Last news in Fakti

22 Юли, 2022 20:01 2 184 5

Отбой! Служителите на "Бритиш еъруейз" на "Хийтроу" одобриха новите си заплати и отмениха планираната стачка

  • великобритания-
  • лондон-
  • хийтроу-
  • бритиш еъруейс-
  • стачка

Евентуалните стачки биха оказали допълнителен натиск върху авиационната индустрия, която изпитва недостиг на персонал, довел до дълги опашки и отменени полети на фона на увеличеното търсене на пътувания след пандемията

Отбой! Служителите на "Бритиш еъруейз" на "Хийтроу" одобриха новите си заплати и отмениха планираната стачка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Персоналът на "Бритиш еъруейз" (British Airways) прие ново предложение относно възнагражденията си и отмени планираната стачка на лондонското летище "Хийтроу". Това предаде Ройтерс, позовавайки се на изявления на два профсъюза, участващи в преговорите с авиокомпанията. Това трябва да предотврати по-нататъшни прекъсвания в нормалното функциониране на летищата, наблюдавани през настоящия летен сезон.

По-рано този месец стотици служители на "Бритиш еъруейз", предимно отговарящи за проверките на "Хийтроу", спряха стачните си действия, след като авиокомпанията се съгласи да подобри предложените изменения на заплатите.

Персоналът, представляван от британските синдикати Джи Ем Би (GMB) и "Юнайт" (Unite), гласува за одобряване на новото предложение за възнагражденията от страна на авиокомпанията, съобщиха от двата профсъюза.

"Никой не искаше лятна стачка на "Хийтроу", но нашите членове трябваше да се борят за това, което е правилно", каза Надин Хотън, представител на Джи Ем Би.

Според синдиката сега работниците ще получат общо увеличение на заплатите си от 8 на сто, както и еднократен бонус и възстановяване на механизма за по-добро заплащане, спрямо натовареността на смените им.

"Бритиш еъруейз" приветства решенията на синдикалните организации, като заяви, че е доволна от "положителната новина".

Евентуалните стачки на "Хийтроу" биха оказали допълнителен натиск върху авиационната индустрия, която изпитва недостиг на персонал, довел до дълги опашки и отменени полети на фона на увеличеното търсене на пътувания след пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    1 2 Отговор
    То пък сега стана друга беля,служителите няма да имат време да си харчат високите заплати и ще стачкуват за повече дни отпуск,защото в Кралството няма “неплатена отпуска”.

    Z

    Коментиран от #2, #3

  • 2 един от стадото

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    пък в щатите няма платена отпуска

    Коментиран от #4

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    ТОЧНО
  • 4 Лъжа!

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "един от стадото":

    Лъжа! В САЩ има платен отпуск, макар и доста по-кратък отколкото в Европа!

    Коментиран от #5

  • 5 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лъжа!":

    в щатите никога не ти гарантират платен отпуск, по закон. Някои служби си го позволяват вътрешно, но и там като тук. Пет работят за един/администрацията/.
Новини по държави: