Отидете към основна версия

2 977 7

Християните в Пакистан са жертва на изнасилвания и принудителни бракове

  • aleteia-
  • пакистан-
  • християни-
  • мюсюлмани-
  • изнасилване

Християните в страната често биват нападани

Снимка: Shutterstock

Всяка година наблюдатели на правата на човека съобщават, че около 1000 предимно християнски и индуистки момичета и млади жени в Пакистан са изнасилвани и подлагани на принудителни бракове с мъже мюсюлмани, предаде Aleteia.org.

Тези престъпления са "помогнали" на Пакистан да спечели позорното си определяне като „страна, предизвикваща особено безпокойство“ в Доклада за религиозната свобода на Държавния департамент на САЩ. Представляващи само 2% от населението на Пакистан, християните често са жертви на суровите закони за богохулството и публични линчове. Споменатият брой е по-малък от действителния, смятат наблюдатели.

Организацията „Помощ за църквата в нужда“ (ACN), в подкрепата си на преследвани християни по света, помага за финансирането на правната защита на християни, обвинени в богохулство, и помага при спасяването на християнски момичета, отвлечени и насилствено обърнати във вярата.

Докато минималната законова възраст за брак в Пакистан варира от 14 до 18 години в зависимост от провинцията, това ограничение се пренебрегва от мъжете, които отвличат тези момичета, а понякога и от съдилищата, задължени да спазват закона. Според доклади на наблюдатели на правата на човека, християни, индуисти и други религиозни малцинства продължават да стават жертва на тълпи мюсюлмани, които ги нападат поради предполагаеми актове на богохулство. На християните им е трудно да оцелеят в ежедневието.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини