Отидете към основна версия

3 659 16

Край на безплатното паркиране на мотоциклети и скутери

  • париж-
  • франция-
  • тротинетки-
  • мотори

Парижкото кметство ускори внедряването на платежни инфраструктури с маркировки на платното на зоните за платено паркиране и актуализиране на паркометрите с новите цени за двуколесните превозни средства

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Край на безплатното паркиране на мотоциклети и скутери в Париж от четвъртък, 1 септември. Освен равнопоставеност на потребителите, мярката на градската управа цели и да ги насърчава да ползват по-незамърсяващи превозни средства, съобщава специализираното издание Boursier.com.

Изключение ще има само за електрическите модели. За да паркират на някое от общо 42 000-те специални паркоместа за двуколесните моторни превозни средства във френската столица, водачите ще плащат между 2 и 3 евро на час, в зависимост от квартала.

Парижкото кметство ускори внедряването на платежни инфраструктури с маркировки на платното на зоните за платено паркиране и актуализиране на паркометрите с новите цени за двуколесните превозни средства.

Тарифата по местоживеене е 22,50 евро на година или 75 евроцента на ден. Абонаменти могат да да се правят от 27 юни. Преференциални тарифи има и за преподаватели, които живеят в околностите на френската столица, но работят в Париж.

Според мотористите обаче тази мярка е антисоциална.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: