Last news in Fakti

17 Август, 2022 21:00 5 664 116

Libération: В България постилат червения килим за „Газпром”

  • газ-
  • газпром-
  • русия

Преди да падне, най-вече заради разногласия по отношение на Русия, правителството на Кирил Петков беше решително на страната на Украйна и отказа да плаща за руски газ в рубли

Libération: В България постилат червения килим за „Газпром” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изпълнителната власт, назначена на 1 август от проруския президент, планира отново да се обърне към "Газпром", докато доставките на газ от Русия са спрени от април, пише френският вестник Libération.

Българското служебно правителство е на власт едва от 16 дни, но вече се готви да посрещне втория си протест. През миналата седмица демонстранти развяваха европейски знамена и надписи "Газпром, върви си у дома" под прозорците на действащия премиер, обвинен, че се опитва да накара страната да вземе проруски завой. На протестиращите не им липсват аргументи. Гълъб Донев беше назначен от президента Румен Радев - човек, който винаги открито е култивирал близостта си с Москва. Неговото правителство, което трябваше да се ограничи до управлението на текущите проблеми, се опита веднага щом встъпи в длъжност, да изпрати сигнали на добра воля до Кремъл.

Контрастът с бившето правителство не би могъл да бъде по-ярък. Преди да падне, най-вече заради разногласия по отношение на Русия, правителството на Кирил Петков беше решително на страната на Украйна и отказа да плаща за руски газ в рубли. В резултат на това България, заедно с Полша, беше първата страна, на която Москва спря газа през април. Четири месеца по-късно и по въпроса за газа Гълъб Донев показа своята геополитическа ориентация. Още в първите си дни на власт неговото правителство спря газовата връзка с Гърция, която трябваше да влезе в експлоатация през следващите седмици. Технически завършен от 8 юли, интерконекторът чакаше само разрешение за експлоатация, за да свърже страната с южноевропейския газов коридор и с доставките на азерски газ. Инфраструктурата трябваше да бъде в центъра на стратегията за енергийна диверсификация на България, която до пролетта беше над 90% зависима от руския газ.

"Спасителят от североизток"

За свое оправдание министърът на транспорта твърдеше, че интерконектора е неизправен и газ до България не достига, което веднага беше опровергано от компанията, която трябва да го обслужва. В очите на неговия предшественик това е само груба маневра за подновяване на дискусиите с "Газпром". "Ако интерконекторът не заработи навреме, България ще се окаже в много сложна ситуация предвид цената на доставките през зимата. Това е моментът, когато "великият спасител от североизтока" ще влезе в действие", каза той, посочвайки Русия.

Всъщност тази стратегия вече е започнала да работи. Служебното правителство продължава да обвинява в "грешки" своите предшественици и да размахва заплахата от зима под ритъма на прекъсвания на отоплението. Всъщност процентът на запълване на резервите е само около 55%, почти двадесет пункта под средното за Европа. По телевизията зам.-министърът на енергетиката вече се изпусна, че договорът с "Газпром" не е непременно нещо лошо. "Вратите, които бяха затворени с трясък, бавно се отварят", каза той.

В същото време София се готви да екстрадира руски гражданин, който отдавна живее в България. 46-годишният Алексей Алчин е отявлен критик на режима на Путин. В първите дни на войната той изгори публично руския си паспорт. На 8 август съдът във Варна, крайбрежен град, където има много руснаци, разреши екстрадицията му. Официално Москва го търси по дело за данъчни измами, което датира от 2015 г., но делото е предадено на София едва след началото на войната и мъжът никога не е бил притеснен по време на редовните си завръщания в родината.

След нахлуването в Украйна членовете на Европейския съюз замразиха екстрадициите в Русия. През март министрите на правосъдието на 27-те държави-членки прецениха, че нарушенията на международното право, извършени от Русия, са били такива, че екстрадирането в страна, където правосъдието се манипулира, а затворническата система е печално известна с жестокостта си, вече не са оправдани. Алексей Алчин обжалва и се опита да подаде молба за убежище, но българските власти вече подготвят екстрадицията му от страната.

Нови избори

В тази страна с православна религия и славянска култура русофилството отдавна е част от политическия пейзаж, подклаждайки дебати и разногласия между партиите. След войната в Украйна обаче то придоби друга форма. Партиите и гражданите, които се определят като проевропейски, засилиха дискурса си пред лицето на появата на нови проруски политически сили. "Възраждане", крайнодясна партия, поддържаща реториката на Москва, се изкачи с 12% в социологическите проучвания след нахлуването в Украйна, възползвайки се от инфлацията и страховете на хората да не останат на студено.

Стефан Янев, бивш служебен премиер, създаде нова евроскептична партия, за да привлече по-малко радикални русофили. Българската социалистическа партия, наследница на комунизма и обичаен ретранслатор на Москва, все още има централна роля в политическата игра. Новите парламентарни избори на 2 октомври, четвъртите за осемнадесет месеца, би трябвало да покажат как тези сили печелят позиции. В контекст, в който никоя партия не може да спечели самостоятелно мнозинство, коалиционните преговори ще бъдат дълги и служебното правителство може да остане на власт по-дълго от очакваното.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Га ядахте

    92 11 Отговор
    Газпром беше генерален спонсор на Шампионсла лига.

    Коментиран от #60, #73

  • 2 Радев

    33 61 Отговор
    Обича Гъзпром.

    Коментиран от #55

  • 3 Ротшилд

    65 8 Отговор
    Моят Либерасион е прав.
  • 4 Газофициран

    125 24 Отговор
    Тая статия все едно я е писал Христо Иконата от дсб. Пълен фалш.
  • 5 Стендал не

    132 18 Отговор
    Стига с тия неграмотни литературни сравнения. Има търговски отношения - като ни е изгодно, ще тъгуваме с който ни е изгодно и точка. Червни килими, глупости! Това да не ви е френски роман, бе, ало.
  • 6 Морски

    78 22 Отговор
    "Факти"вие сте супер токсично издание!Нямам търпение да дойде момента като се опита човек да отвори сайта ви,да изписва "error 404" или "under construction"
  • 7 Така е

    104 9 Отговор
    Германия не е махала червения килим Австрия също Турция Гърция и ииииии
  • 8 Повече от 50 години

    78 16 Отговор
    Получаваме газ от Газпром безлихвени проблеми
    За пръв път отказваме да плащаме и резултата го виждаме всички

    Коментиран от #16, #26

  • 9 мунчо

    42 29 Отговор
    А къде бяхте когато боко Рапона от Банкя строеше газопровода на Путин ?!?!

    Коментиран от #14

  • 10 горски

    102 11 Отговор
    Значи,Германия,Италия,Австрия и др. могат да постилат червен килим,а ние не можем.И после-вижте ги ренегатите на ЕС.

    Коментиран от #109

  • 11 Факти

    42 5 Отговор
    Идиоти. Да не забравите да ме изтриите
  • 12 Върви ли пропагандата

    50 5 Отговор
    Продаваме ли България! Блеещите имали аргументи! 😂 Няма такъв смях!
  • 13 Няма да ставаме сателит на русия

    29 59 Отговор
    Диктаторът направи тих преврат, с машините излъга и взе втори мандат, докара хаос и глад, а сега ни превръща като руския нярод бедни, гладни. Да се събудим хора!
  • 14 Решетнико

    14 61 Отговор

    До коментар #9 от "мунчо":

    Правилно се казваш мунчо, много си прост. Моли се Бойко да се върне, че ще умираме от глад като руснаците под ботуша на диктатора.
  • 15 с черни гранцузи

    43 6 Отговор
    И наборни не ни се занимава. Щом е по-изгодно ще купуваме. Френски е работи ги правете вие!
  • 16 Приключвай

    16 19 Отговор

    До коментар #8 от "Повече от 50 години":

    Еусоробче си нали? Предлагам ти да приключиш с нещастният си и безсмислен живот, на момента!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мнение

    61 14 Отговор
    В Германия пресъхна Рейн след клевети по адрес на България в DW.Във Франция дано продължат пожарите щом и те клеветят.
    Къде видяха Радев да се обявява в подкрепа на Русия,за дс казват как бил "проруски".А Възраждане къде казва,че подкрепя Кремъл?
    Като са луди там и ги тресат някакви фобии нека горят в ада.
    Това,че не харесваме западните украинци с промити мозъци ,защото преди години убиха наши там и гориха знамена не означава,че сме проруско настроени,а просто не харесваме Украйна.Там има мафия,занимават се с проституция и наркотици,корумпирани са и гледат на българите като на роми.

    Коментиран от #110

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ами какво да чакаш

    9 24 Отговор

    До коментар #19 от "ПодлиСа":

    от нация от пияндета и к.ве.тини?
  • 22 Тонката

    45 6 Отговор
    Либерасион да си проверяват фактите преди да пишат простили...А и първо да оправят Франция и тогава дават мнения за останалите...На целия батак във Франция,те се закахарили за България.....Ама всеки вижда треската в окото на другия, а не вижда гредата в собственото си око?
  • 23 Я стига глупости

    60 8 Отговор
    Всички държави купуват евтина руска газ, но запада иска да си останем най-бедни с ширеща се инфлация, защо Германия и Австрия не се откажат от руската газ, а искат да плащат евтини сметки и да произвеждат стоки с евтина газ. Трябва да се гледа интереса на България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кун и Лингус

    48 6 Отговор
    а Франция и Германия не са спирали да получават руски газ...де гиди лицемери вие европейски гнъсни, само атом за вас
  • 26 Не е

    15 38 Отговор

    До коментар #8 от "Повече от 50 години":

    без проблеми и е при заробващи и неизгодни условия. До 2021 година България получаваше най-скъпия газ от рушистан. За всички останали страни в Европа газът беше на половин цена от нашата. Така че русороби нищо в тези отношения с Газпром не е за хвалба.

    Коментиран от #78

  • 27 Путинофил

    14 34 Отговор
    Тези там в Европата още не са разбрали, че тази територия е населена предимно с путинофили.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 димитър

    45 6 Отговор
    Както казва изкуфелият престъпник Байдън " Да купуваш газ от Русия е" лоша " сделка а от Америка е " добра" сделка" ..Защото Руският газ е недемократичен "--- независимата, свободна и демократична " България трябва да купува от Америка защото газ" та е " демократична" .Цената няма никакво значение за " гордият" Български народ ( наскоро протестираха) важното е да е Американски газ. Като "горд " народ ако трябва ще стоим на тъмно и на студено даже ако трябва няма да си мием и лицето за душ или да "напълним " ваната с топла вода въобще не мисlим защото това го Брюксел и нашият най-верен съюзник САЩ.
  • 30 Сигурно...

    47 7 Отговор

    До коментар #19 от "ПодлиСа":

    За това през социализма бяхме въоръжени до зъби и 36-тата икономика в Света, а сега 80 и някоя. Русия ни е давала оръжия безплатно, а САЩ ни продадоха самолети на тройно по-скъпа цена, на Полша ф35 им излезнаха по-евтино от нашите скици. Американските ТеЦ в България завишават цените, изпуснахме златни години на евтин ток, заради тях, 3 милиарда злато на година се изнася от България.

    Коментиран от #42, #85

  • 31 Токсик

    47 8 Отговор
    Централата на Дойче Зеле да не са я запалили, че започнаха да ни облъчват с помиите на Либератион? На Газпром можем да опъваме и златни килими, ако искаме, защото десетки години честно и почтено обслужваха интересите на България, захранвайки цялата държава с изобилие от газ. Два пъти през годините е спирал газът , като единия път го спряха преди години украинците, а вторият път преди месеци го спряха нашите неофашисти от ПП.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Вяра

    14 2 Отговор
    ,,... и бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити!"
  • 34 Крематориум с водна риза

    20 6 Отговор
    Нямам против и Кирчо и Асенчо да ни отопляват тази зима, с безполезните си тела!

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бизнесмен

    38 4 Отговор
    На Унгария не и пука за тъпите съвети и си има ефтин газ!

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тебе пък...

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от ".......":

    Кой те ограби бе пън такъв?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Колкото и да триете

    28 6 Отговор
    Liberasion наред със СтайковТъпака, ШумовНедуразомението и ПомакаЖалкияГейДжамбазов трябва да последват съдбата на Чеушеску!

    Коментиран от #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Айдеееее

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Сигурно...":

    Кой си изтърва пациентите?????
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Е трябва ли да се дупиш

    26 4 Отговор

    До коментар #20 от "Платен":

    за да си купуваш същият газ, с 20-30% горница и държавата ти да губи между 10 и 30 милиона на ден? Ще ти отговоря! Трябва само да си глупав! Стойката естествено ще ти дойде за подобна глупост!
  • 49 Хахахаха

    31 6 Отговор

    До коментар #41 от "Бгр":

    Божее...украинец ще ме учи на бг история.
    Опитваш се да слагаш главни букви,но не са на правилното място.Пропагандата ти е фалш.Лъжи са това.
    Раковски се е бил рамо до рамо с руснаците за България.
    Къш и отивай да учиш български!Наблегни на "съществително сибствено име"!
    Петниш името на велик българин!Как не те е срам?!
    Няма ли кой да ги спре тези украинци,които ни водят пропаганда да ни промиват мозъците?Ще заприличаме на западните украинци...луди,озверели и с халюционации как не говорим български,а марсиански.

    Коментиран от #53, #64

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Възмутен

    33 10 Отговор
    На всички които са против да купуваме газ от Газпром им казвам : вървете на м.а.й.н.а.т.а си.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Магай се!

    22 6 Отговор

    До коментар #53 от "Зъл":

    Първо:какво е "раша"?!
    Това е украинска пропаганда щом използваш тази дума.Нямаш право на български гражданин да казваш какво да прави.Ти се махни!Не си българин.
    Украинец седнал да ни учи на история.Хахахаха смях!

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ванко шемета

    8 9 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 😂
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бгр

    10 23 Отговор
    Кгб и комунистите след 1944 г. Тотално са фалшифицирали българската история!

    Коментиран от #66

  • 66 .......

    21 5 Отговор

    До коментар #65 от "Бгр":

    По-скоро сега вие се опитвате.
    Нищо няма да направите.Едно време ни смениха учебниците и вместо Османско робство написаха "присъствие".Питай някое дете на улицата какво е било.Всички ще ти кажат,че е било робство.
    Жалко е да съсипвате паметта на наши исторически личности заради политически изгоди.Не ви прави чест!

    Коментиран от #72

  • 67 Миии

    32 5 Отговор
    В България постилат червения килим за „Газпром”, за което плащаш и получаваш реална стока, за разлика от „Локхийд Мартин“ и Ф-16 - за които плащаш и получаваш виртуалност

    Коментиран от #97

  • 68 Хакуна матата

    31 6 Отговор
    Какво само ревете против "Газпром"??? Истински независими ще сме, когато купуваме от най-изгодния източник, а не от този, който ни наредят! "Проруски президент" ли? Вие изобщо наясно ли сте, че идва зима и сме на прага на санитарния газов минимум? Ще Ви питам какво ще направите всезнайковци като дойде студа и втечнения газ купят богатите икономики, а за нас останат трохите ... Тогава ще разберете що е то европейска солидарност!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бгр

    7 21 Отговор

    До коментар #66 от ".......":

    Опитвате се да отричате думите и писанията на Левски, Раковски, Стоянов и др., които са се борили за освобождението ни от турско и руско робство?

    Коментиран от #84

  • 73 Само напомням

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Га ядахте":



    Германия и Украйна не са спирали руския газ. 😉





    😀
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ай де бе

    15 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бгр":

    Коя истина, я кажи къде, в кой османски или руски архив го пише това??
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 САТЪРА НА ХАНА

    22 2 Отговор
    АКО ФРАНЦИЯ ИМАШЕ
    ГАЗ , НЕФТ, ВОДА И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ
    ...
    ЩЯХМЕ ДА ВЗИМАМЕ ОТ ФРАНСЕТАТА
    ..
    АМА НЯМАТ ... :))
  • 84 ай де бе

    31 5 Отговор

    До коментар #72 от "Бгр":

    Троле, темата е Газпром , а не времето преди 150 години.
    Днес с партньорите от САЩ българската нация е с три милиона по-малко. Никога през хилядолетното си история осеяна с войни и робство не сме имали такова яко "благоденствие". Това е сега, за това коментирай!?!?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 707

    19 2 Отговор
    Да ви разкажа как французите си пазят интересите. Наложи се да отида в една от техните колонии в Африка, виза се издават само от тяхното Посолство с подробно описание за какво е необходима и какво ще правя и се чака 1/2 седмици. Нямаще как да откажат, бе свързана с международен морски транспорт.
    В задморските им департаменти не важат правилата за свободно движение на хора от новоприетите членове на ЕС/всички източни страни/ напр. Лиле де реунион до Мадагаскар.
    А, ти дрънкат, че не можем да купим по евтин руски газ газ през Турция, като че ли ние нямаме интереси.
    Двоен арщин.

    Коментиран от #89

  • 88 Кочо

    3 7 Отговор

    До коментар #86 от "Ако ми е топло, едва ли":

    Казват, че в Русия било топло през зимата. Нямаш проблеми,
  • 89 Кочо

    3 11 Отговор

    До коментар #87 от "707":

    И Рундю обмислял визите за България да се издават от Русия.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Иванов

    5 18 Отговор
    Аз като говорех и писах навред че тези партии са вредни никой не му се чуваше заслужавате си съдбата БСП,възраждане, ДПС и другите руски проксита трябва час по скоро да изчезнат от политиката и сега т Зи които се сетиха да искат оставката на Радев са много плахи,но когато усетят примката през зимата ще излязат по площадите по многобройни и тогава ще се види кой наистина иска реална промяна в българия
  • 97 Колега, "виртуалност" е

    13 3 Отговор

    До коментар #67 от "Миии":

    твърде изискано. По-точно - получаваш "ама някой друг път", написано на евтина китайска хартия.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Колега,

    6 0 Отговор

    До коментар #98 от "Продажна измет":

    поне пиши грамотно, ако не друго.

    Коментиран от #116

  • 101 истории

    17 4 Отговор
    Правителството падна заради провала в икономическата и финансовата политика,което е факт."Либерасион" защо не проверят,а се излагат на дребно.И когато кироасен уж" спря " кранчето",останахме ли без газ и откъде получихме?От танкерите- zero,голямото нищо,а как стана нещо?То е парадокс да имаме държавен газопровод и от него да се възползват посредници,а същевременно да гоним михаля за втечнен газ без да имаме терминал.Митингуващите що не протестираха срещу посредниците на оскъмалки идтотиипения руски газ от цената на който субсидирахме Путин двойно за наш резил,а те тогава крепяха коалицията на използвачите.Тогава " русофили",а като с отвън стават анти.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Аре няма нужда

    19 1 Отговор
    България ще прави това което е изгодно за нея. Мина времето когато слушкахме изкукуригали евра и "демократи". Франция да се съсредоточи по добре върху ордите "бежанци" които "интегрира" така добре че не минава година без атентат или отрязана глава.
  • 105 Ум вие нужен

    16 4 Отговор
    Аде стига се правете на демократи бе ИСКАМЕ РУСКИ ГАЗ. И нека всеки българин да знае че при СОЦА бяхме по богати по здрави по хубави и по умни и най вече СВОБОДНИ имахме си всичко което е нужно за един човешки живот !!?
  • 106 Аож

    12 1 Отговор
    То Германия, Франция и ред други излиза, че са най-големите русороби и путинофили, щото не са и махали червения килим. Така че…
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 сноу

    5 1 Отговор
    Тоя пасквил е писан с личното съдействие на курабийката, ама късно през ноща в мулен руж ,че червената светлина много дразни..
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Бонго

    4 1 Отговор
    Не се блъскайте, договорът е вече факт!!!
  • 112 Цуца

    3 0 Отговор
    Много (не) обичам да чета коментари на абсолютни лаици! То ние, българите, ”разбираме” от политика и от футбол! И ето какво ни е дреджето. Като скучаете и нЕма кво да пишете или пък ви плащат да тролвате, пак ще духате (духаме) супи, таратори и тем подобни чорби.
    Е, колкото и да ни плашат медиите и подопечните им мисирки, ще преживеем и нЕма да ни затрият душманите
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ЕГАТИ

    2 4 Отговор
    и сайта,защо ме изтрихте,защото за разлика от тези платени тролчета пиша истината,че Гъзпром ни продаваше последноза 1000куб.м газ -за 814 долара,а на Сърбия по 275 долара за 1000куб.м.И стига с повтаряне на лъжи,че тези и онези плащали и получавали от Газпром.Всичките тези русофили като харесват Русия да ходят там да живеят като крепостни и безправни хора.Ние диктатори като рашиста Радев не щем.Явно и тоя изпадна в зависимости от кръгове и кръгчета гладни за комисиони.Нека санкциите на европейския съюз да ги плаща служебното правителство и РАДЕВ при нарушение на европейските правила.
  • 115 Един въпрос

    2 0 Отговор
    Защо останалата част от Европа продължава да копува руски газ те защо не бяха сулидарни с нас и Полша и те не се отказаха да плащат рубли а вместо това те си продължи ха да си плащат в рубли а ние какво да.... супата ако искате БГ да копува втечнен газ от сегашните господари те да се погрижат той да стига на нашия пазар иначе ние ще си копува е това което имаме достъп и е по на сметка. Ае чао
  • 116 Хахах

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Колега,":

    Трудно е да се пише правилно ако си учел в България от 2000г. насам просто грамотата изчезва