Last news in Fakti

15 Май, 2022 09:46 1 051 1

Споразумение за 230 милиона долара беше постигнато във връзка с петролен разлив в Калифорния

  • нефт-
  • петрол-
  • калифорния-
  • тръбопровод

На 19 май 2015 г. изтече петрол от корозирал тръбопровод в окръг Санта Барбара, разливът се разпространи по бреговете на окръзите Санта Барбара, Вентура и Лос Анджелис

Споразумение за 230 милиона долара беше постигнато във връзка с петролен разлив в Калифорния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Собственикът на петролопровод, от който през 2015 г. изтекоха хиляди барели суров нефт на плажове в южната част на американския щат Калифорния, се съгласи да плати 230 милиона долара за уреждане на колективен иск, заведен от рибари и притежатели на имоти, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съдебни документи.

Компанията "Плейнс ол американ пайплайн" се съгласи да плати 184 милиона долара на рибари и представители на рибната индустрия и 46 милиона долара на собственици на крайбрежни имоти, показват документите.

Компанията не призна отговорност в споразумението, постигнато в петък. То обаче трябва да премине през период на обществен коментар и да получи одобрение от федералните съдебни власти.

На 19 май 2015 г. изтече петрол от корозирал тръбопровод в окръг Санта Барбара. Разливът се разпространи по бреговете на окръзите Санта Барбара, Вентура и Лос Анджелис. Това беше най-тежкият крайбрежен петролен разлив в Калифорния от 1969 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.