Last news in Fakti

8 Март, 2022 22:05 9 676 127

На Русия предстои финансово-икономически крах

  • русия-
  • хиперинфлация-
  • финансово-икономически крах-
  • санкции-
  • николай слатински

Нищо чудно хиперинфлацията в Русия да подгони мащабите на хиперинфлацията в началото на 20-те години във ваймарска Германия

На Русия предстои финансово-икономически крах - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опитвам се да намеря отговор на следния въпрос: Има ли сатрапът и вече военен престъпник Путин ясни критерии, по които в един момент да обяви (евентуално), че е удържал победа в жестоката си война, която води срещу Украйна.

Най-напред отново и отново да кажа, така, както смятах още преди войната и както пиша постоянно след началото ѝ:

Това е война, която цели унищожаването на Украйна!

Как постъпи Хитлер с Чехословакия?

Хитлер първо анексира Судетската област с преобладаващо германско население, сетне създаде германски протекторат Бохемия и Моравия и формално самостоятелна, но тясно свързана с Германия чрез безпрекословната връзка патрон-клиент, Словакия.
Аналогично и Путин анексира Крим и една част от Донбас – с преобладаващо руско население, а Украйна възнамерява да раздели (поне) на две: протекторат със столица Киев – от Централна и Източна (да го кажем обобщено така - православна) Украйна със столица Киев (Київ) и формално самостоятелна, но тясно свързана с Русия чрез безпрекословната връзка патрон-клиент Западна Украйна (да го кажем обобщено така - католическа), със столица Лвов (Львів).

Очевидно Путин иска да разгроми брутално и смазващо Украйна, ако трябва и да я превърне цялата в руини, да я накара да моли за мир на колене и дори лежешком, пълзейки, унижавайки се. Но Путин осъзна със страшна сила, че неговата представа как ордите му ще бъдат посрещани с хляб и сол, точно както край Рейн, във Виена и из Судетите посрещат с викове на прослава, с венци, букети с цветя и с боготворене на Хитлер, няма да се случи. Путинските орки биват посрещани не с викове на прослава, а с крясъци на омраза, до един нецензурни; с венци и букети от залпове и изстрели и с безпределна омраза към Путин.

Дори Киев да падне, Украйна ще има свое правителство – може в Лвов, може и задгранично (този вариант съм го очертал отдавна) и ако Путин инсталира свое марионетно правителство в Киев, него ще го признаят наред с Русия само т.нар. ДНР и ЛДР, Еритрея, Сирия и някоя и друга подобна „световна“ сила. Това марионетно правителство няма шансове да бъде прието от украинския народ и ще се покрие само с позор и срам.

Даже да допуснем, че загуби войната, Украйна ще остане, Украйна няма да се предаде, Украйна няма да капитулира, Украйна ще продължи да бъде Украйна. Макар и разтерзана, макар с милиони (до 10 милиона) бежанци, намиращи се някъде из страната, далеч от родните си места или в чужбина; макар с унищожена инфраструктура и парализиран живот, Украйна рано или късно ще се изправи на крака. Докато последствията от санкциите спрямо Русия ще бъдат кошмарни за Русия и руснаците. Абсолютно сигурно е, че българската хиперинфлация от 1996-1997 г. ще бъде не просто възможен сценарий за Русия в близко бъдеще, но всъщност най-добрият лош сценарий за Русия! За хиперинфлацията в Русия въпросът е: не Дали, а Кога? И отговорът не е Някога, а Скоро! Нищо чудно хиперинфлацията в Русия да подгони мащабите на хиперинфлацията в началото на 20-те години във ваймарска Германия! И дори ако рублата не се обезцени „милиони, милиарди и трилиони пъти“, тя може да се обезцени с 1000%, дори с 10000% и Путин, ако все още е на власт и даже ако все още е жив, ще трябва да отпечатва нови банкноти с 4, 5 или 6 нули по-малко!

Накратко, и да победи във военно-политическо отношение Украйна, това за Путин ще бъде пирова победа. Защото на Русия предстои финансово-икономически крах, съпроводен с тежка хиперинфлация, затваряне на хиляди предприятия и фирми, стотици хиляди безработни, връщане на Русия с няколко десетилетия назад като БВП, разпад на жизненоважни социални функции на държавата.
Колкото и да развилнява пропагандата си, каквато и жестока цензура да въвежда, информацията за случващото се ще бъде научавана от руснаците не от телевизора, а от хладилника. Разбира се, всичкото това може и да не се случи, ако в Русия свалят Путин от власт.

Някога, месеци преди 10 ноември, на голяма семейна сбирка в Перник (подчертавам „голяма“, защото има все още живи свидетели), аз казах:
- Нищо чудно някой ден в близко бъдеще както ей така си седим, да ни съобщят по радиото, че Тодор Живков е свален.

Никой тогава не ми повярва, но стана точно така.

Сега пак ще кажа:

- Нищо чудно някоя сутрин или най-вероятно просто някой ден, както си пишем статусите и се тревожим за България, Украйна, Европа и света, да ни съобщят по медиите, че Путин е свален (подал е „доброволно“ оставка, „назначил“ е свой приемник, „починал“ е скоропостижно, „загинал“ е при катастрофа, „убит“ е при терористичен акт). Сега може никой да не ми повярва, но кой знае дали няма да стане точно така...


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 192 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    142 74 Отговор
    Да сигурни сме а на Америка с 20-30 трилиона дълг и предстой само щастие и още войни… Много писва, защото навсякъде всичко е пропаганда…

    Коментиран от #35

  • 2 АнтиГост

    125 137 Отговор
    На Русия и предстои изхвърляне от цивилизования свят.

    Коментиран от #14, #52

  • 3 100

    141 57 Отговор
    Ще се върнат поне 50 години назад. Е, руснаците са свикнали на мизерийка и тежък живот, ма на по-богатите ще им е криво. Ще искат промяна в политиката.
  • 4 Ха ха ха ха

    99 63 Отговор
    Поредният гадател
  • 5 МУРЗИЛ

    72 62 Отговор
    ТОВА Е ...МУЗИКА ЗА МОИТЕ УШИ!
    ЗАКРИВАЙ!😂

    Коментиран от #60

  • 6 Майна

    95 83 Отговор
    Путин е обречен по един или друг начин .
  • 7 КОЙТО КОПАЕ ГРОБ САМ ПАДА В НЕГО

    136 75 Отговор
    ЕВРОПА, САЩ КОПАЯТ ГРОБ ЗА РУСИЯ НО САМИ ЩЕ ПАДНАТ В НЕГО!!!! БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА!

    Коментиран от #21, #40, #86

  • 8 Слатински

    57 28 Отговор
    От Софийския санджак и бай помак от родопите(Аз) , предвиждат крах на хилядолетна доминираща ,Руска империя...да са ива у невалния...доста е северно македонско....излагаш се...понякога тр да владееш възвишеното в теб ..и емоциите
  • 9 Альоша

    63 50 Отговор
    Айде стига с тия глупости бе!!!Z
  • 10 В СТЪРШЕЛ

    62 28 Отговор
    ОООО ТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПЛАЩАТ И ВЕЧЕ ЯКО СЕ СТРЕСИРАТ КАКВО ЧУДОВИЩЕ СА СЪТВОРИЛИ И КАК ТО СЕ ОБРЪЩА СРЕЩУ ТЯХ. ЧИЧО САМ ДОВОЛНО ПРОТРИВА РЪЦЕ И СЕ РАДВА КАК ЕС САМ СЕ ПРЕЦАКВА! ОТДАВНА МИСЛЯ ЧЕ ГЛУПЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ В ЕС! ВЗЕМЕТЕ СЛАБАКОВ- ПЪЛНА НЕКОМПЕТЕНЦИЯ ПО ВСИЧКИ НАБОЛЕЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ, ВОЕННИ, ПОЛИТИЧЕСКИ,ХУМАНИТАРНИ,ЕНЕРГИЙНИ ВЪПРОСИ.

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдаааа

    32 33 Отговор
    Тик-так , тик-так ... Дядя Вова , мы в бункере с тобой ..🌹💓
  • 13 The Great Reset. -поздрави от ПУТИН

    28 14 Отговор
    ДЕТО ЗАНУЛИ ФАЩ И ЕУ - Съществува спешна необходимост глобалните заинтересовани страни да си сътрудничат за едновременното управление на преките последици от кризата COVID-19. За да подобри състоянието на света, Световният икономически форум стартира инициативата The Great Reset.
  • 14 Платен Мурзилаж

    73 33 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    ХАХАХАХАХАХАХА! Я пак? От кой свят? Цивилизацията винаги е била на изток от наглосаксонските първични горски диваци и ще продължи да бъде. Даже арабите са с по-високоморалчни човешки качества от днешните юpoгoи и кpaваристанци.
  • 15 Шапка му свалям

    91 21 Отговор
    За един ден Путин излекува Света от COVID-19!
  • 16 ши има СССР. 2.0

    22 4 Отговор
    Рентната марка (на немски: Rentenmark, буквално „сигурна марка“), също рентенмарк или рентенмарка, съкратено RM, е бивша валута на Германия от 1923 до 1948 г.

    Пусната е в обращение на 15 ноември 1923 г. като преходна валута с цел да спре хиперинфлацията, натрупана през 1922 – 1923 г. в Германия. Курсът на рентната марка към хартиената съставил 1:1 000 000 000 000. Така новата валута ликвидира 12 нули на банкнотите. Обменният курс на рентната марка спрямо американския долар е бил 4,2 RM към $1.
  • 17 Панчо Виля

    55 26 Отговор
    А ЕС само цветя и рози . 30% инфлация от есента насам . Както върви след няколко седмици ще удари 50%.

    Америка седми поред месец с 5% инфлация. Не ми се занимава да смятам сумарно колко прави това за седемте месеца .

    Коментиран от #69

  • 18 Макс

    36 9 Отговор
    Отиди се прегледай, докато не е късно.
  • 19 сащисан

    57 25 Отговор
    Чък Норис звъннал на Путин- Спри, че ще стане, като миналият път в Грузия- И какво
    стана в Грузия- Ми не спря, докато не размаза дебилите
  • 20 Вужъс

    36 14 Отговор
    Г(л)адна кокошка просо сънува!
  • 21 100

    27 26 Отговор

    До коментар #7 от "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ САМ ПАДА В НЕГО":

    Пък рашките кохаят гроб за Украйна.
  • 22 ши има СССР. 2.0

    25 4 Отговор
    Поради икономическата криза след Първата световна война в Германия няма достатъчно налично злато, за да се подкрепи валутата. Затова Рентенбанк, която издава рентната марка, обезпечава нейната стойност с ипотечни облигации върху недвижимост в промишлеността и селското стопанство на стойност 3,2 милиарда рентни марки.

    Рентната марка не е била законна валюта и никой не е бил длъжен да я приема. Въпреки това хората се доверявали на новите пари и инфлацията бързо спряла, което било наречено „чудото на рентната марка“.
  • 23 Страхотно нулиране

    28 11 Отговор
    Голямото нулиране“ се пренасочва - КОВИДАРИТЕ ЗАГУБИХА БИТКАТА ДЕТО НИ ПОЧНАХА И ПУТИН ЩЕ ГИ ЗАНУЛИ ЗА ВИНАГИ -The Great Reset е името на 50-та годишна среща на Световния икономически форум (WEF), проведена през юни 2020 г. Тя събра високопоставени бизнес и политически лидери, свикана от Чарлз, принц на Уелс и WEF, с темата за възстановяване на обществото и икономиката след пандемията от COVID-19
  • 24 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "В СТЪРШЕЛ":

    Абе тарикат що ползващ моят ник бе?
  • 25 Безплатен Антироляж

    19 13 Отговор

    До коментар #11 от "Извинете,":

    Кух тpоле, пиндoстaнци наричат любимите ти кpавешки фъшшшшшкиййййй (а не рaшките), покрай които зараБОТваш дребни центове.
  • 26 А в българия

    11 4 Отговор
    прираст
  • 27 ши има СССР. 2.0

    16 5 Отговор
    С евтина енергия към криптовалута.
  • 28 Миро

    66 9 Отговор
    Задават се проблеми сериозни за нас. Скоро на никой няма да му пука какво става в Русия или Украйна. Нашите така наречени експерти през последните 30 г показаха че са слепи,глухи,без мозък и яко крадливи. В режим свободно падане сме и никой не знае на къде отиваме. Сега дори нямаме идея какво ще стане с украйна след като я приключат. Руснаците отдавна се подготвят за подобни сценарии и не ги мисля изобщо. Усетиха се че запада им е вдигнал мерника. Украйна не е причина за нищо. Тя е само един повод и никой не ги брои тях. Истинския проблем за сащ и запада не е Русия. Истинския проблем е Китай. И сега искат да се справят с Русия и после идва ред на Китай. Ако не се оправят с Русия то тогава ще е ясно на всички сащ и запада приключват и други ще пишат правилата в света. Интересно кой как ще се измъкне от задаващия се икономически и финансов апокалипсис. Целия свят е заплашен без изключение.

    Коментиран от #36

  • 29 Смях

    49 18 Отговор
    Само видях "военен престъпник" и "жестока война" и спрях да чета. То бива и бивс тъпотия ама някой хора направо се оливат.
    А между другото, "хиперинфлацията" в Русия вече мина. Те само споменаха за спирането на газ и рублата тръгна нагоре. Виж как почнаха тс се умилкват европолитиците 😁
  • 30 РУСИЯ ЩЕ Е ПЪРВАТА ЯДРЕНА ПУСНАЛА РАКЕТА

    15 22 Отговор
    И ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА УНИЩОЖИЛА СВЕРЪТ НА ДЖЕНДЪРИТЕ
  • 31 предател

    38 19 Отговор
    Канадеца се е заел съвсем сериозно да превъзпитава българите да мразят Русия .Какъв си ти , бе слуга на Бай Дън . Оставка и се връщай заедно с НАТО на вашия континент.

    Коментиран от #39

  • 32 ши има СССР. 2.0

    47 11 Отговор
    Пшеницата и фуражът, изкуственият тор и металите скачат с 200% без Русия. Газ и петрол също. И поевтиняват в Русия.
  • 33 Ха ха ха

    18 32 Отговор
    .... а всички български путлероидници в Сибир
  • 34 WhiteNoise

    18 7 Отговор
    голяма семейна сбирка в Перник.... пернишката врачка :)
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Пън

    43 12 Отговор

    До коментар #28 от "Миро":

    Лошото е, че кризата ще е на гърба на нормалните хора. Политиците с 10-20хил евро месечна заплата не ги бърка от къде ще идват газта и петролът и по-колко ще плащат. Виж, ако и еврото се срине (доларът вече тръгна отново надолу) тогава ще стане интересно. И най лошото е, че всичко това зависи от един човек по когото всички плюят и не могат да разберат че той е поне с 5 хода пред целият свят.
  • 37 Факт

    20 32 Отговор
    Я какво квичане пада на млади путлеристчета нещастни .
  • 38 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 9 Отговор
    "..........Нищо чудно някой ден в близко бъдеще както ей така си седим, да ни съобщят по радиото, че Тодор Живков е свален............."
    Много хора от службите знаеха за подготвяния "переворот" най-малко половин година преди свалянето на бай Тошо....Кайчо е един от тях, а сега се прави на ясновидец.......
  • 39 Ватник ,

    17 32 Отговор

    До коментар #31 от "предател":

    българите и съветските хора са две различни неща. Българите милеат за България, а съветофилите за Путлер !

    Коментиран от #53

  • 40 А дали не е обратното?

    21 34 Отговор

    До коментар #7 от "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ САМ ПАДА В НЕГО":

    Путлер копае гроб на Украйна и сам пада в него? Иши ще го положат в него. Убеден съм, че Слатински е прав. Най-цивилизования и добър изхпд за Русия, е Путлер да го самоубият.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Перо

    34 5 Отговор
    Какъв “експерт по национална сигурност” може да бъде това влечуго от мутренския преход?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Перо

    15 2 Отговор

    До коментар #41 от "Балалайка":

    Перко Наумов от Горно Уйно!
  • 45 НА ПУТИН ССООЛТАШАКА ОТ БГ

    10 8 Отговор
    ПУТИН ПРАЩА В БЪЛГАРИЯ безплатно и да ви пази от ЕВРОКРАДЦИТЕ „Триумф“ (С-400, по класификация на САЩ и НАТО – SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада.
  • 46 ши има СССР. 2.0

    30 6 Отговор
    Пшеницата и фуражът, изкуственият тор и металите скачат с 300% без Русия. Газ и петрол също. И поевтиняват в Русия.

    Коментиран от #49

  • 47 Оракул

    7 22 Отговор
    Много скоро ще се възроди Волжка България, Сибирска Република, Чечня .. и още 20 , като самостоятелни , независими държави. Стига московско робство !
  • 48 ТаУмВзе

    29 2 Отговор
    Тоя ми е любим питомец, папкащ на много Хранилки сланинки! Там от ваксането се прочу! Сега е още по Убавеж!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дали

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    Си имат идея какво ги чака?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ген Столти

    20 4 Отговор
    Пернишки, ти не бери грижи за Путин, а гледай да не хапнеш немита рукола.
  • 58 КИМ-Е -ЧЛЕН С РОССИЯ-КИТАЙ

    9 0 Отговор
    МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ..СЕВЕРНА КОРЕЯ МЪЛЧИ.... НЕ Е ОБЕЛЯЛА И ДУМА ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ КОМШИЯТА И ДРУГИЯ КОМШИЯ ДЕМЕК Е СЪ ---ОЧАСТНИК В ИГРАТА ..ДЕТО ПРАВИШЕ ПРОБИ НА РАКЕТИ ВСЕКИ ДЕН . ДА НЕ Е .. ОПД--- ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ...РОССИЯ---- КИТАЙ .....
  • 59 ши има СССР. 2.0

    21 4 Отговор
    Пшеницата и фуражът, изкуственият тор и металите скачат с 300% без Русия. Газ и петрол също. И поевтиняват в Русия. А енергията без да се изнася става на криптовалута, че и квантови компютри имат.

    Коментиран от #75

  • 60 😂ЗАКРИВАЙ НА РЕД

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "МУРЗИЛ":

    ДА КАРА НА РЕД 😂И ДА ДОЙДЕ И В БЪЛГАРИЯ ..ТАКА И ТАКА БЯЛ ДЕН НЕ ВИДЯХМЕ ДА ЗАКРИВА НА РЕД ....

    Коментиран от #62

  • 61 ЕС ще си отиде!

    30 4 Отговор
    А щото в България сме цуфнали и вързали от 35 години, та ние отдавна сме фалирали, няма производство няма нищо. Русия има производство ще си сътрудничат с Китай и другите държави и кво толкова, умрелата Европа, скапана лицемерна блудница. ДА се разкапе тоз ЕС малко ще да им е!!! Ние сме вече разкапани, нека и те!
  • 62 НАТИСКАЙ КОПЧЕТО

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "😂ЗАКРИВАЙ НА РЕД":

    ЕДН ПЪТ СЕ МРЕ СМЕЛО НА ПРЕД
  • 63 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    25 3 Отговор
    А нас какво ни очкава финансово-икономичен прогрес? ЩЕ ЗАКРИВАМЕ ДЪРЖАВАТА СКОРО


    ВРЕМЕ Е КИРЧО И ХУНТАТА МУ ВСИЧКИТЕ 6 партии ДА СЕ ОРИВАТ...
  • 64 бай Киро

    12 3 Отговор
    добре че тиквата се разкара па да става каквото ще
  • 65 Радан

    18 5 Отговор
    да освободи УКРАЙНА ПА АКО ЩЕ ДА ДОЙДЕ ДА ОСВОБИДИ И БЪЛГАРИЯ НИЕ ВЕЧЕ 32 ГОДИНИ СМЕ КРАХ
  • 66 Бай Коста

    19 1 Отговор
    ШАЙКАТА НА СУДЖУЦИТЕ ДО ПРЪВИ МАЙ ДА СА В ЗАТВОРА
  • 67 ирина

    18 3 Отговор
    така ие така ще се пре да идва и в България да урине тия бандити и разбойници ограбили държавата с чували и чекмеджета

    Коментиран от #76

  • 68 Слатински, чети историята

    21 1 Отговор
    Хитлер анексира Судетската област но Англия и Франция не взимат никакво отношение. А сега?
  • 69 ха ха хааа

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "Панчо Виля":

    Ти да видиш ... А "сумарно" , за Россия нещо ..🤭 рубль. блин ?!
  • 70 Hoho Boho

    8 25 Отговор
    На Русия предстои финансово-икономически крах
    ГРЕШКА
    Русия Е ВЪВ финансово-икономически крах
  • 71 Революция Z

    10 5 Отговор
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕❕💤❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕
    ❕💤➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

    Коментиран от #80

  • 72 Hoho Boho

    5 21 Отговор
    Това за хиперинфлацията го бях споменал и аз...
    То е очевидно, все едно съм открил топлата вода.
    Само г-н Путин не се е сетил за такова развитие...
    Или се е сетил, но не му пука, защото за него няма бъдеще
  • 73 Нищо ново в мордор

    4 27 Отговор
    Войната в Украйна е само претекст психоджуджето да ограничи гражданските права в Русия..вече са на ниво държава със управление на шериата..нещо което даже и талибаните отхвърлят в момента..православния национализъм замества болшевизма като обединяваща доктрина..те напрактика нямат функционираща държава извън милицията и армията..проблема е че тия идеи няма как д а проработят в 21 век благодарение главно на Интернет и цялата мъка на руския народ е напълно безмислена..путин за да умре на трона ще направи така че Русия да се разпадне напълно след неговата смърт

    Коментиран от #79

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 анонимен

    5 18 Отговор

    До коментар #59 от "ши има СССР. 2.0":

    Аха, таман измислиха собствени процесори, равняват се на интелските отпреди 12-13г. След известно време ще измислят и стрийм процесори за копане. Дотогава ще копат нищо, че тока дори и евтин, трудно ще го изкарват. Могат да ги ползват за отопление.

    Коментиран от #119

  • 76 Ирина гледай какво ги правят

    7 3 Отговор

    До коментар #67 от "ирина":

    Такива като теб в украйна скоро и тук.
  • 77 Otoplitel

    26 2 Отговор
    Писна ми от интернационалисти.Авторът не осъзнава какво става в РБ,а изправя кривите краставици на международнста политика.
  • 78 д-р денчо жамбазки

    25 3 Отговор
    Абе да не са затворили клиниката в Карлуково?? Тоя дебил пак на прозореца
  • 79 Hoho Boho

    4 25 Отговор

    До коментар #73 от "Нищо ново в мордор":

    Много точен коментар.
    Само си пропуснал да включиш и извънземните в него.

    НО ИЗВОДЪТ Е ЕДИН
    ПУТЛЕР СЕ ПРОВАЛИ!

    Сега руският народ е обрече на дълги години мизерия.
  • 80 мдаааа

    10 4 Отговор

    До коментар #71 от "Революция Z":

    Украинците голема революция направиха със Z ... От тях има най-много за скрап ..
  • 81 Nnnnn

    23 1 Отговор
    САЩ кога ще си връщат външния дълг ?
  • 82 В.В.П.

    19 8 Отговор
    Тоя некадърник ,си живее в 89 та..Русия ,със сигурност знае какво прави ..Там има доста умни хора.1000 нули !.3000 нули.Хехе..Русия фалира ,и СА ,ще подарява нефт ,и ще си кълцаме ,балкана за дръвца..От малкото Катарче,с 11000 км,територия ,всеки ден ще тръгват 100 танкера с газ ,ииии т.н...Голямо разкарване на танкери ще има по планетата .Само ,да не затвори ,Суец бай Путен.!!Може със ,Грета Тунберг.заедно.Седесарски неудачници.. Бацили.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 в6в6

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ САМ ПАДА В НЕГО":

    Вероятно сащ и европа правят пъклени планове но по мое мнение просто си вкараха автогол защото всички фирми световно са свързани по един или друг начин . Тоест глобално погледнато всички губят ! Но както се казва - нека по добрият спечели !

    Коментиран от #90

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ComfortablyNumb

    1 12 Отговор
    Не бе никакъв крах няма да има щяло да ги връщат в 80-те където според товаришите сме живели по добре та и рашките ся обратно в икономическия рай . Пу в тарапаната за емиграция към русия няма да се намерат билети, само това е лошото... в паралелната вселена.
  • 90 ComfortablyNumb

    2 18 Отговор

    До коментар #86 от "в6в6":

    С какво са свързани глобално фирмите бе този!? Местото на русия в глобалния икономически ред е нищожно! От коя планета пристигаш!? Русия ще я изрежат като апендикс от глобалния ред ... да си менкат рубли за ренминби да видим кой кого ще клати и в тая търговия като русия е в неблагоприятно положение и спрямо китай защото за него всички врати са отворени по света ...
  • 91 Нямам думи !

    9 1 Отговор
    Идиот !
  • 92 WhiteNoise

    6 1 Отговор
    както се бъзиках с един познат в CA не му беше смешно
    "I have an F250… not fun right now"

    санкции.. незнам демократите как ще се спасяват от любовта народна
  • 93 Сесесере

    18 1 Отговор
    Ама ние тук и без война сме по зле и от РУСНАЦИТЕ И УКРАЙНЦИТЕ НЕ РЕВЕТЕ КАТО МАГАРЕТА НА ЧУЖД ГРОБ ТУК Е АФРИКАНСКА бедност младите хора напускат страната ни
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 лупко

    5 0 Отговор
    ДАЙТЕ НЕЩО ОТ ОНЗИ ПЕН.ДЕЛ ДЕН.ИТУ
  • 96 Икономо Статист

    10 2 Отговор
    Така е, до лятото, ама на куково лято! Не всеки трябва да се съобразява с измислената световна финансова система
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 А ПРИ НАС

    9 0 Отговор
    ЩЕ Е КАТО В РАЯ ТАКА ЛИ СМЕШКОВЦИ
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кобрети

    7 3 Отговор
    Г-н Слатински,а как постъпи САЩ с Югославия? Или сте кон с капаци?

    Коментиран от #107

  • 101 Аз съм Донбас

    9 1 Отговор
    Ха ха крах предстой на фалиралият ЕС . Слатински няма да минат и два месеца и ще ми запееш друга песен .айде няма нужда ти да ми казваш дали Русия я очаква крах ,гледай България какво я чака не крах а фалит то благодарение на такива безродници като теб
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 БПФ

    11 1 Отговор
    Докога ще ни заливате с отровата която бълва тоя изpoд? Факти: ако продължите, ще сезирам институциите за речта на омразата, която бълвате в интернет пространството. А това живoтно дето му давате трибуна, нито е съдия в международен съд, та да обявява Путин за военнопрестъпник, нито има дори елементарни икономически познания.
  • 104 Байдън бе прав: "Путин е убиец"

    4 9 Отговор
    РУСКИЯ ВАРВАРСКИ АГРЕСОР , ще загуби тази война...!

    РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВАЛА ВОЙНИ, А САМО ГИ ЗАВЪРШВАЛА, ха ха ха, ТОЗИ ПЪТ В МОСКВА...!!!
  • 105 ЛЪЖАТ !

    7 1 Отговор
    Браво СЛАТИНСКИ , по големи простотии не може а ли да ти дойдат в тъпата ти КРАТУНА?????
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ми........

    6 1 Отговор

    До коментар #100 от "Кобрети":

    Тоя е готов да се надупи на НАТО и ще подскача от радост !!!!!
  • 108 БПФ

    9 1 Отговор
    Да не говорим, че тоя "експерт по националната сигурност" застрашава именно неа с подобни изказвания... И после защо Русия ни обявила за враг?
  • 109 проба

    1 1 Отговор
    Проба
  • 110 мдаааа

    7 1 Отговор
    И като се събудил слатински видял, че краката са му отвити... а иначе:

    ВАРИАНТ за мир:
    Единствен разумен!!!!
    Зелински мисли за народ и държава вдига белото знаме дава безусловна капитулация и иска мир!!!
    Принуден вече байизкукуригал прави преговори с Путин и приема условията му от преди операцията!!!!
    Е защо ги ручаа жабетата!!!
  • 111 ТИ ДА ВИДИШ

    8 4 Отговор
    Украински бежанец в България гледа незасяти ниви и полуразрушени села и пита:
    - Путин и вас ли нападна, негов геноцид ли е това?
    - Нее... щото влезнахме и сме в НАТО и ЕС... отговаряме ние!!!

    Коментиран от #113

  • 112 Некой си

    10 1 Отговор
    Слатински къде се беше покрил през 2014 година?
    А през 2015 година?
    А през 2011 година?
    А през 2003-2008 година?
    На топло и на меко, нали!
    Лицемери проклети!!!
  • 113 Гражданин

    1 3 Отговор

    До коментар #111 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    Не, защото станахме олигархия като съветската!
  • 114 Българин

    6 1 Отговор
    Досега , руските деца убити от пронатовската Украинска хунта са около 90 . Телата на някои от децата са открити в масови гробове . Но пък в Украйна си имат Мак Доналдс .
  • 115 Анонимен

    8 0 Отговор
    Такива като този дето търсят лапачката ще избягат първи а сега много лаят
  • 116 Мишока Слатински пак се показа!!

    10 1 Отговор
    Предателите и Шушомиги като тоя, затриха СДС!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 мижитурка от Слатина

    5 0 Отговор
    близaч си бях и близaч ще си умра
  • 119 Селската интелигенция

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "анонимен":

    А ти най-накрая ще трябва да се научиш какво е мотика и да копаш на село за някой картоф.
  • 120 нднд

    5 1 Отговор
    слатински гледай в тоя гроб дето копаш да не падне европа
  • 121 9689

    2 0 Отговор
    Пумпала си извъртя задните части към парата.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Кире коравио

    7 3 Отговор
    Aбе нема .лошо щото за Русия ме е изболяло ама защо ние всичките пишман европейци ще плащаме сметката от тъпотиите на бай дън и кака ви Урсула. Защо нямаше санкции за САЩ когато нападнаха Сърбия, Ирак Афганистан Сирия и Йемен . Б о к л у ц и
  • 124 Ще бъде ден

    0 1 Отговор
    Русия вече загуби войната. Важно е кога ще подпеше белия лист. После ще плаща при ниски цени на нефта. Федерацията няма да понесе сметката и всички ще се разпръснат. Идва най-светлия ден след 1472 г когато Зоя Палеолог беше изпратена в Москва.
  • 125 Игор

    1 1 Отговор
    Съд за Путин,генералите му ,и бг. Путинофили
    Z ще застане до свастиката на Хитлер
  • 126 Кочо

    0 0 Отговор
    Слатински, защо няма възможност да се коментират последните ти писания?! Искам ясно да заявя, че ти си на страната на злото, на лъжата и мракобесието което залива целият антихристки Запад и САЩ по-специално! Всеки човек, на който му е останала все още възможността да разсъждава, който има желание да достигне до истината е наясно по въпроса какво се случва в момента! Обяснения от рода на "Злото ботоксово комплексирано джудже нападна една свободна, горда и стремящи се към просперитет страна" могат да минат пред хора на които тоталната медийна пропаганда е промила мозъците! Истината е съвсем различна! Преди 32 години, чрез разпада на СССР, една държава и един народ бяха разделени говоря за Русия и руския народ! Украйна е руска земя, украинците в масата си са руснаци! В тези времена на разпад и гибел т.н. Украйна попадна в ръцете на САЩ и започна реализирането на проекта за превръщането и в гнойна язва на снагата на Русия, а на украинците в пушечно месо за предстоящата борба за унищожението и гибелта на Русия и народа и! Антихристкия Запад неистово мрази Православието и народа Богоносец който е руския! Неистово желае гибелта на Русия и народа и, както и разграбването на богатствата на тази страна! За тридесет години чрез налагането на корумпирани и марионетни правителства, пропаганда, промиване на мозъците, създаване на нацистки и фашистки структури, репресии, гонения, убийства на хиляди хора беше подменен генотипа на Украйна и народа и до степен на превръщан
  • 127 Кочо

    0 0 Отговор
    на превръщане на омразата към руснаците и руското в идейния заряд за съществуването на тази държава прокси! Последва напомпването с оръжия, създаване и обучаване на армия която да бъде хвърлена срещу Русия, инсталиране на жалко клоунско, марионетнало правителство и пъкленото дело на Запада за ликвидирането на Русия беше завършено! Останалото се извършва пред очите ни! Взаимното унищожение на двете части от един народ, под лукавото ръководство на САЩ! Русия нямаше възможността да направи нещо различно, тук става въпрос за нейното оцеляване!