Отидете към основна версия

1 061 1

Споразумение за 230 милиона долара беше постигнато във връзка с петролен разлив в Калифорния

  • нефт-
  • петрол-
  • калифорния-
  • тръбопровод

На 19 май 2015 г. изтече петрол от корозирал тръбопровод в окръг Санта Барбара, разливът се разпространи по бреговете на окръзите Санта Барбара, Вентура и Лос Анджелис

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Собственикът на петролопровод, от който през 2015 г. изтекоха хиляди барели суров нефт на плажове в южната част на американския щат Калифорния, се съгласи да плати 230 милиона долара за уреждане на колективен иск, заведен от рибари и притежатели на имоти, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съдебни документи.

Компанията "Плейнс ол американ пайплайн" се съгласи да плати 184 милиона долара на рибари и представители на рибната индустрия и 46 милиона долара на собственици на крайбрежни имоти, показват документите.

Компанията не призна отговорност в споразумението, постигнато в петък. То обаче трябва да премине през период на обществен коментар и да получи одобрение от федералните съдебни власти.

На 19 май 2015 г. изтече петрол от корозирал тръбопровод в окръг Санта Барбара. Разливът се разпространи по бреговете на окръзите Санта Барбара, Вентура и Лос Анджелис. Това беше най-тежкият крайбрежен петролен разлив в Калифорния от 1969 г.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.

Свързани новини