Last news in Fakti

8 Юли, 2022 08:18 2 735 7

Християните в Пакистан са жертва на изнасилвания и принудителни бракове

  • aleteia-
  • пакистан-
  • християни-
  • мюсюлмани-
  • изнасилване

Християните в страната често биват нападани

Християните в Пакистан са жертва на изнасилвания и принудителни бракове - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка година наблюдатели на правата на човека съобщават, че около 1000 предимно християнски и индуистки момичета и млади жени в Пакистан са изнасилвани и подлагани на принудителни бракове с мъже мюсюлмани, предаде Aleteia.org.

Тези престъпления са "помогнали" на Пакистан да спечели позорното си определяне като „страна, предизвикваща особено безпокойство“ в Доклада за религиозната свобода на Държавния департамент на САЩ. Представляващи само 2% от населението на Пакистан, християните често са жертви на суровите закони за богохулството и публични линчове. Споменатият брой е по-малък от действителния, смятат наблюдатели.

Организацията „Помощ за църквата в нужда“ (ACN), в подкрепата си на преследвани християни по света, помага за финансирането на правната защита на християни, обвинени в богохулство, и помага при спасяването на християнски момичета, отвлечени и насилствено обърнати във вярата.

Докато минималната законова възраст за брак в Пакистан варира от 14 до 18 години в зависимост от провинцията, това ограничение се пренебрегва от мъжете, които отвличат тези момичета, а понякога и от съдилищата, задължени да спазват закона. Според доклади на наблюдатели на правата на човека, християни, индуисти и други религиозни малцинства продължават да стават жертва на тълпи мюсюлмани, които ги нападат поради предполагаеми актове на богохулство. На християните им е трудно да оцелеят в ежедневието.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Как е създаден Пакистан

    6 1 Отговор
    На Джавахарлал Неру (индийски министър)му писва от издевателствата на мюсюлманите в Индия! Дава им територията на днешен Пакистан и ги изселва! И така се създава Пакистан! От 68 милиона през 1945, днес те са над 300 милиона! Още по "лошите " мюсюлмани пък се отцепват от Пакистан и създават Бангладеш!

    Коментиран от #4

  • 4 азсъм

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Как е създаден Пакистан":

    Пакистан се създава от САЩ и UK, за да се предотврати излаз на топъл океан на СССР.

    Коментиран от #7

  • 5 Малинка

    6 0 Отговор
    Змията хапе най-силно, когато знае, че умира. На Злите дните са им преброени...
  • 6 квя

    4 1 Отговор
    Нещо нато няма ли да се намеси тук? Няма ли да сложат хората знамето на Пакистан на профилът си? Или чакат заповед?
  • 7 А стии глупости

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "азсъм":

    Кой ли ги пусне на руснаците някога до там?На кукув ден