Отидете към основна версия

2 252 5

Отбой! Служителите на "Бритиш еъруейз" на "Хийтроу" одобриха новите си заплати и отмениха планираната стачка

  • великобритания-
  • лондон-
  • хийтроу-
  • бритиш еъруейс-
  • стачка

Евентуалните стачки биха оказали допълнителен натиск върху авиационната индустрия, която изпитва недостиг на персонал, довел до дълги опашки и отменени полети на фона на увеличеното търсене на пътувания след пандемията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Персоналът на "Бритиш еъруейз" (British Airways) прие ново предложение относно възнагражденията си и отмени планираната стачка на лондонското летище "Хийтроу". Това предаде Ройтерс, позовавайки се на изявления на два профсъюза, участващи в преговорите с авиокомпанията. Това трябва да предотврати по-нататъшни прекъсвания в нормалното функциониране на летищата, наблюдавани през настоящия летен сезон.

По-рано този месец стотици служители на "Бритиш еъруейз", предимно отговарящи за проверките на "Хийтроу", спряха стачните си действия, след като авиокомпанията се съгласи да подобри предложените изменения на заплатите.

Персоналът, представляван от британските синдикати Джи Ем Би (GMB) и "Юнайт" (Unite), гласува за одобряване на новото предложение за възнагражденията от страна на авиокомпанията, съобщиха от двата профсъюза.

"Никой не искаше лятна стачка на "Хийтроу", но нашите членове трябваше да се борят за това, което е правилно", каза Надин Хотън, представител на Джи Ем Би.

Според синдиката сега работниците ще получат общо увеличение на заплатите си от 8 на сто, както и еднократен бонус и възстановяване на механизма за по-добро заплащане, спрямо натовареността на смените им.

"Бритиш еъруейз" приветства решенията на синдикалните организации, като заяви, че е доволна от "положителната новина".

Евентуалните стачки на "Хийтроу" биха оказали допълнителен натиск върху авиационната индустрия, която изпитва недостиг на персонал, довел до дълги опашки и отменени полети на фона на увеличеното търсене на пътувания след пандемията от коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: