Отидете към основна версия

4 420 41

Руснаците поискаха Ирпен да се предаде. Кметът: Грозни твари, не се предаваме

  • ирпен-
  • ирпин-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Кметът на града е категоричен, че няма да се предаде

Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на украинският град край Киев Ирпен, Александър Маркушин, получил съобщение от руснаците със заплахи за живота му и предложение да предаде града. Това съобщи самият той в канала си в Telegram.

В съобщението противниците намекват, че сътрудничество с тях ще помогне на Маркушин да спаси живота си и вероятно ще подобри финансовото си състояние. "Скъпи Александър, имаш възможност да спасиш живота и здравето си, а евентуално и финансовото си състояние. Ако се интересуваш от офертата, изпрати отговор. Офертата е валидна 24 часа", пишат руснаците. Маркушин отговори с насрещна оферта. „Изненадан съм, че тези грозни твари все още не са разбрали – Ирпен не се предава, Ирпен не се продава, Ирпен се бори! Правя насрещно публично предложение на окупаторите да напуснат територията на Ирпенската общност в рамките на 24 часа и спасете живота и здравето на няколко хиляди руски наборни войници, които мама, сестра, дъщеря, баба и любима чакат у дома. Върнете се в Русия и аз ще поздравя жените от ирпенската общност и без вас“, написа кметът на града.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че руският лидер Владимир Путин е в "информационен балон". Това сподели той в интервю за ABC News. Според Зеленски Путин може да сложи край на войната, която отприщи в Украйна. „Путин е в информационен балон, той може да сложи край на войната, която сам започна“, каза президентът на Украйна. Зеленски добави още, че хората, които са го избрали, не са готови за капитулация и ултиматуми.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: