Отидете към основна версия

2 818 25

Лондон налага допълнителни санкции срещу "корумпирания елит на Владимир Путин"

  • великобритания-
  • парламент-
  • санкции-
  • русия-
  • владимир путин

Депутатите ще обсъдят поправки към проектозакона за икономическите престъпления в Камарата на общините

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският парламент ще гласува допълнителни санкции, целящи засилване на натиска върху режима на руския президент Владимир Путин, предаде БНР.

Правителството обяви, че предлага серия от поправки към проектозакона за икономическите престъпления, така че "корумпираният елит на Владимир Путин да понесе най-големи щети". Депутатите ще обсъдят тези поправки в Камарата на общините днес. Поправките ще позволят на Великобритания да наложи "по-твърди и по-бързи санкции и в пълно съответствие с мерките на останалите съюзници на страната".

"Даунинг стрийт" вече наложи най-големия пакет от санкции в историята на Великобритания, както твърди, на Русия, заради нахлуването в Украйна. Те включват пълно замразяване на авоари и забрана за пътуване на руски олигарси, сред които Алишер Усманов и Игор Шувалов, които са в близки отношения с Кремъл. Санкции са наложени и на самия президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, както и на повече от 300 физически лица в Русия и Беларус.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че наказателните санкции са безсмислени, ако не бъдат приложени правилно, и тези промени в проектозакона ще позволят преследването на съюзниците на Путин на Острова с пълно законово основание.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: