти натиснете клоуна ако все още е президент да подпише мирният договор да предаде бандеровците и да се спира войната .
  • 50 Българина

    6 0 Отговор
    не Русия е обградила нато с 800 бази ... рани или късно войната е неизбежна
  • 51 Ала бала

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "рада дълбоката":

    Разглобени и в джобовете на западните дипломати...
  • 52 Мръсни двуличници

    3 0 Отговор
    ЦИРКОНА ше ви оправи !
    Путин ще спре до СЪРБИЯ!! РИЗОВА ЗАЩОТО ПИТА !!
  • 53 Антитрол

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "!!!?":

    Ти наясно ли си какво представлява ядрена война бе соросоидче - май не може мозъчето ти да го проумее.

    Вече не става въпрос кои е крив и кой е прав - като завалят ракетите целия свят изчезва - проумей го в промития си мозък.
  • 54 и ние сме на хорото

    3 1 Отговор
    Този не е наред . Какви изтребители , какви пет лева . Бе ако руснаците си изпълнят заканата да избомбят ЕС - край вече със западната цивилизация .

    Коментиран от #56

  • 55 Мдаа

    2 4 Отговор
    Момчета и момичета, след Украйна е наред Молдова
    Може би след това ще е НАТО, но ако Путин си въобрази че като прати деца като тези в Украйна донаборници да се бият нещата много бързо ще се променят за него лично. Той започна сам тази идиотщина и ще трябва да се откаже, за него лично времето приключи !
  • 56 Хах

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "и ние сме на хорото":

    Рузнаците избомбят ли Европа е край за Русия също, ако не ви е ясно преди да стане това Путин ще бъде обезглавен от собствените си клакьорки. На никой не му се мре, най вероятно ще последва смяна на цялото Руско раководство и разпарчетосване на Руската държава, само стойтв и гледайте !

    Коментиран от #58

  • 57 Българин

    4 0 Отговор
    Като чета на соросоидите коментариите май на повечето не им е ясно на къде отива света и си мислят че ядрената война е нещо като да си пострелят на някоя игра на компютъра.

    Светът отива към взаимно унищожение и няма да има победители - проумейте го това колкото и да ви е трудно и не принудим ли тези които ни управляват да го спрат всички ще загинем - даже и тези в бункерите.

    Единствения начин да го спрем е чрез преговори с Путин а не с наливане на още оръжия и санкции и ескалиране на конфликта - всички трябва да са за преговори.
  • 58 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хах":

    Абе ти чуваш ли се какво говори - руснаците ако избомбели Европа щели да сменят Путин - разсъждения на промит мозък.

    Ако се стигне до там нито Европа ще съществува, нито Русия, нито САЩ - целия свят ще загине. Какво значение ще има дали ще сменят Путин тогава защото и него няма да го има или поне няма да има кой да го смени но и теб и цяла Европа няма да ги има.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 "Красив" ум

    1 1 Отговор
    Изключително тъпата физиономия на този върховен представител говори за ума на еврогейовете от ЕС, на които не им пука за живота на хората, както, вместо да следят за изпълнение на Минските споразумения, безучастно наблюдаваха как нацистката хунта в Киев на висок глас заявява, че няма да ги спазва и 8 години всекидневно обстрелва със снаряди, бомби и ракети болници, училища, детски градини и жилища в Донбас, при което са убити 14000 жени, деца старци, включително 200 деца, а ранените са над 50 000, а безследно изчезналите са неизвестен брой. Нито едно изказване от ЕС срещу този дългогодишен геноцид над руското население, само защото са руснаци и говорят на руски език. А те са руснаци, защото съветските болшевики, начело с Ленин са извадили огромни области от Русия заедно с руското население и са ги дали да се създаде изкуствената, измислена държава Украйна/Покрайнина. А сега укронацистите им забраняват родния руски език. Впрочем киевските нацисти забраниха и на българите в Украйна досегашната автономия и изучаване на български, както и убиват българи, защото са българи, оскверняват български паметници и пишат върху тях "Чемодан, вокзал, София". Пребиват, заливат с киселина българите, които им се противопоставят. И нито вопъл и протест от българските власти. За тях интересите на САЩ и НАТО са по-важни, а не, че сред изгорените живи в Одеса от укронацистите има българи. Алоо, Борел, виждал ли си снимката на удушената с телефонния кабел бременна млада жена п

    Коментиран от #68

  • 61 пуссин хвърляй атомните бомби тука

    0 0 Отговор
    да врат русофилите 😆
  • 62 456

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахо Дзън":

    Харчи си копейките и лягай да спинкаш , че ставаш банален с тия путински лъжи
  • 63 Мрън

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Aма":

    Много на сериозно си вземаш измишльотините . Как си мислиш , че Русия , ще нападне НАТО и нещо ще остане от нея ? Не могат с Украйна да се справят , камоли с половината свят . Ако ползват атомни бомби , ще се разсипе целия свят , включително и Русия . Много си вярвате русофилите и чак ви се чудя , с каква гордост говорите за Русия , а с какво презрение за собствената си страна . Подозирам дори , че не сте и русофили , а сте си направо руски тролове със заучени фразички . Не казвам , че трябва да се мрази Русия , но сегашното и ръководство е опасно и вредно за целия свят и трябва да се изрине немедлено . Дано руснаците сами се справят с това и да заживеят , като нормални хора и страната да стане отново велика , както е била преди комунистите . След 1917 г. , нямат нищо общо с оная страна , която е жертвала хиляди свои хора , за да освободят България .
  • 64 Не мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ти къде виждаш тоя мир бе ? Като сложат оръжие и се приберат в Русия , тогава може да се говори за мир . Могат да си преговарят с години . До тогава какво да правят украинците ? Да им пуцат с уста ли или да ги плашат с баба яга ?
  • 65 Бучо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Какво ще стане":

    Путин може и да луд , но едва ли е глупав . Ако използва ятомни бомби инсрещу не го ще бъдат използвани. От това файда няма никой .
  • 66 Мрън

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Такали":

    Аман от разбирачи ! Чак се чудя , как е остал човек , който още не се сблъскал снего или не е загубил близък . Сигурно си от тия , които не мърдат от къщи и цъкат целодневно във фейса или цивееш в гората ?
  • 67 Мрън

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "GnG":

    Щото никой от тях няма да ги използва . Може и да ги развяват , но никой не е толкова глупав , че да натисне червеното копче . После няма да има и кой да си спомни за него , защото просто планетата няма да оцелее , кокто и самия той
  • 68 456

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от ""Красив" ум":

    Ти честно ли вярваш на тия Путински пропаганди . Имаше достатъчно хора и руснаци и украинци и българи , които отрекоха всички тия лъжи . Спомни си и за Грузинските Абхазия и Севрна Осетия . Спомни си и тамошния сценарий . Не се различава от Украинския . Путин просто се взема за император . По нищо не се различава от Наполеон или Хитлер .Ако не бъде спрян , този малък човечец няма да спре с Украйна . Ще продължи с Балтика , Молдова , Армения и рано или късно ще дойде и наш ред . Наистина ли сте толкова наивни , да си мислите , че с мълчание и наведена главица , ще ни се размине каквото и да било ? Нали не си мислите , че като се размине на Путин , после няма и отдруги държави няма да си помислят , че ще им се разминава и ще правят същото ?
Новини по държави: