Last news in Fakti

28 Юли, 2022 19:35 2 539 9

Ковачевски към ВМРО-ДПМНЕ: Имате проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски-
  • християн мицкоски

По думите му идеята на опозицията за референдум се използва само за вътрешнополитически цели

Ковачевски към ВМРО-ДПМНЕ: Имате проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ВМРО-ДПМНЕ „има сериозен проблем не само с въпроса за референдума, но и със своята стратегическа и идеологическа ориентация“.

По думите му идеята на ВМРО-ДПМНЕ за референдум се използва само за вътрешнополитически цели. Ковачевски заяви това в отговор на въпрос на депутат от опозицията, който попита защо СДСМ се страхува да организира референдум, в рамките на парламентарните питания към правителството на страната на днешното парламентарно заседание.

„Не знаете какъв въпрос за референдум искате. Искате въпрос „против ли сте влизането в ЕС с чист македонски език и защитена македонска идентичност“? След първата междуправителствена конференция в Брюксел всичките ви протести и всичките ви лъжи пропаднаха. Водената от вас политика на защита на интересите на трети страни е най-разрушителното нещо, което някой може да причини на гражданите на (Република Северна) Македония. Имате проблем, че сте против всички стратегически решения, взети от тази държава. Бяхте против членството в НАТО. Ако някоя партия беше против нормализирането на междуетническите отношения, това беше вашата партия. Ако някой е против членството в ЕС, това е вашата партия. Това са факти, които се потвърждават от справките от гласуването в парламента. Не сте гласували за нищо. Поне гласувайте "против", вместо да бягате. Затова първо седнете вътре в партията и решете дали искате тази страна да върви към пълноправно членство в ЕС или не“, каза от парламентарната трибуна Ковачевски, уточнявайки, че Република Северна Македония е стъпила на европейския път и няма как да бъде пречупена.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце Делчев

    15 2 Отговор
    Браво на Ковачевски - право куме в очи!
  • 2 Сатана Z

    5 8 Отговор
    А Германия е изправена пред недостиг на тоалетна хартия за разлика от Македония

    Юрген Шалер, председател на борда на Асоциацията на производителите на хартия в Бавария, каза в интервю за вестник Die Zeit, че спирането на доставките на руски газ за Германия може да се отрази неблагоприятно на производството на хартиени изделия в страната.

    💬 Мръсни времена чакат немците.

    Z
  • 3 Боклук от СДС

    1 6 Отговор
    Кой не скача е Маке
  • 4 РАДИО РИВЪР 96 3

    12 1 Отговор
    РСМ не УВАЖАВА не ПОЧИТА нашата КУЛТУРА ПАМЕТ ПИСМЕНОСТ гаврят се снас
  • 5 ллфлфшфш

    1 3 Отговор
    Илиро-индийското ни бъдеще ще намери европейско решение на междудържавните ни проблми!
  • 6 Няма съмнение

    15 1 Отговор
    Чисти българи. Само българи могат да се занимават с политически партизанлък, докато титаникът им потъва.Серсеми.
  • 7 Тва Македония и Украйна фашисти

    4 6 Отговор
    Кирчо : Абе Асенси остават ни още 2дни измисли нещо още да ги прецакаме тия тъпаци в България ? Това със седемте танкера много ме изкефи ! По рано 70 дипломати. Браво ! Херо и тя ни похвали!
    Василев: Дали да не им спрем Аеца?
    Ами той руски дали не попада под санкции?
    Лена: аиде бе Киро кога ще ми вкараш искандера?
    Киро: не може и той е под санкции!
    Спеца идва с калибър знае как се крие ДДС...
    Кокорчо: и аз искам и аз искам Юри долгоруки
  • 8 Перо

    4 0 Отговор
    Мицкоски да не предизвиква съдбата,защото ВМРО може да инициира един референдум с въпрос: “Отговаря ли РСМ на българските условия и на ЕС за пълноправно членство”. Има много начини да се стопира съгласието и да застанат до Турция и Босна! Тогава и Мицкоски ще обяви ден на траур,но той съставлява 10-15% от населението в РСМ и защо да наказваме всички,въпреки че БГ не е дала съгласие за македонски език или идентитет,преди 1944 г.!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: