7 Март, 2022 10:44 3 079 9

Американска баскетболистка е заплашена от 10 г. затвор в Русия

  • русия-
  • сащ-
  • баскетболистка-
  • затвор-
  • бритни грайнър

Тя все още се намира в ареста и в момента тече разследване

Американска баскетболистка е заплашена от 10 г. затвор в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дипломати се опитват да осигурят освобождаването на американската баскетболистка Бритни Грайнър, след като Русия съобщи, че я е задържала миналия месец за притежание на масло от хашиш, предаде Ройтерс, позовавайки се на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, съобщи БТА.

Без да споменава името на Грайнър руската митническа служба в събота съобщи, че е задържала атлетката през февруари, след като спортистката е пристигнала в Москва с полет от Ню Йорк. При сканиране на багажа ѝ в него са били открити касети, съдържащи "течност с масло от хашиш" и срещу нея е образувано следствие. Престъплението се наказва с 5 до 10 години затвор.

Грайнър беше идентифицирана от руската информационна агенция ТАСС, която се позова на свой източник. Не е ясно кога точно през февруари баскетболистката е била задържана. Тя все още се намира в ареста и в момента тече разследване, съобщи митническата служба.

На съвместна пресконференция вчера с президентката на Молдова Мая Санду Блинкън каза, че администрацията на президента Джо Байдън е назначила екип в посолството, който да се работи по случая на Грайнър. "На този етап не мога да кажа много от съображения за поверителност", каза той. "Имаме екип в посолството, който работи по случаите на други американци, задържани в Русия. Правим всичко възможно, за да се уверим, че техните права се спазват и уважават", добави той. След руската инвазия в Украйна и наложените от Западните държави широкообхватни санкции, целящи да изолират Москва, в събота САЩ предупредиха гражданите си да не пътуват до Русия и казаха, че посолството в страната има ограничени възможности да помага на американски граждани.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИИ

    8 24 Отговор
    ДА СТОИ ТАМ И ДА УЧИ ПРОШЛЯЦИТЕ НА БАСКЕТБОЛ
  • 2 В цял свят

    9 33 Отговор
    такова масло се продава в аптеките като лечебно средство!

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Русофилия!

    9 22 Отговор
    Такова понятие не съществува в нито една държава. Само в територията!
  • 4 Мдааааа

    25 2 Отговор
    То затова Путина тръгна към трета световна....писнало му е от наркоманчета!
  • 5 Айде бе

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "В цял свят":

    "Законно ли е маслото от хаш в САЩ?
    Концентрираният канабис има различни имена, включително мазки, BHO и восък, хаш и разбиване. Това са смолите, извлечени от растението канабис и могат да се вдишват по много начини, включително чрез изпаряване. Според закона от 2018 г. възрастните над 21-годишна възраст могат да консумират и съхраняват до 8 грама хашиш."
  • 6 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "В цял свят":

    То и дъвки се продават в цял Свят ! Ако си бил в Сингапур , ще схванеш ‼️ И в САЩ покупката на оръжие е на свободен режим , а що непробваш у нас ‼️ В Англия що не караш както в България ‼️
  • 7 кличков

    15 1 Отговор
    На лесбийката не и мърдат 10 г.Явно санкциите ще бъдат огледални и ще има други случаи.
  • 8 зоопарк

    7 2 Отговор
    има още място в клетката на абизяните
  • 9 таз май си е

    1 2 Отговор
    забравила циците удома а пък може да е жена с пиле
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания