Отидете към основна версия

1 980 24

Гладът се увеличава в световен мащаб

  • aleteia-
  • глад-
  • оон-
  • световно население

ООН е изправена пред най-големия дефицит на финансиране

Снимка: Shutterstock

Седемстотин милиона души в света – два пъти повече от броя на хората, които живеят в Съединените щати – са недохранени, предаде Aleteia.org, позовавайки се на информация на хуманитарната агенция Catholic Relief Services.

Гладът се превръща във все по-голям проблем и в някои региони на света продоволствената несигурност бързо преминава в условия на глад. В същото време международното финансиране за предоставяне на помощ – за този и други хуманитарни проблеми – изпитва трудности да се справи.

ООН е изправена пред най-големия дефицит на финансиране, най-вече защото броят на уязвимите хора, които се нуждаят от подкрепа, нараства бързо. Съобщава се, че тежки затруднения има в Ирак, Демократична република Конго, Етиопия и Южен Судан.

Финансирането ще бъде особено важно в Африканския рог, където четири години суша сериозно възпрепятстваха способността на хората да отглеждат култури. Светът е изправен пред човешка трагедия, в която „хората губят правото си да живеят като достойни човешки същества“.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини