Отидете към основна версия

1 125 9

Спасовски: Призовавам за мирни протести

  • северна македония-
  • оливер спасовски-
  • ес-
  • българия-
  • протести-
  • скопие

Призовавам за осъзнатост и отговорност, каза той

Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Фейсбук профила си министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски призова за „мирен протест като част от диалога“. „Призовавам за осъзнатост и отговорност. Европейските ценности никога не са били по-важни и решаващи от сега - момент, когато демократичните процеси трябва да протичат гладко“, написа Спасовски.

По думите му заседанието в парламента, където ще говори председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на което ще бъде разгледано предложението за преговорна рамка за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС , е част от диалога и уверява, че „македонската полиция остава на нивото на задачата си да защитава конституционно гарантираното право на гражданите на протест и, разбира се, безопасността на институциите и гражданите“.

Протестиращите от Левица вече са разположили палатковия си лагер пред сградата на парламента, а улицата е затворена за автомобили. Наблюдава се силно полицейско присъствие. Протестите, за които призоваха и от ВМРО-ДПМНЕ, са предвидени за времето, в което в парламента ще говори председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а депутатите ще обсъждат преговорната рамка.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: