Отидете към основна версия

6 334 87

Лукашенко се страхува да изпрати войски в Украйна

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • войници

Неговите войници ще бъдат подчинени на руското командване

Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският диктатор Александър Лукашенко се страхува да изпрати беларуски войски в Украйна, защото те ще бъдат подчинени на руските военнопрестъпници, които започнаха непредизвикана пълномащабна война там на 24 февруари.

Украинският военен експерт Олег Жданов обясни в ефира на ТСН защо Лукашенко до момента не изпраща войници на украинска територия. Веднага щом бъде дадена такава заповед, беларуските войски ще бъдат подчинени на Генералния щаб на Руската федерация и ще станат част от въоръжените сили на „съюзната държава“.

Именно такава е била целта и на военните учения „Съюзна решимост“, проведени малко преди руската армия да нахлуе в Украйна. Ако Лукашенко даде заповед, беларуските войници ще бъдат подчинени на руското военно командване и ще изпълняват заповедите му. Това е и причината Лукашенко да се страхува да изпрати своите войници в Украйна.

Лукашенко по всякакъв начин избягва подобно развитие на събитията, тъй като армията за него сега е „единственият крак на стола, на който седи, който все още не е отрязан“. Беларуският диктатор е съгласен да предаде боеприпаси и оръжие на Русия, но не и своите войници. Марионетката на Владимир Путин в Минск, избран нелегитимно за президент, подобно на Путин управлява репресивно и арестува всеки, който се противопоставя на тоталитарния му режим.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: