Last news in Fakti

28 Юни, 2022 21:53 3 085 1

Война зад решетките! 49 загинали при бунт в затвор

  • колумбия-
  • затвор-
  • бунт-
  • затворници-
  • иван дуке-
  • тулуа

Президентът на Колумбия Иван Дуке, който в момента е на посещение в Португалия, съобщи, че инцидентът в Тулуа ще бъде разследван

Война зад решетките! 49 загинали при бунт в затвор  - 1
Снимка: Shutterstock

49 затворници загинаха по време на бунт в затвор в Колумбия, съобщава "Ройтерс".

Размириците са избухнали тази нощ в затвора в югозападния град Тулуа, където има общо 1267 лишени от свобода.

Все още не е ясно какво е породило бунта.

Президентът на Колумбия Иван Дуке, който в момента е на посещение в Португалия, съобщи в Туитър, че инцидентът ще бъде разследван.

Латиноамериканската страна освободи някои затворници по време на пандемията от коронавирус, след като близо 24 затворници бяха убити по време на протести през 2020 г. срещу лошите условия в местата за лишени от свобода.

През последната година стотици загинаха и в затворите в съседен Еквадор. Според еквадорското правителство причината е насилие, свързано с конкуренцията на наркогрупи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Мавров

    0 0 Отговор
    Мн грозно