Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Март, 2022 11:17 11 502 130

Войната не върви добре за Путин

  • владимир путин-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • цивилни жертви

Западният печат коментира последните новини за войната в Украйна

Войната не върви добре за Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Зеленски ще "накаже зверствата", след като семейство загина при опит за евакуация от Ирпин, пише "Гардиън". Гняв се надига срещу нападенията на руски сили срещу цивилни, докато същевременно министерството на отбраната в Москва заяви, че ще отвори хуманитарни коридори в няколко града, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Вестникът помества и интервю с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска, в което тя твърди, че беларуският президент Александър Лукашенко е отстъпил контрола над беларуската армия на Кремъл. Лукашенко отрича в Украйна да има беларуски войски или да възнамерява да се включва във войната на страната на Русия; миналата седмица на брифинг в сферата на отбраната САЩ породи опасения, че разполагането на беларуски войски в Украйна може да предстои да стане факт съвсем скоро - а това би представлявало сериозно изостряне на войната, отбелязва "Гардиън".

"Индипендънт" се спира на провала и на втория опит за евакуация на населението на украинския град Мариупол. Изданието отбелязва, че Русия отново е била обвинена, че е нарушила примирието, което е трябвало да позволи извършването на евакуацията. Вестникът посочва, че превземането на обсадения Мариупол ще бъде важен успех за Русия, защото ще осигури стратегическа връзка между сепаратистките територии в Донецка и Луганска област на север и коридора по суша към Кримския полуостров, анексиран от руския президент Владимир Путин през 2014 г.

"Индипендънт" коментира също, че в дипломатическата активност около Украйна се е включил и папа Франциск, който е съобщил, че е изпратил в Украйна двама кардинали, и е добавил, че Ватиканът ще направи всичко за прекратяване на конфликта.

За опасното небе на Украйна най-подходящ е внимателно премерен отговор от страна на НАТО, пише "Вашингтон пост". Изданието отбелязва, че войната не върви добре за Путин, затова според вестника въпросът за САЩ, съюзниците им от НАТО и другите по света е как да направят така, че тя да се развие дори още по-лошо за него.

"Вашингтон пост" коментира, че въпреки призивите на украинския президент Володимир Зеленски правителството на президента Байдън правилно е решило да не налага над Украйна забранена за полети зона, защото това е нямало как да бъде приложено на практика поради опасността от пряк сблъсък с руската авиация. Това от своя страна според изданието би означавало драстично изостряне на конфликта в името на нищожни ползи, защото в момента не руската авиация, а руската артилерия и ракети нанасят най-големите поражения.

Затова според "Вашингтон пост" по-правилният план е да не спира потокът на оръжие към Украйна, а като мярка в тази посока изданието вижда това Полша да предостави на Украйна своите самолети от съветско време в замяна на компенсирането ѝ с американски самолети; вчера, както отбелязва вестникът, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е потвърдил, че правителството на Байдън би подкрепило подобен ход.

Да въоръжиш Украйна: 17 000 единици противотанкови оръжия за шест дни и таен киберкорпус, пише "Ню Йорк таймс" относно въоръжаването на Киев от САЩ. Изданието отбелязва, че Вашингтон е стигнал до ръба на пряка конфронтация с Москва, като е предприел операция за въоръжаване на Украйна, подобна на Берлинския въздушен мост от 1948 - 1949 г., но много по-сложна. За по-малко от седмица САЩ и НАТО са прекарали през границите с Румъния и Полша над 17 000 единици противотанково въоръжение, включително ракети "Джевлин", разтоварвайки ги с големи товарни самолети, след което те поемат по суша към Киев и други украински градове. Засега руските сили са прекалено заети в други райони на страната и затова не са нападали линиите за снабдяване с тези оръжия, но малцина смятат, че това ще остане така и занапред, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Изданието отбелязва, че освен тази най-видима част на помощта в "скрити в бази" в Източна Европа са разположени и сили на Киберкомандването на САЩ за противодействие на Русия в електронната сфера, но да се измери успехът им досега е трудно. Русия набира сирийци за бой в градски условия в Украйна, съобщават американски официални представители, цитирани от "Уолстрийт джърнъл". Изданието отбелязва, че Москва търси помощта на чуждестранни бойци за превземането на градове като Киев и за тази цел набира сирийци, умели във воденето на бой в градски условия, посочват представителите. Според източниците на вестника процесът на набирането им в Сирия, където Русия действа от 2015 г., е започнал през последните дни. Подобен ход говори за възможна ескалация на боевете в Украйна, смятат експерти, цитирани от "Уолстрийт джърнъл". Цената на суровия петрол скочи на фона на говоренето в САЩ за забрана на вноса на нефт от Русия, пише "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва, че цената на сорта "Брент" е достигнала до най-високото си равнище от 2008 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога

    87 28 Отговор
    Зеленски ще паркира танка си на червения площад?

    Коментиран от #129, #130

  • 2 УКРАИНЦИ

    72 70 Отговор
    ВИЕ СТЕ ЛЪВОВЕ А ТУК СИ ОТГЛЕЖДАМЕ ЖАЛКИ ЦВЪРЧАЩИ ПУТЛЕРИСТКИ МИШКИ

    Коментиран от #36, #107

  • 3 Амиии

    76 18 Отговор
    Кой има интерес цивилните да не се евакуират? М? М? Г-да от Гардиън!?
  • 4 Путин

    73 28 Отговор
    Еврейското злото със седалище САЩ реве мощно когато му режат попарата по света.
  • 5 Фейк до фейка, мила моя Майнольо.

    106 52 Отговор
    Никой не пуска информация за разкритите мръсни бомби, био-лаборатории, избити от режима хора.... Руснаците са абсолютно прави, срещу нацизма- само груба сила, докрай..

    Коментиран от #21, #66

  • 6 Harvard

    22 34 Отговор
    Война е за окрайна,а за путя си е един малък бъзик

    Коментиран от #106

  • 7 Последния Софиянец

    37 43 Отговор
    Путин вече си свърши работата в Украйна и продължава към Полша.

    Коментиран от #29, #65

  • 8 Стоян Александров

    53 15 Отговор
    Да, да, да повярвахме Ви....ехаааа. И есин мармот завиваше шоколадче с станиьол. Ехаааа, че Ви вярвамееееее. Като Ви знаем какви демократични медий стеееее. Направо Ви верваме, ама друг път ще е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ФАБ-500

    17 22 Отговор
    Война ще е поне за една година време сега е само загрявка
  • 11 Бае Въло

    46 10 Отговор
    Като не върви добре, значи скоро ще свърши, така че не ни занимавайте повече с нея.
    Дайте да видим какво става с Гешев и мафията. Тази война върви много зле - за народа.

    Коментиран от #52

  • 12 Ротшилд

    32 8 Отговор
    Четете медиите ни, за да знаете истината.
  • 13 Путин

    36 19 Отговор
    Еврейското зло със седалище САЩ реве мощно когато му режат пипалата по света.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българка

    32 41 Отговор
    Това кръвопролитие трябва да спре! За да има мир, Путин трябва да бъде неутрализиран/ свален. И това могат да направят единствено руският народ и обкръжението на диктатора

    Коментиран от #30

  • 16 Трезвомислещ българин

    39 27 Отговор
    Зеленски ще накаже зверствата като изиграе комедиен скеч за руските войски. На този палячо явно само в приказки му е силата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Леличката

    33 9 Отговор
    Напротив ,всичко върви по график.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 защо не върви?

    28 7 Отговор
    Ами защото не е точно война. Целите са съвсем други.

    Коментиран от #69

  • 21 Туриста

    17 23 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк до фейка, мила моя Майнольо.":

    Ти видя ли ги?

    Или само рублите познаваш! Запасявай се с долари... Те печелят накрая

    Коментиран от #27

  • 22 мирише на коза

    31 9 Отговор
    когато започнете да пишете и предавате директно от руския лагер, тога ще ви чета писанията. това не са новини, а платена пропаганда от Козяк....

    Коментиран от #70

  • 23 ХиХи

    28 4 Отговор
    Щом е Жамбазов значи върви много добре за Путин и не чак толкова добре за синчето на Байдон
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Написа Западната ...

    18 11 Отговор
    .... Преса , а Путин се подсмихна закачливо ...
  • 26 Б@си

    12 3 Отговор
    И всъщност статията се свежда до последното изречение. Другото е дрън-дрън и бла-бла.
  • 27 СиЦиПи

    16 12 Отговор

    До коментар #21 от "Туриста":

    Доларите ще станат скоро за тапети, виж аз пазарувам златни наполеони, щото сампо-сигурни от доларес
  • 28 Тошо

    21 3 Отговор
    Битката е на едни евреи с други,а страдащите са други.Така е било винаги. Лакомията еврейска скапва света. Забравят че ковчега джобове няма.
  • 29 глупости

    18 17 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    хахахахаха ама това в коя руска медия го прочете ,щото реалността е съвсем друга , руската армия понесе колосални загуби , в момента в много точки дори бягат вместо да нападат

    Коментиран от #34, #54

  • 30 Антитрол

    16 20 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Защо пък Путин трябва да бъде свален - не е ли по лесно Зеленски - и без това са незаконни всички след Янукович.
  • 31 Джелсомино в страната на лъжците

    13 2 Отговор
    Обичам да те чета! Всичко обърнато наобратно и разбирам за какво иде реч! Благодаря!
  • 32 И живота му не върви добре !

    6 5 Отговор
    Да видим калко време му остава физически ! Нека Бог се смили над изтерзаната му душица !
  • 33 345676543456

    11 1 Отговор
    върви по план
    и то как само
    освен на бойното поле , днес започва и уроците по финанси и икономика
  • 34 Антитрол

    21 10 Отговор

    До коментар #29 от "глупости":

    И всеки момент според вас Украинската армия ще превземе Москва - така ли е според пропагандата.

    Защо не си пиете хапчетата

    Коментиран от #105

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Тръгвай

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "УКРАИНЦИ":

    към фронта и покажи какъв си лъв.
  • 37 Трезвомислещ българин

    17 12 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко":

    Наистина ли вярвате на украинските измислици , че на ден умират по 1000 руски войници? Ами то с тези темпове след месец цялата руска войска на територията на Украйна трябва да е изчезнала?! А "храбрите" украински войски действат само в защита, представете си ако атакуваха. Тогава сигурно за 10 дена биха спечелили войната. Защо ли не е така?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Kcaniba

    15 14 Отговор
    На 9-10 март Киев ке падне заедно с нацисткият режим, а войната ввървяла зле...
    Промивката работи здраво!!!

    Коментиран от #75, #80

  • 40 9689

    13 8 Отговор
    А за зверствата в Донбас..........Войната все още не е спечелена защото не се бомбардират градове а само военни обекти.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А бе

    7 6 Отговор
    То уж войната от самото и начало не върви добре за Русия, ама още не е свършила.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Сърп и чук

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко":

    Не се преструвай,че ти е много жал за загиналите руски войници! Лицемер! Путин - ,,С преговори или война, ние ще постигнем това, което сме решили!".
  • 45 Софиянец

    19 11 Отговор
    Жалко за руския народ, колкото по-бързо го свалят жужето толкова е по-голям шансът за расссия. Една бездарно изгубена война, с тази армия седнали да плашат НАТО.

    Коментиран от #50

  • 46 САЩ са джудже спрямо РУСИЯ

    12 15 Отговор
    Украйна е забранила и няма да разкрива хуманитарни коридори за евакуация на гражданското население от градовете“. Нямам думи?!!! На това му се казва „Обикновен фашизъм“.
  • 47 bullneck

    5 0 Отговор
    б@хти лицемерите
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гошо

    7 2 Отговор
    знаем, афтарчето, знаем... така е от първия ден, според теб. и ние какво да правим - чакаме всеки момент тиранът да падне.
  • 50 bullneck

    11 13 Отговор

    До коментар #45 от "Софиянец":

    Не го мисли Руския народ и Русия, мисли ти какво ще папкаш щото великото натю ше ти спре кранчето
  • 51 даката

    13 10 Отговор
    В българското село Андривка, Бердянска област, всички боеспособни са в украйнското опълчение.
  • 52 Гешеф-Каскетя!

