Отидете към основна версия

6 811 148

В паника! Руснаците бягат от Крим след взривовете в склад за боеприпаси

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • керченски мост

Местен политик призова украинците в Крим да бъдат предпазливи и да търсят убежище в укритията или да подготвят мазетата си за тази цел

Напускащи Крим руснаци са образували огромни колони на Керченския мост след днешните взривове в склад за боеприпаси в Джанкойския район на окупирания от Русия украински полуостров, съобщи агенция Укринформ. Информацията е позована на представителката на президента на Украйна в Автономна република Крим Тамила Ташева.

„Ето така „неочаквано“ войната дойде в Крим. Окупаторите и колонизаторите вече бягат от Крим. Днес след поредното невнимателно боравене с боеприпаси от страна на окупаторите избухна взрив Джанкойския район. Хората се крият по мазетата. На изхода от Крим има огромни опашки.“ – съобщава Ташева.

Тя напомня, че окупаторите наричат войната „спецоперация“ и за използване на думата „война“, както и за протести срещу войната те налагат глоби и лишаване от свобода, похищават хора и ги подлагат на мъчения.

„Ние непременно ще освободим Крим, използвайки всички позволени механизми за водене на борба не само за територията, но за вас“, обръща се Ташева към гражданите в окупирания полуостров и особено към тези, които оказват съпротива срещу окупатора през всички осем години на войната.

Тя призова украинците в Крим да бъдат предпазливи и да търсят убежище в укритията или да подготвят мазетата си за тази цел.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 104 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: