Отидете към основна версия

6 041 51

Москва vs. Киев! Целият свят гледа с надежда към Анталия

  • анталия-
  • сергей лавров-
  • дмитро кулеба-
  • украйна-
  • русия

Турските медии подчертават, че над 330 журналисти от 34 страни следят първия контакт на високо ниво между двете страни след руското нахлуване в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и руският му колега Сергей Лавров се срещат днес в турския курорт Анталия в рамките на Международния дипломатически форум.

Преди това турският първи дипломат Мевлют Чавушоглу имаше срещи с двамата поотделно.

Това е първата среща на високо ниво между двете правителства от началото на войната на 24 февруари.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изрази занижените си очаквания по отношение на срещата с руския външен министър Сергей Лавров.

"Честно казано, очакванията ми са ниски", каза Кулеба при пристигането си на конференция на външни министри в Анталия.

По време на разговорите между Кулеба и Лавров Украйна ще поиска прекратяване на огъня, изтегляне на Русия от украинската територия и хуманитарна помощ за цивилни. Москва пък ще настоява Украйна да се ангажира с неутралитет, да се откаже от членството в НАТО и да признае независимостта на териториите на Донбас.

Турските медии подчертават, че над 330 журналисти от 34 страни следят първия контакт на високо ниво между Москва и Киев след руското нахлуване в Украйна. Tурция, като членка на НАТО, желае да поддържа силни отношения и с двете страни въпреки конфликта.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: