Last news in Fakti

30 Декември, 2021 14:41 5 542 9

Планина от дрога в сърцето на Европа

  • нидерландия-
  • дрога-
  • кокаин-
  • ротердам

Mитничари заловиха 1,6 тона кокаин в пристанището на Ротердам

Планина от дрога в сърцето на Европа - 1
Снимка: shutterstock

Нидерландски митничари задържаха над 1,6 тона кокаин, скрит в товари с банани, с какаови зърна и цимент, съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес.

Дрогата, чиято стойност на черния пазар се изчислява на 143 милиона долара, била скрита в три контейнера. Този с бананите идвал от Еквадор, а товарът бил предназначен за компания в Барендрехт, близо до Ротердам, обясниха прокурорите. Контейнерът с какаото също идвал от Еквадор, но минал транзитно през Колумбия, а после през Антверпен. Контейнерът с цимента пътувал за Португалия. В него били открити пет спортни сака с кокаин.

Тази година в пристанището на Ротердам са били заловени небивали количества дрога. Във вторник митническите власти обявиха, че са били конфискувани рекордните 68 тона кокаин, при 49 тона през 2020 г.

Европейската полицейска служба Европол предупреди, че Нидерландия и съседна Белгия са на път да се превърнат в основен център за прекарване на кокаин, идващ предимно от Колумбия. В доклад, огласен през септември, службата подчерта, че крайбрежието на Северно море вече изпреварва Иберийския полуостров като основна входна точка за кокаина в Европа, пише БТА.

Кокаинът е най-търсеният наркотик в Западна и Централна Европа след канабиса. Според доклада на Европол потребителите му в този район през изтеклата година са били около 4,4 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    17 5 Отговор
    Блазе им на дежурните митничари! Немските и холандските митничари получават процент от стойността на заловената контрабанда. В случая станаха милионери.:)

    Коментиран от #7

  • 2 Оифцло

    6 5 Отговор
    Седиш заключен в къщи. Скука. Пари има, шоу не. Една магистрала за разнообразие.
  • 3 Българина

    24 2 Отговор
    белгия не може да си опази границата и да прибере нарко дилърите, но с претенции да управлява ЕС.... резултата за е плачевен за целия ЕС, във всяко отношение
  • 4 UFO

    16 1 Отговор
    А да не си помислите , че всичко това се унищожава?! Тази търговия си е държавен ресор отдавна. Такива ,,новини,, са кьорфишек . Предимно за безгъкови EU мозъци.
  • 5 Госあ

    21 2 Отговор
    Няма морално по пропаднали и оскотели от западняците 😅
  • 6 Канадецо с гелосания перчем

    13 0 Отговор
    Какъв кокайн кви пет лева бе, вижте опиодната пандемия в сащ, преди 20 години от оксикотин! Еврейско семейство с биг фарма, подкупва федерал дръг администрейшън, и почват да пласират най-силния наркотик чрез лекарите, които и те взимат % от продажбите! От 10 mg накрая хапчето става 160 mg, в момента същото е с ваксините - игла на 3 месеца.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    8 2 Отговор
    Нидерландия и Белгия са разграден двор за наркотиците. "Борбата" срещу тях но не само там просто е смешна. Ако някой се интересува реално от резултата на същата като статистика последните само 10 год
    ще забележи че тя е меко казано смехотворна! Хвърлят се едни милиони за нещо като играта "Стражари и апаши" с 0-в резултат! Всъщност резултата е много,много на минус!
  • 9 психо

    7 0 Отговор
    всичко е за европарламента да борят умората щото много работят
Новини по държави: