Last news in Fakti

4 Юли, 2022 17:38 1 576 4

Стреляха по автобуси на талибаните

  • талибани-
  • афганистан-
  • автобус-
  • стрелба-
  • ранени

В Афганистан действат много антиталибански групировки

Стреляха по автобуси на талибаните - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко двама души загинаха днес, след като неизвестни въоръжени мъже нападнаха в западния афганистански град Херат два пътнически автобуса, използвани от ръководеното от талибаните министерство на отбраната, съобщи ДПА, предаде БТА.

Двадесет души бяха ранени при нападенията. Автобусите са превозвали служители на талибанския 207-и военен корпус Ал-Фарук. Говорителят на министерството Енаятула Кваразми потвърди новината пред ДПА. Първоначално имаше противоречиви данни относно броя на атаките и жертвите. Някои местни медии съобщиха, че четири автобуса са били атакувани в различни части на града и броят на загиналите е стигнал 18 души, но служителите по сигурността в провинцията потвърдиха само едно нападение. Източници от болницата казаха, че нямат право да говорят относно броя на нападенията и жертвите.

Местен служител от сферата на сигурността в Херат каза за ДПА, че трима мъже, които са се возили в авторикша, са започнали да стрелят по автобус, превозващ цивилни служители на военните сили. Мъжете са използвали оръжия AK-47. Шофьорът на рикшата е бил убит от силите за сигурност, но двама нападатели са успели да избягат, добави служителят. Снимка от мястото на нападението беше публикувана от местните власти. На нея се виждат сериозни щети по превозното средство. Засега не е поета отговорност за нападението веднага. В Афганистан действат както бойците на Ислямска държава, така и редица антиталибански въоръжени съпротивителни групировки.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    2 6 Отговор
    искат да ядосат путлер. стрелят по приятелите му.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А така

    2 0 Отговор
    Да видят терористите-талибани хубаво ли е. Лошото е, че може да са от идил=баш терористи.
Новини по държави: