Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2022 05:47 3 536 16

Франция и САЩ призоваха своите да напуснат Украйна

  • сащ-
  • франция-
  • украйна-
  • въздушно пространство

Това се случва, след като Европейският съюз обяви, че затваря цялото си въздушно пространство за руски самолети

Франция и САЩ призоваха своите да напуснат Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Франция „настоятелно препоръчва” на всички свои граждани, които се намират в Русия, да я напуснат „незабавно”. Това се случва, след като Европейският съюз обяви, че затваря цялото си въздушно пространство за руски самолети, предаде NOVA.

Изявлението на уебсайта на френското министерство на външните работи гласи: „Поради нарастващите ограничения на въздушния трафик между Русия и Европа, настоятелно се препоръчва на френските граждани, преминаващи през Русия (туристи, посетители, студенти, специалисти в командировка), да вземат мерки за незабавно напускане на страната чрез съществуващите въздушни връзки”. Властите в Париж посъветваха гражданите да отложат всяко предстоящо пътуване до Русия.

Още новини от Украйна

САЩ също призоваха американските граждани незабавно да напуснат Русия, съобщи днес Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

„Американските граждани трябва да обмислят да напуснат Русия незабавно, докато все още има търговски полети”, се казва в съобщение, публикувано на сайта на американското посолство в Москва.

От посолството отправиха призив към американските граждани да имат „план за действие при извънредни ситуации, при който да не се разчита на помощта на правителството на САЩ”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съпричастност

    25 3 Отговор
    Ем помагат, ем бегат !

    Коментиран от #5

  • 2 Червенски

    14 0 Отговор
    Подкукоросват ме !
  • 3 Тишо

    27 4 Отговор
    Щом бягат значи Русия ще щурмува Киев с 5 км конвой и въздушни атаки.
  • 4 Щом

    27 1 Отговор
    ги предупреждават да напуснат,значи подготвят нещо
  • 5 Дедо Пене

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съпричастност":

    ЧЕТЕТЕ ДРАГИ БАЛАМУРЧОВЦИ, СТАВА ДУМА ЗА РУСИЯ! ФРАНЦИЯ И САЩ ИЗТЕГЛЯТ ГРАЖДАНИТЕ СИ ОТ РУСИЯ НЕ ОТ УКРАЙНА!!!
    Л О Ш О !!!

    Коментиран от #9

  • 6 vinety$

    4 13 Отговор
    Ако Русия падне, човечеството се обединява в едно. Вавилоновата кула е отново почти завършена. Предният път заговорихте на хиляда различни езика които ви разделиха на наши и ваши, сега как ли ще ви раздели? А може и да ви изтреби финално. Така или иначе такива примитиви не заслужават достъп в небесата.
  • 7 Дръпна се фъшкията на Запада,

    17 3 Отговор
    разбраха, че Путин не се шегува. Искаха да се гаврят с Русия, но нещо омекнаха.
  • 8 Пипи Чорапчето

    20 0 Отговор
    Оправите си заглавието - да напуснат Русия е коректното.
    А това означава едно - тоя конфликт излиза от рамката си...което хич не е добре.
  • 9 Баламурник, ти си отвори очите,

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Пене":

    или вероятно си неграмотен, прочети заглавието. Призовават ги през Русия, защото от Украйна те отдавна избягаха. НАТО нищо не може да предприеме, защото руската мечка е разярена, и покрай Украйна ще зачеше и краварите.
  • 10 ULi

    25 3 Отговор
    Да ги призоват и в България! Да се махат от тука тия амрикански подлеци. Където са се загнездили само войни и трупове след тях!
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 9 Отговор
    Пища-Бачи е доволен на оня свят.....Същото се повтаря и 40г от миналия век.....Някой са си мислели ,че тоя ,който е влязъл ще спечели....Язък ги,че толкова хвалиха свраката пу..ин и той си повярва ивлезе с двата крака в блатото....И колкото по шава по влиза навътре.Ако имате мозък го спрете ще издави всички,не само себе си!!!
  • 12 Сталин

    14 4 Отговор
    Аз ако съм на Путин на мястото ще им затворя всички кранчета на тая гейевропа
  • 13 Анонимен

    13 1 Отговор
    Що бе, няма ли да се бият за Украйна?

    Коментиран от #14

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Чети внимателно, а не като Тихомирчо: Призивът е да напуснат Русия, а не Украйна....
  • 15 Дернев

    1 0 Отговор
    Щатите е разбираемо. С продължаване въоръжаването на Украйна много е вероятно да се стигне до конфликт с Русия.и правилно преценят опасността. Но такава няма за Франция. Макрон просто играе по американската
    свирката. С това той само доказва, че не е годен за президент на Франция. А още по-малко заевропейски лидер. А такъв Чакаме от Франция.
  • 16 нов

    0 0 Отговор
    Не че нещо, ама- вчера заглавие -Бунт в СЪВЕТСКАТА армия в УКРАЙНА. В текста става дума за РУСКАТА в БЕЛАРУС. Тук-заглавие- да се напусне УКРАЙНА. В текста става ясно, че става дума за РУСИЯ. ... ВОЙНА-ОПЕРАЦИЯ, УКРАЙНА-РУСИЯ. Води до недоразумения!