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бае Въло":

    Тази война ми дойде дю-шеш...!Тъкмо ме бяха награбили и фокуса се премести...

    Коментиран от #58

  • 53 факти

    19 11 Отговор
    Това е окупаторство ,агресия и инвазия на терориста лилипутин.Това е войната на путин ! Руснацие губят техника на килограм,а руснаците измират като кучета.От тази инвазия се видя ,че руската военна техника е в пълна несъстоятелност,евтина изработка и разпад ,заради високата корупция в русия.Русия няма възможност за никаква логистика и техниката им се зарязва масово по пътя.Руснаците нямат дори финансовия ресурс да водят подобна война.
  • 54 Сърп и чук

    10 10 Отговор

    До коментар #29 от "глупости":

    Защо тогава Зеленски пищи, че го унищожават? Да ги изтрепе всичките нашественици, да излезе нормално обл/р/ечен, а не по потник и да обяви край! Не се е бръснало 2 седмици, изглежда изтрещял, скрили са го някъде и говори под дула на автомати.
  • 55 Анонимник

    8 2 Отговор
    Момент, каква е точно тази логика :
    "Изданието отбелязва, че Русия отново е била обвинена, че е нарушила примирието, което е трябвало да позволи извършването на евакуацията. Вестникът посочва, че превземането на обсадения Мариупол ще бъде важен успех за Русия,"
    Значи, Русия саботира евакуацията на този град, с цел Русия да не може да превземе този град с ужасяващи загуби на хора (и военни и цивилни), което ще бъде огромен провал за Русия.....
  • 56 Маргинал

    11 5 Отговор
    Не знам за бъдещето на света, ама бъдещето на България е пряко зависимо от процентът на социалното дъно и нивото на маргинализация, а той се разраства.
    Тази категория не създават обществен продукт, по правило са суеверни, чакат на Путин да ги спаси, обявяват се против ваксините и гласуват за Възраждане.
  • 57 az #Русские своих не бросают!

    10 13 Отговор
    Киев официално отказа да спасява собственото си население, държано като жив щит от нацистите. Евакуация няма да има!

    Коментиран от #78, #110

  • 58 Кочо

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гешеф-Каскетя!":

    Каскетаря се похвали, че е осигурил 200 места за настаняване на своите украински колеги, все корумпаци като него в почивни станции на прокуратурата.Мафия в мафията! С държавни средства урежда приятелите си, а народа да се спасява! Прибери ги у вас, бе! Главоч! Тези скриха Брендо от екстрадиция и ги прибира да не пострадат!
  • 59 Ти да видиш

    5 8 Отговор
    А как върви за американците и протежето неонациста Зеленски и братя Кликчко?
  • 60 Така е

    8 10 Отговор
    Вижте на лондонската и холандската борси, колко е газта... Над 3 000 долара! Честито на всички ни европейчета!

    Коментиран от #120

  • 61 WTF

    14 3 Отговор
    Има ли нещо, което русняците някога са правили както трябва? Мърлячи и половина.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 БПФ

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Прав си":

    Че те останали без армия, бе... Значи с 40 000 превзеха половин Украйна? А защо мълчиш, че по данни на секретаря по националната сигурност на Украйна от петък, 75% от армията на Украйна е извън строя? Дотам се стигна, че укрите да набират наемници през посолствста си, у нас включително.
  • 64 Светлина

    4 1 Отговор
    Ооооо мили хора ДЕН е ,не ни лъжете ,че е нощ !!! Боже, нека има светлина ,пази невинните !!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 БПФ

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фейк до фейка, мила моя Майнольо.":

    Чакай, чакай. То истината е като маслото, винаги изплува. С края на войната вече няма да могат да крият безобразията си. Неслучайно западните политици вече се дистанцират от палячото. Ще го жертват, за да отърват кожата.

    Коментиран от #81, #114

  • 67 Бибитко

    4 8 Отговор
    САЩ все повече свалят маската. Дядо Байдън явно е решил да се прави на каубой и то под носа на Путин, но е съвсем очевидно, че рефлексите му изневеряват!
  • 68 Войната

    7 2 Отговор
    Не знам дали върви добре, ама гледам едни украински джипове карани от 35-40 годишни дебелаци със семействата им на границата посока Турция. Много, ама много. Сигурно ще изпълняват гражданския си дълг и ще нападнат Русия в гръб откъм Афганистан.
  • 69 Истина

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "защо не върви?":

    Целите да не са ,да се освободи място за е в р е й с к и я народ ?
  • 70 Пършинг

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "мирише на коза":

    Че то цяла Русия е един лагер, тоест концлагер за нормалните руснаци.
  • 71 "великата" червена армия

    7 4 Отговор
    Се нуждае от кадировци и асадисти за да води бой в градски условия....смех 😂😂😂😂
  • 72 Ивайло

    11 4 Отговор
    Само да попитам. Кога се очаква да свалят лъжливото кремълско джудже?

    Коментиран от #82

  • 73 Komapak

    16 8 Отговор
    В света останаха 4 страни които подкрепят диктатора путин. Сигурно е дооста показателно драги ми русофили(български предатели) Няма как да спечелиш война с целия разумен свят. Просто са му слабички марионетките на лилипутин.
  • 74 8888

    6 4 Отговор
    Тази война е много необходима. САЩ ако трябва ще помогнат на Русия тя да продължи колкото може повече. Тя е подарък за щатите и Русия. Резултатите са слаба Европа и разрушена Украйна. За възстановяването ще са необходими огромни заеми които с охота ще бъдат отпуснати.
  • 75 Пършинг

    8 6 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    Зиг хайл руска подлого.

    Коментиран от #84

  • 76 русия е джудже

    16 8 Отговор
    Джуджето е в задънена улица.С тази инвазия в Украина ,целия свят видя колко изостанала е военно русия и,че единствената причина русия все още да се счита за фактор е ,защото притежава ядрено оръжие ,естествено крадено по чертежи от САЩ.Една Украина която дори не е в топ 20 на най-мощните армии успя да разкатае играта на руските джуджета ,а какво остава ако това руско джудже се изправи срещу по-силна армия ?

    Коментиран от #102

  • 77 Антитрол

    6 5 Отговор

    До коментар #62 от "Стойко":

    Колкото и коментара да напишеш под различни никове все си си същото рядко ... Ама върхът е сам да си отговаряш на глупостите - така ли ви учат от Козяк.

    Пък "истината" ще излезе съвсем скоро - ще се види тогава колко "побеждава" украинската армия.
  • 78 Е насила ли да ги евакуират?

    7 3 Отговор

    До коментар #57 от "az #Русские своих не бросают!":

    Хората искат да защитят родината си от рашистите окупанти.
  • 79 az #Русские своих не бросают!

    4 5 Отговор
    Кадировци провеждат зачистка на подстъпите към Киев.

    Коментиран от #94, #99

  • 80 Б@си

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    И ако не падне на 9-10 Март Киев, какво ще пееш тогава Катюша? Или ще чакаш новото либрето от Госпожа, пардон - Другарката Митрофанова?

    Коментиран от #86

  • 81 Анонимник

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "БПФ":

    Въпросът е дали ще излпува докато сме живи - например Рудолф Хес, който 40та година се разбива на път към Великобритания беше до живот в изолатора на Шпандау, пък Алберт Шпеер (който до 45та година служи вярно на Адолфчу, включително с използването на робски труд) получил само 20 години в Нюрнберг. Интресно, колко здраво са засекретени повечето документи по делото ( и защо е летял по време на войната към "врага") за 99 години.
  • 82 111111

    3 5 Отговор

    До коментар #72 от "Ивайло":

    Няма да го свалят. САЩ, Китай и Русия имат нужда от него. САЩ печели Европа, Китай печели евтини суровини, Русия изчисти външният си дълг и вдигна цените на суровините си в останалите страни. Европа ще плати всичко.

    Коментиран от #93, #97

  • 83 233849

    5 10 Отговор
    Тази операция от кого беше предизвикана? Категорично от сащ. Кой се бие в украйна - фашисти и наемници срещу миротворци. Кой се радва че последните пипат с бели ръкавици заради цивилното население? Ние ли? Не, пак сащ и пуделите. Украинците ще имат своята украйна като сервират зеленски. Но той отдавна не е в украйна. Джендърска работа. Не изглежда като война, ако беше такава отдавна да е приключила.
  • 84 Kcaniba

    3 9 Отговор

    До коментар #75 от "Пършинг":

    Скоро при хитлер ще ходите , бандерите!! Османско прдлого!!!

    Коментиран от #95

  • 85 Саша

    7 2 Отговор
    Русофили, и Вовка греши. Арестувал е целия екип, заснел срещата му със стюардесите. А те са твърдо против Украйна. Нека напишем петиция да ги освободи.
  • 86 Kcaniba

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "Б@си":

    Просто ще излязат всичките истини за нацизъма, мръсната бомба, малтретирането на гражданите, участето на нато в тези мръсни игри на фащ!!
  • 87 Rado

    6 2 Отговор
    Слушахте ли записа между Путина и Шойгу. Американците са прави пак, че Путин ще елиминира Шойгу, защото му казва истината, но Путин не е готов да приеме реалността

    Коментиран от #91

  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 5 Отговор
    В Украйна, русия прилага модернизирана версия на същата тактика с която е завоювала огромната територия от Урал до Тихия океан.
  • 89 йойо

    2 5 Отговор
    Ако войната се проточи Русия ще започне да унищожава заводи и предприятия. Ще срине икономиката на Украйна до нула. За възстановяването ще са необходими десетилетия и огромни заеми. Това гарантира дълго спокойствие за Русия. На Украйна няма да и е до членство в ЕС и НАТО. Пък и те няма да я вземат в това състояние.
    На нас също няма да ни е лесно, нито пък в Европа.
  • 90 Дългият

    10 1 Отговор
    Те нещата и занапред ще му се стъжнят.Пълна изолация, докато този злодей управлява комунистическата клика в Кремъл...5...10...20 год.ако се наложи.Ще страдат руснаците,но всеки народ си заслужава управниците...включително и нашият...Пак ще повторя...тези имат постравматичен стрес от ВСВ и ядрено оръжие у тези хова е много опасно за човечеството...
  • 91 Офффф

    4 7 Отговор

    До коментар #87 от "Rado":

    Толкова сте глуповатички, че руснаците могат да ви блъфират както си поискат. Това се отнася не лично за теб, а за хамериканските и европейските вождове. Та вождовете на фащ и ЕС са до колената на руснаците бре. Русия се управлява в момента най-грамотно. На фона на руските политици то американските и тези на ЕС изглеждат буквално на умствено из@станали!

    Коментиран от #101

  • 92 Родопа планина

    2 8 Отговор
    Да бе още малко и Путин ще капитолира .Западни смешници иска им се да не вьрви но тя си вьрви по план.

    Коментиран от #104

  • 93 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор

    До коментар #82 от "111111":

    При мен друго се види.........Виждам мечката разфасована и стръвницата я немаа веч...

    Коментиран от #100

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Още едно мнение

    10 2 Отговор

    До коментар #84 от "Kcaniba":

    И твоя джужак скоро ще отиде при Хитлер.Историята нееднократно го е доказала ,за такива като него!

    Коментиран от #98

  • 96 Сендов

    5 1 Отговор
    Путин обещал западна Бъргария на Сърбия, а черноморието щял да запази за себе си.
  • 97 Хммм

    3 9 Отговор

    До коментар #82 от "111111":

    А защо смятате, че Русия се управлява само от Путин? Все едно да ми кажеш, че САЩ се управлява от един болен човек с Алцхаймер! Не, не му се смея за болестта. Никой не знае какво ще го за стигне на стари години... Но, несериозно е да кажеш, че Байдън управлява САЩ. Той дори за разлика от Путин, не взима участие в решенията. На Байдън каквото му напишат, това повтаря.
    Докаато Путин се вижда при речите му, че има феноменална памет и бистър ум. Това не може да се отрече!

    Коментиран от #103

  • 98 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Още едно мнение":

    Като гледам президентите на САЩ, които без Тръмп всички са водили войни, пък още са живи и Клинтън и Буш и останалите. Е, някой се споменаха от старост де..

    Коментиран от #108

  • 99 Хххххх

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "az #Русские своих не бросают!":

    Само си задай въпроса - що за човек би се радвал, че Кадировските примати убиват християни и славяни. Ти си нищожество.Даже истинските руснаци биха те унищожили.
  • 100 111111

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Може да виждаш дълбоко но аз виждам цените в магазина, виждам хладилника. Те са ми най-наблизо. И каквото и да виждаш Русия никога няма да приеме, че е победена от Украйна. Ако трябва други да се намесят тя по-скоро ще изчезне но няма да бъде победена. Това значи, че скоро хладилника ми ще стане безработен, радиаторите ненужни, бойлера на намалено работно време. И това няма да изчезне като с магическа пръчица.
    Тази война не е нещо добро за нас. Но тя няма да спре наполовина. Ще има някакъв край.
  • 101 LOSHIA

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "Офффф":

    На къде си тръгнал бре? Само САЩ имат 5 пъти по голям военен бюджет от Русия! А държавите от ЕС ??? Хайде излез от там където си се заврял
  • 102 Отговор

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "русия е джудже":

    Става това, което винаги става - Русия побеждава!

    Коментиран от #116

  • 103 111111

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Хммм":

    Къде казах, че Путин управлява еднолично? И каква е гаранцията, че тези до него ще са по-хуманни от него?
  • 104 Гггггггггггггггг

    5 0 Отговор

    До коментар #92 от "Родопа планина":

    КапитОлира??? Имам чувството, че нито един русофил не е ходил на училище.
  • 105 изрод от ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Антитрол":

    На тебе вече не ти ли помагат????
  • 106 LOSHIA

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Harvard":

    Като е малък бъзик,защо се крие като мишка в бункера ? И защо не излезе да усети руската народна любов?
  • 107 Какви ти лъвове бе

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "УКРАИНЦИ":

    плъхове са,крият се зад мирното население,а който не е съгласен го убиват.Лъвове били,терористи не щаст ни
  • 108 Още едно мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Ха ха ха ха ха":

    Да,но не са били диктатори!

    Коментиран от #113

  • 109 Обесен Язовец

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен - Язовец":

    Путлер е джудже с преправени обувки. Доказан лъжец и убиец. Стожер на крадливите руски олигарси. Мъчител и тиранин на собственият си народ. Дядо който не си е признал нито децата нито внуците. Отровител и грабител. Манипулатор и окупатор. Ядрен терорист.Скоро ще го дерат с тъп нож.

    Коментиран от #126

  • 110 az #Русские своих братя трахает!

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "az #Русские своих не бросают!":

    Много руски трупове ще останат там. Вижда се че украйнците няма да се дадът лесно. Дори и всички бойци да избият народа няма да се подчини. Този път победа няма да има. Ще има крах за Империята на злото.По улиците на Москва скоро ще продават печени плъхове на шиш.
  • 111 Стоян

    4 0 Отговор
    След 45 млн украинци и много руснаци станаха врагове на руската нация. Путин подписва указ за строене на нови затвори.
  • 112 сила

    0 5 Отговор
    Сига с това зелено човече зеленски,пълен пропадняк,реве като вдовица за.......Изкара си хора,като жив щит,да бъдат избивани от урките и техните батальони,а след това всичко да се заснема и изпраща като пропаганден материал и с цел провокация.Докога ще му се вярва?
  • 113 Ха ха ха ха ха

    1 6 Отговор

    До коментар #108 от "Още едно мнение":

    Избирателната система в Русия и САЩ е идентична! Как така ти реши, че единият е диктатор, а другият не? Това го прочете в "свободните" медии ли? Ха ха ха
    Да не говорим, че САЩ е най - полицейската страна в света! А политиците им, заедно с президента им са едни фигуранти! Подвластни на корпорациите! Т. е. САЩ се управлява еднолично от една, две фамилии, които контролират корпорациите!
    Вие на това викате демокрация ха ха ха това е олигархичен капитализъм, приятелче! За разлика от САЩ, политиците в Русия не са подвластни на корпорациите, или както им викат в Русия компании управлявани от олигарси! В САЩ им викат бизнесмени:)))

    Коментиран от #115, #117

  • 114 LOSHIA

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "БПФ":

    За тебе, каквото роди главата ти ,само това ,само това ли е истина ? Никой не може да се намеси в Украйна,защото това ще предизвика ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА И НЯМА ДА ИМА ОЦЕЛЕЛИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ !! ТОВА ЛИ ИСКАШ?????????
  • 115 Още едно мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Ха ха ха ха ха":

    На кого разправяш тези хуморески? На себе си или на себеподобните? Потърси спешно медицинска помощ!

    Коментиран от #118

  • 116 изрод от ГЕРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Отговор":

    Ще победи ,ама на куков ден!
  • 117 И ОТНОВО

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "Ха ха ха ха ха":

    Да не си учил икономика в бившия СССР???????????

    Коментиран от #119

  • 118 Ха ха ха ха ха

    2 5 Отговор

    До коментар #115 от "Още едно мнение":

    Не, намам нужда от медицинска помощ, но виж, президента на САЩ, има! Не че Алцхаймер се лекува де..... но има клиники за такива заболявания. Или викаш, той е зает сега да управлява Фащ? Ха ха ха
  • 119 Ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "И ОТНОВО":

    Не, в Харвард..... Ха ха ха
  • 120 борса

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Така е":

    Кажи и за курса на рублата.

    Коментиран от #124

  • 121 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЯКОЙ СЪЗДАДЕ ВОЙНАТА И СЕГА СЕ ПРЕСМИВА КАК СЕ БИЯТ - МАЛОУМНИЦИТЕ - БРАТЯ С БРАТА ....................................................................................................................................................................
  • 122 Жоро

    5 0 Отговор
    Скоро барел руски петрол ще струва по малко един празен бидон за кисело зеле защото никой не го иска. Има достатъчно нефт по света питайте Норвегия. Дето боднеш в крайбрежието там бликва.
  • 123 Войната

    1 5 Отговор
    Няма как Украйна да удържи Русия. Най-малкото ще ги запукат с мощни ракети и до там. Не го прават още защото ще избият всичко живо, но ако не успеят хуманно ще е ... както и да е. Истината е, че докато този палячо Зеленски не сдаде властта ще продължи войната. Той кокала не дава а жертва народа си. Лидер.
  • 124 Така е

    0 3 Отговор

    До коментар #120 от "борса":

    Какво да кажа за рублата. Освен, че със нейното обезценяване Русия занули дълга си! Който го може, може го! А Европа плаща сметката :)))
  • 125 Синко

    1 1 Отговор
    Много.добре върви войната.
  • 126 Борсук

    0 5 Отговор

    До коментар #109 от "Обесен Язовец":

    Западната соросоидна с.ган винаги ще си мечтае за "демократичните" Горбачов и Елцин, докарали страната сии народа си до разруха и колапс, мизерия и никакви съпротивителни сили. Свърши тая отдавна, но Запада не искаше това да го възприеме и разбере, когато настъпваше и настъпваше срещу Русия, Путин ги умоляваше и търсеше диалог, но те това го приемаха като слабост на Русия...
    Сега Запада, НАТО и Украйна ще го разберат по другия начин! Само дано и нашите дуп.едай.ци не ни забъркат в тази каша!
  • 127 Тити

    7 2 Отговор
    Путин върви смело към своя край.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кога":

    Потърсете в Ютюб "БиоЕКСПЕРИМЕНТ с български войници /на Пентагона/"
  • 130 Ракета Пейтриът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кога":

    Дозата му е само в червено на Зельенски :D

    В Украйна има (официално) 26 американски лаборатории за вируси...

    https://fakti.bg/world/659592-kitai-prizova-sasht-da-dopusnat-proverka-na-biologicheskite-laboratorii
Новини по държави: