Отидете към основна версия

1 664 10

Балкански пробив! Готови са няколко споразумения между Сърбия и Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • мирослав лайчак-
  • александър вучич-
  • албин курти

Специалният пратеник на ЕС оцени, че процесът на диалог между Белград и Прищина е от най-голямо стратегическо значение в региона

Снимка: Shutterstock

Скоро ще бъдат финализирани три или четири споразумения между Сърбия и Косово, съобщи на форум в Дубровник през уикенда специалният пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

Лайчак похвали Белград и Прищина за месечните срещи на ниво главни преговарящи и каза, че съществува договореност за осъществяване на среща на най-високо равнище, съобщава прищинският вестник "Коха".

Специалният пратеник на ЕС оцени, че процесът на диалог между Белград и Прищина е от най-голямо стратегическо значение в региона и припомни, че неотдавна двете страни са се договорили за пътна карта за прилагане на енергийното споразумение за четири общини в северно Косово.

Като други два спешни въпроса Лайчак посочи започването на преговори за членство на Албания и Република Северна Македония в ЕС и въпросът за визовата либерализация за гражданите на Косово.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: