Отидете към основна версия

9 221 222

Киев: Мъртвите руски войници наближават 6000

  • украйна-
  • алексий резников-
  • киев-
  • русия-
  • армия

Сред загубите са 211 танка, 862 бойни бронирани машини, 85 артилерийски системи, 40 ракетни системи за залпово изстрелване (MLRS); 9 средства за противовъздушна отбрана 30 самолета; 31 хеликоптера; 355 превозни средства

Снимка: Unian

От началото на нахлуването на руските войски в Украйна загубите им възлизат на повече от 5840 души, съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, цитирани от UNIAN.

Сред загубите са 211 танка, 862 бойни бронирани машини, 85 артилерийски системи, 40 ракетни системи за залпово изстрелване (MLRS); 9 средства за противовъздушна отбрана 30 самолета; 31 хеликоптера; 355 превозни средства, 2 леки моторни лодки, 60 резервоара с горива и смазочни материали; 3 безпилотни летателни апарата.

Украинският министър на отбраната Алексий Резников каза, че "руските нашественици се опитват по някакъв начин да поддържат боеспособността на своите части. Но става все по-зле и по-зле". Ето какво написа Резников във Фейсбук. „147 часа отбрана. Естеството на събитията се променя. Руските нашественици се опитват по някакъв начин да поддържат боеспособността на своите части. Но те стават все по-зле и по-зле. Това се доказва от повтарящите се факти за предаването на групи от руски войници и офицери, както и откази за продължаване на настъплението. В Русия роднини на загиналите започват да излизат на протести. Тоталните лъжи на руската пропаганда се разбиват. Врагът се страхуваше от пряк контакт с украинските защитници. Затова той премина към престъпната тактика на дистанционен обстрел на мирни градове. Въздушни удари и ракети от територията на Русия и Беларус по жилищни сгради и училища - това е страхливото поведение на тези, които нямат чест. Това не са военните - това са терористи, представители на терористична държава. И това е стигма за дълго време. Врагът подло обстрелва мирен Житомир. Това е опит да се отмъсти за успешната мисия на 95-та наша бригада от страх. Окупаторите се насочиха към казармата на бригадата и към жилищните сгради в близост. Нападайки жените и децата на нашите войници, Кремъл няма да постигне резултата, към който се стреми. Сега много от нашите градове и села страдат от руски терор, но не най-вече – Харков, Мариупол и Херсон. Това е още едно доказателство, че не съществува "руски свят". В главата на част от маниаците, които все още държат властта в Русия, има нацистка идеология. И има украински граждани, които говорят различни езици, ходят в различни църкви и молитвени домове и заедно оказват героична съпротива на руските окупатори. И определено ще спечелим! Вчера имах дълъг разговор с американския министър на отбраната Лойд Остин. Дори опитните американски военни са възхитени от професионализма на нашите защитници и устойчивостта на нашия народ. Размерът на помощта, която получаваме, се увеличава. Броят на страните, които предоставят тази помощ, се увеличава. Присъединява се дори към тези, за които се смяташе за невъзможно. Европа се превръща в наш тил и осигурява критичните ни отбранителни нужди. Ние сме начело на свободния свят. Гордея се с всички, които днес защитават дома си от руската инвазия. Прекланям глава пред тези, които дадоха живота си. След победата ще почетем паметта им по такъв начин, че през вековете украинците почитат героите на Гостомел, Херсон, Чернигов, Суми, Счастья, Волноваха, Харков, Мариупол, Ахтирка и други градове, както почитаме нашите героични предци, като се започне от летописните князе. Слава на Украйна! Слава на Героите на Украйна!"

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 94 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: