Отидете към основна версия

2 591 9

Ковачевски към ВМРО-ДПМНЕ: Имате проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски-
  • християн мицкоски

По думите му идеята на опозицията за референдум се използва само за вътрешнополитически цели

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ВМРО-ДПМНЕ „има сериозен проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация“.

По думите му идеята на ВМРО-ДПМНЕ за референдум се използва само за вътрешнополитически цели. Ковачевски заяви това в отговор на въпрос на депутат от опозицията, който попита защо СДСМ се страхува да организира референдум, в рамките на парламентарните питания към правителството на страната на днешното парламентарно заседание.

„Не знаете какъв въпрос за референдум искате. Искате въпрос „против ли сте влизането в ЕС с чист македонски език и защитена македонска идентичност“? След първата междуправителствена конференция в Брюксел всичките ви протести и всичките ви лъжи пропаднаха. Водената от вас политика на защита на интересите на трети страни е най-разрушителното нещо, което някой може да причини на гражданите на (Република Северна) Македония. Имате проблем, че сте против всички стратегически решения, взети от тази държава. Бяхте против членството в НАТО. Ако някоя партия беше против нормализирането на междуетническите отношения, това беше вашата партия. Ако някой е против членството в ЕС, това е вашата партия. Това са факти, които се потвърждават от справките от гласуването в парламента. Не сте гласували за нищо. Поне гласувайте "против", вместо да бягате. Затова първо седнете вътре в партията и решете дали искате тази страна да върви към пълноправно членство в ЕС или не“, каза от парламентарната трибуна Ковачевски, уточнявайки, че Република Северна Македония е стъпила на европейския път и няма как да бъде пречупена.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: