Отидете към основна версия

4 932 9

Напрежение! Наркокартел затваря градове заради екстрадицията на лидера си

  • колумбия-
  • дрога-
  • наркокартел-
  • кланът на залива-
  • дайро антонио усуга

Заповедта на "Клана на Залива" беше разпространена чрез листовки и приложението УотсАп след екстрадицията на Дайро Антонио Усуга, известен още като Отониел

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Колумбийският наркокартел "Кланът на Залива" разпореди на жителите на десетки градове в Северна Колумбия да не напускат домовете си за четири дни. Мярката бе реакция на екстрадицията на лидера на групировката в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Картелът предупреди, че всеки който наруши заповедта да си стои у дома, рискува да бъде убит или колата му да бъде изгорена.

В резултат на това магазините и училищата останаха затворени, междуградските автобуси спряха да се движат, а професионален мач по футбол бе отменен, след като един от отборите се отказа да пътува за срещата с противниковия отбор.

Заповедта на "Клана на Залива" беше разпространена чрез листовки и приложението УотсАп след екстрадицията на Дайро Антонио Усуга, известен още като Отониел. В САЩ той е обвинен в наркотрафик.

Според анализатори способността на картела да блокира по този начин живота в множество градове подчертава слабостите в продължителната борба на правителството срещу наркотрафика.

Картелът "Кланът на Залива" бе създаден през първото десетилетие на този век от лидери на паравоенни групи, които отказаха да се присъединят към споразумението за демобилизация, към което се присъединиха други въоръжени групировки.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини