Отидете към основна версия

8 583 101

Дмитрий Медведев: Светът започна да се съобразява с нас, както със СССР или повече

  • русия-
  • украйна-
  • дмитрий медведев-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Точно такава трябва да бъде Велика Русия, убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В резултат на специалната военна операция с Руската федерация започнаха да се съобразяват истински, както със СССР или дори по-сериозно. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш дубльор на Владимир Путин на президентския пост Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Целите на специалната военна операция бяха обявени от президента на Русия и, както знаете, се състоят в защита на гражданите на Донбас и денацификация и демилитаризация на Украйна. Тук всичко е ясно и те ще бъдат постигнати", написа Медведев в събота в канала си в Телеграм.

В същото време политикът, който напоследък прави гръмки изказвания, привличащи вниманието на медиите, отбелязва: "Има още една задача, която вече е решена. Те започнаха да се съобразяват с Русия истински. Като със Съветския съюз. И в известен смисъл и по-сериозно, ако се съди по набора от санкции".

Заместник-председателят на Съвета за сигурност смята, че "съвсем неотдавна беше различно". „Спомням си присъствието на страната ни в Г-8, когато просто не бяхме поканени на срещата "седморката", където се обсъждаха икономическите, а понякога и отбранителните въпроси на западните страни“, даде пример той.

"Ако не се съобразяват с теб, това е лошо. Като в детството, когато в двора ти идват да се бият момчета от съседния двор. Ако си пъзльо и се скатаеш вкъщи, ти си никой и никъде повече няма да те извикат. А ако ти шибнеш първи, шансовете да отстоиш своето си стават доста по-големи.“ - написа Медведев.

"Затова е толкова важно да ни уважават страната и да се съобразяват с нас. Точно такава трябва да бъде Велика Русия", убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания