Last news in Fakti

8 Март, 2022 13:25 3 233 32

Ивайло Иванов: Колебливата подкрепа за Украйна не е в интерес на България

  • ивайло иванов-
  • украйна-
  • българия-
  • русия

"Подобна политика няма да ни осигури някакво специално позитивно отношение на Москва, единствено ще ни дискредитира пред нашите съюзници в ЕС и НАТО", посочи експертът

Ивайло Иванов: Колебливата подкрепа за Украйна не е в интерес на България - 1
Ивайло Иванов; Кадър: Денят с Веселин Дремджиев

"Русия подцени бойните възможности на украинските въоръжени сили и готовността на населението да се противопостави на агресията на Москва. Това принуди руския президент да промени стратегията си и от бърза война се очертава да се премине към обсадна война на ключови градове в Украйна".

Това каза преподавателят по национална сигурност и отбрана Ивайло Иванов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ и TV1.

"Дали Русия ще изчака да бъде сломен духът на защитниците и населението на тези градове и те да се предадат сами, или ще се опита да ги завладее чрез масирано настъпление, остава неясно към този момент, но е сигурно, че и в двата случая това ще е съпроводено с огромни човешки жертви и разрушения", каза още той.

"Мирните преговори между Украйна и Русия няма как да доведат до съществен резултат, защото Москва всъщност не преговаря, а поставя ултиматум - Киев да капитулира, което няма как да бъде прието от президента Зеленски. Русия се стреми да използва тези преговори по-скоро с пропагандна цел и да се опита да убеди световното обществено мнение, че тя всъщност иска мир, а Украйна е тази, която е отговорна за продължаването на военните действия", коментира експертът.

"Колебливата подкрепа за Украйна с цел да не се предизвика недоволството на Русия не е в интерес на България и няма да ни осигури някакво специално позитивно отношение на Москва спрямо нас. Подобна политика единствено ще ни дискредитира пред нашите съюзници в ЕС и НАТО", категоричен беше той.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    38 3 Отговор
    Зеленски се отказва от НАТО ,Крим и Донбас.

    Коментиран от #15, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прав си

    42 3 Отговор
    Суек натовски никаква подкрепа не трябва да има не колеблива
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Поредната

    29 4 Отговор
    лъжа тук !
  • 7 червен

    35 0 Отговор
    колебливата подкрепа ще ни докара скъпи цени на газа и горивата.
  • 8 Грульо

    38 1 Отговор
    "Ивайло Иванов: Колебливата подкрепа за Украйна не е в интерес на България"

    Точно така - трябва пълен неутралитет. Никакви полувинчати подлизурски позиции.
  • 9 УСА боклук

    20 0 Отговор
    Когато бях малък и немощен пред по-големите показвах среден пръст , кукиш или изпружвах лява рука с движението на ватмана с вик Наааааа. Ако ли някой бабанка ме подгонеше аз се криех в къщи при мама и тате и през прозореца.... пак Наааааа.
    Така винаги оцелявах и бях тъй да се каже победител. Та така.
  • 10 сара

    20 0 Отговор
    Не мисля, че и НАТО е стабилен в подкрепата си. Нищо конкретно - само едни думи.
  • 11 Горно Уйно

    18 0 Отговор
    Да гледам и слушам Дрохльо Дробове - пишман експерта? Не, благодаря! Не ща да слушам и разпенявеното ченге от Варна.
  • 12 боби

    27 0 Отговор
    само цървули по тия щибани медии
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гербопитек

    14 0 Отговор
    Аре марш
  • 15 00014

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И от Черно море, и от Новорусия и Малорусия ще се откаже. Лвов - столица.
  • 16 Ла...

    12 0 Отговор
    ... и се потапяй !
    Гн “Експерт”
  • 17 Абе,

    18 0 Отговор
    Йвайло,хващайте с Дремджиев и другите натовски подлоги и заминавайте за Украйна !

    Коментиран от #21

  • 18 Пловдивчанин

    6 6 Отговор
    Слаб анализатор си и изоставаш с информацията .....преговорите скоро ще влезнат в крайна фаза , ще има отстъпки и от 2-те страни...на там отиват нещата , след като и Ердоган се активира....
  • 19 11666

    9 0 Отговор
    много специалист много УМ?
  • 20 Негово мнение

    3 0 Отговор
    Моието е друго. Той публикува. Мен никой не ми пита. 1 на 1.
  • 21 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе,":

    Как ще им отива по един калашник......
  • 22 Матей преображенски

    9 0 Отговор
    Като не се предават,пък и не пускат цивилните да се евакуират към Русия,по-бързо ще свършат храната и сами ще се избият помежду си.Бежанската вълна умело се насочва във вид на цунами на запад и югозапад,особено желана дестинация се очертава да е България,поради всеизвестното ду-пе-дав-ство на българските власти,като им дойде някой отвън и се изтрепват да му сервират деликатеси и се счупват от теманета.Докато българския народ чезне в мизерия и недоимък.Руснаците постоянно отварят коридори за евакуация,осигуряват автобуси,храна и всьо,спират бойните действия и все напразно,укрите убиват всеки който посмее да избяга към руска страна.
  • 23 big

    8 0 Отговор
    Точно така! Въобще не трябва да се подкрепя фашисти режим! Не трябва да се подкрепят убийци от 8 години в Донбас, а сега да си прехвърлят престъпленията на други!
  • 24 ШАЛТЕТО

    0 0 Отговор
    Нема да се тръшкаш!Оно минало!/както казва шопът/.
  • 25 chi

    6 0 Отговор
    Ей такива куци мишоци много ме дразнят!
  • 26 Подкрепа

    2 0 Отговор
    със голо дупе не става!
  • 27 Лично мнение

    6 0 Отговор
    Време е НАТО да ни изключат от престъпната си организация. Един горд народ с който са правени опити за поробване и тотално заличаване не може да участва в престъпни опити за унищожаване и ограбване да други нации.НАТО доказа ,че не е отбранителна коалиция,а маша в завоевателните амбиции на САЩ. Българският народ колкото и да приказват, че е с натовска ориентация вътрешно в себе си е
    с Русия . Двете световни войни го доказаха. Така е и сега.
  • 28 Ал Тъпоне

    3 0 Отговор
    Украинския и руския народ подкрепям с две ръце, но за Зеленския, който е основния виновник за положението и пет пари не давам!
  • 29 Ал Тъпоне

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    То не е важно дали Зеленски се отказва ами тези, които го насъскваха срещу рускоезичния народ дали ще му разрешат да се откаже , а те няма да го сторят!
  • 30 Краз

    4 0 Отговор
    От къде дойдоха толкова експерти,професори и генерали,педали и т. н. в държавата ни.
    Нито знаят,нито могат,нито искат.
    Слава на Русия!
  • 31 Аман

    3 0 Отговор
    Откъде ви намират такива бе.
  • 32 Старец

    3 0 Отговор
    Е ти ли ще ходиш да се биеш бе дришливо соколче. Ти войник не си ходил, можеш ли да разглобиш и почистиш Калашников, чувал ли си как трщи ДШК, знаеш ли какви поражения први ракетна обстановка, какъв е взривът на торпедо и мордка мина,,, Аклйо,,, Това да не ти е да си играеш на война на компютъра. При първият разкъсан труп ще полудееш мамина гладиолке. Във момента България има малко професионална армия и истинската боеспособна армия е от55 до 70 годишни бивши истински войници. Тези компютърни и фитнес впйници ще забравят перките и ще станат зайчета при първият истрел. А посмалете се малко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове