Отидете към основна версия

3 226 50

Руската армия се фокусира върху офанзива в Източна Украйна

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • война-
  • източна украйна-
  • владимир путин-
  • руски войници

Руската федерация продължава да извършва пълномащабна въоръжена агресия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските военни концентрират основните си усилия за провеждане на офанзива в Източна Украйна. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предаде агенция УНИАН.

„Групировката от окупационни войски се прегрупира и вероятно съсредоточава основните си усилия за провеждане на настъпателна операция в Източната оперативна зона“, посочиха украинските служби. Врагът се готви да премести допълнителни части (резерви) на Източния военен окръг за провеждане на бойни действия на територията на Украйна. В доклада се казва, че Руската федерация продължава да извършва пълномащабна въоръжена агресия срещу Украйна. Противникът продължава да нанася системни ракетни, бомбени и въздушни удари по критични инфраструктурни обекти, правителствени сгради и жилищни райони на украинските градове. Руската армия предприе пълномащабна военна агресия срещу Украйна на 24 февруари.

Заради неуспеха си да напредне към столицата Киев руската армия сега се съсредоточава в Източна Украйна. Украинските сили са си върнали днес селата Слобода и Лукашовка, които се намират южно от град Чернигов и близо до главни снабдителни пътища между града и столицата Киев, предаде по-рано днес британското военно разузнаване. Украйна продължава също да извършва успешни, но ограничен контраатаки на изток и североизток от Киев, съобщи британското министерство на отбраната. Чернигов и Киев бяха подложени на продължителни въздушни и ракетни удари въпреки твърденията на Русия, че намалява активността в тези райони.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: