Last news in Fakti

2 Март, 2022 21:01 7 669 106

България и войната в Украйна: има ли руски “Троянски кон“ в правителството

  • кирил петков-
  • русия-
  • корнелия нинова-
  • нато-
  • стефан янев

Едно е ясно: в правителството има ако не "Троянски коне" на Москва, то най-малкото хора, които са невменяеми, когато става дума за българския национален интерес

България и войната в Украйна: има ли руски “Троянски кон“ в правителството - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Срамно е в България да няма консенсус, че в Украйна се води братоубийствена война, започната от един диктатор. И че мерките за икономическо задушаване на режима в Кремъл са повече от оправдани. Коментар на Петър Чолаков:

Не е редно военният министър на натовска държава и натовски генерал да присъства на антинатовски протест. Не „проява на умереност”, а опасна дезориентация е руската война срещу Украйна, осъдена от повечето държави, с изключение на „незавидни дестинации” като Беларус, Сирия и Мианмар, да бъде наричана „специална операция”. Неадекватното поведение на ген. Янев доведе до неговата смяна. В българското правителство обаче има министри, които са с много по-категорични прокремълски позиции. Превърна ли се кабинетът „Петков” в заложник на БСП?

Ролята, която играе БСП

Декларацията на 47-то НС, в която бе осъдена руската агресия, не бе подкрепена само от БСП и „Възраждане”. С този акт Столетницата показа, че е лика-прилика с партията на г-н Костадинов. Лидерката на БСП и министърка на икономиката и индустрията Корнелия Нинова дори заяви, че четиримата министри на БСП са „спрели” предложението на Янев, внесено преди няколко седмици в МС, „да бъдат допуснати на българска територия войски от други натовски държави”.

Има ли смисъл да питаме кой в правителството удари спирачката на изпращането на български оръжия в помощ на украинския народ? Вярва ли някой, че г-н Борел си е „измислил” информацията, че страни-членки на ЕС имат готовност да предоставят изтребители на украинската армия? В продължение на часове циркулираше новината, че България е сред тях.

Премиерът Кирил Петков каза в понеделник, че тя е фалшива, ала не пропусна да спомене, че министърката на икономиката е в правото си да попречи на такова решение. Нинова уточни, че то не зависи само от нея, но потвърди и известната позиция на БСП „не на санкциите срещу Русия”, защото, забележете, тя била „в името на българския национален интерес”.

Как се дефинира "българският национален интерес"

Номинираният от "Продължаваме промяната" (ПП) за нов военен министър проф. Тагарев изглежда също е бил оттеглен в последния момент под натиска на „Позитано”. Избраният на мястото му Драгомир Заков е дипломат от кариерата, но тепърва щял да „анализира исканията на украинската армия” към България.

ГЕРБ, които управляваха повече от десетилетие, носят вина, че българската енергетика продължава да е силно зависима от Русия. Ала тъкмо БСП са тези, които винаги са лобирали за руските стратегически проекти. Как се отстояваше националният суверенитет, като съзнателно се бавеше процедурата за избор и закупуване на нови бойни самолети? Ако „българските” политици се бяха размърдали по-рано, американските F-16 щяха да са вече тук. Вместо това ние поддържахме грохналите съветски машини, наливайки пари в сметките на Кремъл.

И още един, скорошен пример: когато г-н Петков заяви, че България няма да изгражда АЕЦ „Белене”, от БСП скочиха силно възмутени. Ето как, от „Позитано”, всъщност дефинират „българския националния интерес”.

След 24 февруари, когато започна руската военна агресия срещу Украйна, системата на международните отношения навлезе в качествено нов етап. Дори традиционно неутрални държави като Швейцария сега изразяват категоричната си подкрепа за украинския народ.

Обръщане на общественото мнение в България

Инвазията на Путин навреди на традиционно „добрата му репутация” и в България. Положителните оценки за него се сриват от 55% през юни 2021 на 32% през февруари 2022, а отрицателните скачат от 20% на 48% – по данни на „Алфа Рисърч”. Оставката на Янев се одобрява от 55%, а 63% смятат, че обединяването на ЕС около по-тежки санкции срещу РФ е правилна реакция. Прокремълските политици у нас обаче продължават да пеят старите си шлагери.

Зле прикрито малодушие

Не казвам, че България трябва рязко да смени „стойката” и, вместо да разиграва глупавия скеч „между два стола”, да се превърне в натовски ястреб. Но трябва да си дадем сметка, че вече сме НАТО и ЕС. Срамно е да няма консенсус, ако не в парламента, поне в правителството, че в Украйна тече братоубийствена война, започната от диктатор; че мерките за икономическо задушаване на режима в Кремъл са повече от оправдани.

Има някаква логика в аргумента, че, особено ако Путин е загубил връзката с действителността и е готов дори да прибегне до ядрения си арсенал, рискуваме твърде много, изпращайки българско оръжие за Киев. И все пак тезата, че няма да помагаме, защото и с това, което имаме, не можем да се опазим, звучи като зле прикрито малодушие.

В името на оцеляването на правителството

Едно е ясно: в правителството има ако не „Троянски коне" на Москва, то най-малкото хора, които са невменяеми, когато става дума за българския национален интерес. Петков и повечето от колегите му изглежда са принудени да търпят своеволията им, в името на оцеляването на кабинета. Докога и на каква цена?

* Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА

    98 13 Отговор
    Защото от говедарски няма място за други! Голяма натегация пада.
  • 2 Гост

    75 11 Отговор
    А има ли евроатлантически спайове?
  • 3 Истината е

    87 11 Отговор
    Байдън отсвири Зеленски!

    Коментиран от #10

  • 4 Абсурдистан

    41 6 Отговор
    Кобила, а не кон и е на снимката!

    Коментиран от #9

  • 5 Четете хора какво ни чака

    89 5 Отговор
    Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "Заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет", пише Симеонова.

    "Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност", обяснява мотивите за напускането си Ралица Симеонова.

    Коментиран от #11, #29, #35, #50

  • 6 Илиев

    36 65 Отговор
    Троянските коне са тримата червени министри - руска тройка и една крантава кобила начело - другарката Нинова.
  • 7 Гост

    87 8 Отговор
    Пронатовската пропаганда не е спирала и за миг. Много напомня за похватите на едно отдавна отминало управление. Не сме видяли гледната точка на другата страна, защо така?

    Коментиран от #36

  • 8 Yoyo

    61 4 Отговор
    Айде да не се правим на слепи вижда се че сандъците с оръжия са БГ произведени!
    Въпроса е кой е прибрал парата?!
  • 9 нищо подобно

    38 9 Отговор

    До коментар #4 от "Абсурдистан":

    синът и е в говедарника. тя до Москва не е ходила, но редовно и набиват канчето във вашингтон.

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    52 5 Отговор

    До коментар #5 от "Четете хора какво ни чака":

    Това са думи право в десетката. Много точно и ясно описват ситуацията.
  • 12 Виталия Винокурова

    28 6 Отговор
    1-во не е война и 2-ро ако е участвал в референдумите за ЛНР и ДНР, което е невъзможно, значи има троянски кон и не само в това, а и в предходното правителство. Референдумите бяха 2014. Журналята откъде ги копаете подобни небивалици ?
  • 13 ха ха хааа

    21 2 Отговор
    Стария Софеанец най-добре знае ... Нали си пиеше виното с Кирчо в един от 17-те ресторанта , на свещи ..🤭
  • 14 Притежател

    23 16 Отговор
    Ще го напиша и тук: От Уса готвят Янев за заместник на Киро на едни нови избори.
    Киро вече изгуби рейтинг, а сега рисуват патриотичният образ на Янев.

    Коментиран от #30

  • 15 6969

    58 7 Отговор
    Дойче Веле е фашистка антибългарска медия финансирана директно от джоба на германския данъкоплатец така че правете си сметка какво е отношението на германското правителство към българския народ.
  • 16 FEFE

    23 5 Отговор
    Ако имаше "коне" досега да е изгърмяла това правителство, всичко е балансирано и премерено!
  • 17 Грульо

    48 4 Отговор
    Утре на Шипка Кирчо и oкокорчовците ще видят дали има троянски и други коньове в България. :D

    Коментиран от #25

  • 18 Точка на невъзврат...

    43 2 Отговор
    Ако се вгледате внимателно,критично и безпристрастно в случващото се ще осъзнаете, че след Корона-та това е продължение на заявката от страна на западните корпораций за прочистване и разпределение на пазарите в Европа. Мерките са рестриктивни действа се в/у всички не контролирани от тях организации и частни лица и се израсходват резервите и заличават предимно пазари локално самоконтролиращи се свързани с ресурси от изтока. Централизира се управлението и се налага повсеместен локален контрол в/у всички отрасли а след кризата тяхната стойност ще се определя от решения на корп пазар и контролиращите. Налагането на квотен режим за всичко и всеки ще стесни допълнително примката. Предстоящото въвеждане в среден хоризонт на единствено безналични крипто разплащания, изцяло дигитални лични документи и рейтингова система за социален контрол, Co квоти и т.н. рестриктивни мерки допълнително ще обезличат идентичноста и правото на личен избор в Европа. Ние като граждани трябва да се замислим за това от кой публични личности и политици обществото има реална нужда, защото във времето ще се направят много политически коректни волюизявления и действия. Ще видим много планирани по медиите хибридни акции, но света ще реагира на всичкото това и тук трябва да сложим на оценка кои хора ще нанесат в краткосрочен и дългосрочен план вреди на държавата и обществото ни като Българи. И найстина ли ни трябва това?
  • 19 Иде време разделно за България

    56 13 Отговор
    И сме на крачка от гражданска война.Народът няма да търпи НАТОвска окупация и военни бази пълни с съоражение до зъби американци
  • 20 Гост

    45 6 Отговор

    До коментар #9 от "нищо подобно":

    А какъв боен опит има новият ти военен министър? Кажи бе, що млъчиш?
  • 21 Киряк Петков

    17 53 Отговор
    България не може да е вечно наведена на Русия за руско-турската война след като за седем години след нея сме им се издължили за услугата! Това не трябва да го забравяме. Това,че са ни освободили не е било безплатно за нас! Който не вярва да намери и прочете текстовете на берлинския конгрес!

    Коментиран от #27, #89

  • 22 Жоро

    13 36 Отговор
    Възраждане се казва Троянския кон
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Таралеж

    35 6 Отговор
    Как изкривявате истината нагло. Мен лично ме хвана срам от вас. Обещавам ви, че вече ще гласувам за най-ненормалните политици, за да свършва агонията на тази територия по-бързо.
  • 25 Гост

    44 4 Отговор

    До коментар #17 от "Грульо":

    Тези на 3 март не си показват носа навън от дупките си. Изпълзяват само покрай 4 юли, да възхваляват господаря си и после пак обратно в дупките.
  • 26 САТЪРА НА ХАНА

    42 4 Отговор
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ РАБОТИ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ
    .... ... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КВИЧИ ... ТОЛКОВА ПИВЕЧЕ БУДЯТ БЪЛГАРИТЕ ЗА БУНТ
    .... СРЕЩУ ОКУПАНТИТЕ ОТ ЛЬО РАЙХА
  • 27 Гост

    31 5 Отговор

    До коментар #21 от "Киряк Петков":

    Първо се научи какво четеш. Репарациите са били приравняване на наш дълг към Турция и на турски дълг гъм Русия. Знам, че ти е известно, но ти плащат да говориш глупости.
  • 28 Иванушка

    26 2 Отговор
    Където има крастави магарета има и Троянски Кон.
  • 29 Георги М.

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Четете хора какво ни чака":

    Изключително правилно. Евалата за коментара.
  • 30 Виталия Винокурова

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Притежател":

    По-дебела е играта, но тук абсурд да пиша !
  • 31 Оооо

    6 8 Отговор
    Да това са ГЕРБ ,ДПС , БСП , И. Възраждане , най сетне откриха Америка ура ура урааааа
  • 32 Фффффф

    9 26 Отговор
    Пращайте ги тия БСП в Украйна да се бият за Путин
  • 33 Дългият

    12 6 Отговор
    Не кон...цял табун има...а във факти да не говорим...с конкурс са ги събирали......
  • 34 Смешници

    28 3 Отговор
    Правителството е без значение какво има и какво няма,троянския кон е българския народ който ще бъде принуден да се бие,депутат на война не отива .Така че считайте българския народ за троянски кон защото народа в голяма част няма да се бие срещу Русия а ще обърне оръжието си срещу правителството.Ако не ми вярвайте ,раздайте оръжие като в Украйна и се уверете в думите ми.

    Коментиран от #93

  • 35 Добре

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Четете хора какво ни чака":

    Преписа от пик
  • 36 Българин

    15 32 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Хахаха. Путлерофашистите да не би да са спирали пропагандата? Дори сега, когато убиват цивилни граждани, жени и деца, вие петолъчниците викате браво! Това само комунист с трепанация на черепа може да го направи!!!

    Коментиран от #41, #42, #68

  • 37 Гай Турий

    2 0 Отговор
    Гомес
  • 38 Гост

    29 0 Отговор
    От 89та насам в Бг има много видове коне. Продажни политици в Бг с лопата да ги ринеш.
  • 39 Много точно

    9 26 Отговор
    Браво .
    Копейките да вият и да пращат пари в Русия за погребения , че рублата умря .
    По вероятно е руският народ да се събуди и да се отърве от сатрапа , отколкото нашите другари да се събудят .
  • 40 То цялото правителство е

    29 2 Отговор
    Троянски кон - нямат нищо с България - това са поставени отвънка подлоги и лекета!
  • 41 Гост

    27 5 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Ние викаме МИР, ама на натовската шайка й се счува браво, защото сте свикнали да викате само за война. В гена ви е насилие, плячкосване, интриги и мародерства. А който е за мир го наричате путинофил. Докато не вкарате България във война няма да мирясате.
  • 42 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    А вчера чухме как руснаците обявиха кой град ще нападнат и приканиха населението да се евакуира предварително. Кога американец е правил така?
  • 43 ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО

    34 4 Отговор
    ТРЯБВА ЯСНО ДА СЕ КАЖЕ ПРИЧИНАТА ЗА ЗАПОЧВАНЕТО НА ВОЙНАТА, УКРАЙНА ДНЕС Е ЖЕРТВА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
  • 44 Дилдо

    30 4 Отговор
    А защо не пишете нищо за троянските коне на САЩ какъвто е Кирил Петков
  • 45 Абе

    26 6 Отговор
    По тяхната логика почти целия български народ е троянски кон.Защото за повечето българи Русия е освободил не един,ами два пъти.Затова ги наричаме и братушки.Ако не ни беше освободила сега щяхме да ходим със фесове и да се молим по пет пъти в джамиите в името на Аллах.

    Коментиран от #49

  • 46 КОЙ КАЗА ЧЕ ПУТИН Е ДИКТАТОР И ИМА ЛИ

    25 4 Отговор
    ТАМ РЕЖИМ , ЗА ДА СРАВНИМ УПРАВЛЕНИЕТО В ЩАТИТЕ ... БАЙДЪН ДИКТАТОР ЛИ Е И ТАМ ИМА ЛИ РЕЖИМ .......МИ ФРАНЦИЯ .... МИ АВСТРИЯ -------- СЕГА ПИТАМ ЗАЩО В УКРАЙНА ИМА ХИЛЯДНИ ФАШИСТКИ ФОРМАЦИИ КОИТО ЗЕЛЕНСКИ ИЗОБЩО НЕ ВИЖДА ? ТОЙ НЕ Е ЛИ ФАШИСТ И КАКЪВ Е АДЖЕБА ! УКРАЙНА Е ДЪРЖАВАТА С 15 000 УБИТИ ОТ ТЕЗИ ФАШИСТКИ БАНДИ - КАК ПОДКРЕПЯМЕ И КОЙ ВКАРВАМЕ В ЕС И НАТО ?
  • 47 нннн

    23 1 Отговор
    Какви коне в това правителство, бе? Даже и магарета няма. Само мулета и катъри виждам. Без топки.
  • 48 Защо една шепа хора

    30 5 Отговор
    да определят на къде да върви България.Българския народ е русофилски, и се гордеем с това На който не му изнася да се изнася.А неофашистите които се опитват да командват положението,да знаят че видов ден ще настъпи-и то скоро
  • 49 Хаха

    5 25 Отговор

    До коментар #45 от "Абе":

    Май обичаш ,,братушките,, да те оправят през гащите.

    Коментиран от #59, #61, #62

  • 50 Тя надеждата

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Четете хора какво ни чака":

    винаги ни е била в Русия.Дано и този път ни освободят от фашистите.Ние сами никога не сме могли-за съжаление

    Коментиран от #91

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Русофил

    25 3 Отговор
    Вън България от нато
  • 53 Перо

    26 2 Отговор
    А къде беше селяндура просто Киро,през 2014 г.,когато превратаджиите горяха живи хора?
  • 54 КОГА ОТ КИРО ЩЕ НАУЧИТЕ ИСТИНАТА ЗАЩО

    17 2 Отговор
    ПУТИН Е В УКРАЙНА - ГАРАНТИРАНО НИКОГА ! ТОЙ Е УЖ ПОЛИТИК И ТРЯБВА ДА ГОВОРИ ЛЪЖИ ТОВА ЛИ ВИ УСПОКОЯВА - МИ ЖИВЕЙТЕ СИ СПОКОЙНО ! НЕКА ВИ ЛЪЖАТ .....
  • 55 Нямало

    14 0 Отговор
    Да гледам Руска тв я си еб ма всички канали
  • 56 комай

    13 2 Отговор
    Се хамериканси катъри са.
  • 57 ПРИПОМНЯНЕ

    6 16 Отговор
    В момента в който се озъбим на "братушките" ние "умиргаме"! Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....
  • 58 ХАН КРУМ

    21 1 Отговор
    чОЛАКОВ ,ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА АХМАЦИ ИЛИ НАС ПРАВИТЕ НА МАЙМУНИ.ВИДНО Е ОТ ВСЯКЪДЕ ,ЧЕ КОНФЛИКТА Е РУСИЯ –САЩ ,НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА С РЪЦЕТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ КАКВО СЕ СЛУЧВА И В МОМЕНТА И В БЪДЕЩЕ. И ТУК ГЛУПОСТИТЕ , КОИТО ХВЪРЛЯТЕ ПО МЕДИИТЕ С ИЗТРЕЩЯВАНЕТО НА ПУТИН И СТАРОСТТА НА БАЙДЪН,СА ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ,ЧЕ СА ДАЖЕ ОБИДНИ ЗА ПУБЛИКАТА. И НЕ МИ ГОВОРИ ЗА НАТО,ЕС И ТЕМ ПОДОБНИ СМЕХОРИИ.ИМА БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС И ТОЙ НЕ Е ДА СМЕ СТРАНА МЕЖДУ ДВЕ ЧАСТИ НА ЕДИН НАРОД И ТО СЛАВЯНСКИ-. А КОЛКОТ ДО ТРОЯНСКИТЕ КОНЕ –В БЪЛГАРСКАТА КОНЮШНЯ МАЙ БЪЛГАРСКИ КОНЕ НЕ ОСТАНАХА,ВСЕ ЧУЖДИ СА, ЧОЛАКОВ.

    Коментиран от #76

  • 59 хахо

    23 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хаха":

    когато бяхме с братушките,бяхме уважавана и просперираща държава.А сега сме гетото на ес,територия от която само се черпят ресурси.Мога и още да ти обяснявам,но съм сигурен че няма да ме разбереш.
  • 60 Стара загора

    25 1 Отговор
    слугинажът ни на НАТО и ЕС и по-голям срам от турското робство. По-голям е, защото от турското сме се освободили, а от сегашното зло още не сме. Но ще дойде и този прекрасен ден над родината.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Безсрамни лъжи

    19 1 Отговор
    Това няма как да е вярно. Този противен продажник го намразиха дори собствените му избиратели. Цялото правителство е една шайка събрана да прокарва американски интереси изцяло в ущърб на България.
  • 64 не залагай твърдо на тия

    13 0 Отговор
    Дуче Веле , нито съм НАТО , нито пък ЕС , от къде ти идват тези идеи , някой казал , друг рекъл , тия работи така не стават . Губи ми се да съм подавал молби за членство , или някой да ме е питал .
  • 65 Те тия

    18 0 Отговор
    Всичките краварски троянски коне .Кво повече да говориш
  • 66 И как

    15 0 Отговор
    Само продажници и крадци си натрисаме
  • 67 Морски

    23 2 Отговор
    Аз гласувах един път за ДБ и после за ПП,гоооолямаа грешка.Виждаме кой защитава българските интереси!Да живеят БСП и Възраждане
  • 68 А ве

    19 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Нещасник ако убиваха до сега Украйна щеше да е срината
  • 69 ЕВРОНЮЗ

    17 0 Отговор
    Незнам дали има Троянски кон, но със сигурност знам че има Еничари, които в историята ни понякога са завършили забучени на кол.
  • 70 Боли ме

    19 1 Отговор
    за синергията със САЩ . Знае ли някой всъщност, колко се радват краварите на случващото се в Украйна.
  • 71 деутшето

    13 0 Отговор
    Абе , що подрипвате като ужилени , когато оня Ангелчо ви поздрави по нацистки , като пропагандата ви е 1 : 1 заимствана от архивите на третия райх.
  • 72 ole

    3 7 Отговор
    заминаа си паричките на всички разбоиници по света дето криха милярди в руски банки много милярди ще си поделим. накрая баба меца обира меда .
  • 73 Проблема е в подлогите на САЩ

    18 2 Отговор
    Има подлоги на САЩ които ще закопаят България.Скоро ще разберете за какво става дума.Янев е сменен заради отказа да пратят миговете на Украйна.Някой ще каже защо Мигове,Защото могат да се пребоядисат и да минат за Украински.Такава е била идеята.А педерасК.Петков отново излъга.Сега като ви сложат ракети с ядрени глави както в момента слагат в Румъния и Полша ще ви питам кой ще ви пази.Тези които са на власт трябва да бъдат свалени веднага.Колкото повече седят на власт толкова повече е сигурно,че ако България не бъде заличена от руските ракети ще остане само една разграбена и разпродадена територия,но не и държава.Да се дървиш на най мощната в света военно държава е пъленидиотизъм.
  • 74 ханс

    14 1 Отговор
    Вкиснатото немско зеле пак бълва лъжа и дебелизъм
  • 75 абе факти

    16 1 Отговор
    Не разбирате ли, че русофобската ви пропаганда е превърнала сайта ви в жертва и отблъсква публиката ви?
  • 76 Realist

    1 7 Отговор

    До коментар #58 от "ХАН КРУМ":

    Прав си. Имам някаква надежда, че успяха да се разберат след първите преговори.
    Преди това Путин призоваваше украинците към бунт и преврат. След тях Песков заяви "за нас Зеленски е легитимния президент".
  • 77 Гьобелс Веле

    13 2 Отговор
    Правилният въпрос е:
    Има ли руски “Троянски кон“ в амероканското правителството на България?
  • 78 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Какви "коне", бе - всичките са партийно-мафиатски катyни от кaтъpи и мyлeта! Дори не са мaгаpeта! И като капак - US-прeзepватива Кирчо, който се съдра още първия месец на власт! Сега стягат екстрено Сталинка да заеме мястото му на премиер и да задължи българите с много милиарди (като Гърция), с което ще ги ги направи НАПЪЛНО подчинени, зависми и удобно управляеми!
  • 79 Казуар

    0 5 Отговор
    Има ли руски шпиони на вашата улица.
  • 80 Теодоро

    4 1 Отговор
    Мазен пасквил
  • 81 Българин

    14 1 Отговор
    "има ли руски “Троянски кон“ в правителството"

    Абе руски “Троянски кон“ не знам дали има но има цял табун американски “Троянски коне“. И защо ли всеки който защити интересите на България веднага се превръща в руски “Троянски кон“.

    Кога ли ще имаме политици които да си задават винаги въпроса какъв е интереса на България ако направи нещо - България има ли интерес да въвежда санкции срещу Русия, България има ли интерес да праща оръжие в Украйна.

    Тия продажници даже и не могат да си помислят за интересите на България - за тях най-важни са интересите на господарите им.
  • 82 Анка Каречарката

    2 13 Отговор
    Петоколонника Янев беше позорно изритан,време е Румен Радев да бъде подложен на Импийчмънт,след което се отива нан нови Президентски и Парламентарни избори,които ще дръпнат килимчето и под краката на БСП и Възръждане.
  • 83 Някой

    7 0 Отговор
    Гадове вижте....цените!!!...кинем ви,главите!!!
  • 84 гост

    7 0 Отговор
    НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
  • 85 Петров

    7 1 Отговор
    Мачкай , Вова. Мачкай до залавянето и на последния укрофашист.
  • 86 898011

    4 1 Отговор
    Скапана държава
  • 87 карамбата

    5 0 Отговор
    За утре съм подготвил айца.
  • 88 наблюдател

    4 2 Отговор
    а защо, с извинение, чужда "медия", добре известна със зависимостите си, трябва да ми дава наклон кое е наш национален интерес и кое не е. у лево!
  • 89 Пари

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Киряк Петков":

    Казваш, че сме си платили, а в какво количесво пари се оценява нашата свобода?
    Къде са нашата гордост и независимост? Струва ми се, че след всичките тези години имаме само някаква псевдо-автономия и все търсим силните на деня отново да им се навеждаме.
  • 90 Fury

    4 0 Отговор
    Прочиташ статията,завърташ информация точно наобратно и това вече може да се каже, че е истината.
  • 91 Fury

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "Тя надеждата":

    Дано братска Русия и нас да спаси.

    Коментиран от #105

  • 92 ДА СЕ ПРОСТИМ С КИРЧО И КОКОРЧО

    4 1 Отговор
    ДО ТУК БЯХА , ПРЕЗИДЕНТА ДА ОПРЕДЕЛИ ДАТАТА .... 22 ЮНИ СТАВА ЛИ ЗА ИЗБОРИ ?
  • 93 А тия

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Смешници":

    между възраст 20 и 32 години могат ли да боравят с оръжие? Изобщо знаят ли как се държи?
  • 94 Филип Георгиев

    4 5 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСНЕМ ЗАРАДИ ВОЕННИЯ КОНФЛИКТ ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ НА ТИКВАТА И КАСКЕТА !!!
  • 95 какви коне

    5 0 Отговор
    Това правителство по-скоро ми прилича на стадо камили.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Коко

    4 3 Отговор
    Търся адекватен отговор на 3 въпроса:
    1. Защо руски самолет ще кацне днес в България, при положение, че целият Европейски съюз не приема руски полети?
    2. Защо този самолет не докара българите, заседнали в Москва?
    3. Какво ще се товари на този самолет?
    Вероятно и това е причината за отстраняването на Янев от министерския пост за негоното решение?!
  • 98 Дернев

    1 3 Отговор
    При Глобализацията в Европа има само един национален интерес на европейците. Един суверинитет на Европа. Осигурим ли това, осигурява ме и държавите си и народите си. Европа на европейците. Това ни трябва. Недопускане на чужди интереси да определят бъдещето ни. БГ вън от НАТО, НАТО вън от Европа и единна армия. Колкото по-бързо, по-добре. Две СВ ни стигат.
  • 99 видинлиика

    2 3 Отговор
    Простия народец е казал когато двама си го мерят, хе си подлагай га защото могат да ти го сцепят....Мислете българи, това ви е за домашно
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор
    ДА ИМА СЪВЕТСКА ТРОЯНСКА МАГАРИЦА В ПРАВИТЕЛСТВОТО....... И ТЯ НЕ СЕ КРИЕ..... ВЛАШКАТА ЦИГАНКА... ТЕ ЦИГАНИТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА ЯЗДЯТ КОНЕ...... ТОВА СИ Е В КРЪВТА ИМ ...... ФАКТ !
  • 102 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Пeндeл от Д Б и П П":

    ТОВА КАНАДСКО МАГАРЕ НЕ ГО ЛИ МОНТИРА....... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП...... ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ .....
  • 103 Български генерал

    0 2 Отговор
    Няма такова понятие "натовски генерал".
    В България може да има само български генерал. Това е бедата, че има "натовски генерали",които не са българи.
  • 104 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    СТРАХ ВИ Е ИДЕ ВИ КРАЯ - ЗАМИНАВАТЕ ЗА РУСИЯ УТРЕ - СУТРИНТА ............И ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ КАРА САМОЛЕТА ................................................................................................................................................................
  • 105 Вълк

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Fury":

    Иди си в братската ти Русия, никой не те спира..
    ти и подобните на теб... и не се връщате.
    България е в ЕС и НАТО и не се нуждае от
    спасение.
  • 106 1520

    0 1 Отговор
    иа един троянски кон и той се казва Кирчо и кокорко