Отидете към основна версия

1 579 4

Стреляха по автобуси на талибаните

  • талибани-
  • афганистан-
  • автобус-
  • стрелба-
  • ранени

В Афганистан действат много антиталибански групировки

Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко двама души загинаха днес, след като неизвестни въоръжени мъже нападнаха в западния афганистански град Херат два пътнически автобуса, използвани от ръководеното от талибаните министерство на отбраната, съобщи ДПА, предаде БТА.

Двадесет души бяха ранени при нападенията. Автобусите са превозвали служители на талибанския 207-и военен корпус Ал-Фарук. Говорителят на министерството Енаятула Кваразми потвърди новината пред ДПА. Първоначално имаше противоречиви данни относно броя на атаките и жертвите. Някои местни медии съобщиха, че четири автобуса са били атакувани в различни части на града и броят на загиналите е стигнал 18 души, но служителите по сигурността в провинцията потвърдиха само едно нападение. Източници от болницата казаха, че нямат право да говорят относно броя на нападенията и жертвите.

Местен служител от сферата на сигурността в Херат каза за ДПА, че трима мъже, които са се возили в авторикша, са започнали да стрелят по автобус, превозващ цивилни служители на военните сили. Мъжете са използвали оръжия AK-47. Шофьорът на рикшата е бил убит от силите за сигурност, но двама нападатели са успели да избягат, добави служителят. Снимка от мястото на нападението беше публикувана от местните власти. На нея се виждат сериозни щети по превозното средство. Засега не е поета отговорност за нападението веднага. В Афганистан действат както бойците на Ислямска държава, така и редица антиталибански въоръжени съпротивителни групировки.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: