Отидете към основна версия

12 123 167

„Безаналоговите“ оръжия на Путин всъщност са архаични и неефективни

  • безаналогова армия-
  • оръжия-
  • владимир путин-
  • война-
  • руска армия-
  • русия-
  • украйна

Руският военно-промишлен комплекс не произвежда нови разработки

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин се хвали със "супермодерни" руски оръжия , които всъщност са остарели и неефективни. Според украинския Център за стратегически комуникации и информационна сигурност войната в Украйна демонстрира истинските възможности на руското оръжие.

„В сравнение със западните аналози руското оръжие е изостанало. Руският военно-промишлен комплекс не произвежда принципно нови разработки, там все още се използват съветски достижения“, се казва в доклада.

Производството на оръжия в Русия зависи от западната електроника и предприятия от Украйна, но руснаците нямат достъп до тях. Съобщава се също, че руската техника, която е пленена от украинските военни, има производствен дефект, който излага самите окупатори на опасност по време на експлоатация.

„Руският военно-промишлен комплекс е в упадък, както и други сектори на руската икономика – предприятията бездействат, работниците остават без работа... И поредица от пожари и експлозии в предприятия на военно-промишления комплекс свидетелстват за намеренията на чиновниците да скрият реалното състояние на отрасъла“, се казва в доклада.

„Безаналоговата“ армия на Владимир Путин, която започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна на 24 февруари, беше разгромена в Киевска област, а освен това търпи тежки поражения на изток и на юг. Руските войници атакуват предимно цивилни невъоръжени граждани, като до момента са събрани доказателства за извършени 26 500 военни престъпления от страна на окупаторите.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 124 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: