Отидете към основна версия

1 307 18

Русия примамва с пари руски държавни служители в окупираните територии

  • военни престъпления-
  • война-
  • белгород-
  • днр-
  • лнр-
  • украйна-
  • русия-
  • държавни служители-
  • рубли-
  • пари

Няма желаещи да отидат в земи, които не принадлежат на руските окупатори

Снимка: Shutterstock

Ръководството на Руската федерация продължава да агитира руските държавни служители да работят във временно окупираните територии на Украйна. Това се казва в съобщение в Телеграм канала на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

„Съгласно решение на администрацията на Белгород, на служителите на кметството, ръководителите и служителите на общински институции по време на евентуалната им работа в „ДНР“ и „ЛНР“ им обещават да получават двойна заплата в рубли“, се казва в доклада. Освен това разходите, свързани с командировки и други нужди, се компенсират от бюджета на града.

Също така се въвеждат надбавки за дневни в чуждестранна валута (което означава украински гривни) в размер на: 50% - за ръководителя на администрацията; 40% - на първия и някои други заместници; 30% - началници на отдели и техните заместници, както и главни и водещи специалисти. "Обещанията за увеличаване на плащанията са свързани с категоричното нежелание на руските служители да отидат в Украйна поради опасения за собствената си безопасност. Но въпреки тези предложения руснаците продължават масово да отказват да отидат в опасна командировка", се казва в доклада на разузнаването.

Русия се готви за провеждането на незаконни референдуми в окупирани земи в Украйна, подобно на псевдореферендума в Крим през 2014 г. Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви: "Нашата воля за битка трябва да е силна до самата победа. Каквото и да правят окупаторите, както и да се опитват да сломят духа ни, ние трябва да издържим и да бъдем напълно концентрирани. Със сигурност ще спечелим. Но трябва да стигнем дотам. Всички сме заедно".

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания