Отидете към основна версия

980 3

Държава намалява ДДС за газа

  • газ-
  • педро санчес-
  • испания-
  • ддс-
  • данъци

Санчес призна, че ситуацията с войната в Украйна създава "несигурност"

Снимка: Shutterstock

Испания ще намали ДДС върху природния газ от 21 на сто до 5 на сто от октомври, като мярката ще е валидна до 31 декември, макар да не е изключено да бъде удължена и след този срок. Това заяви в интервю за радио "Кадена Сер" премиерът Педро Санчес, предаде БТА.

"Идеята е да има данъчна справедливост и справедливо разпределение на последствията от войната на Владимир Путин", каза испанският премиер, който добавя мярката в икономическата политика на "целеви" данъчни облекчения, която води от началото на енергийната криза. "Това правителство винаги ще се стреми да защити работещата средна класа", увери той в интервюто.

Санчес призна, че ситуацията с войната в Украйна създава "несигурност", а правителството е длъжно да предостави сигурност. Що се отнася до проблема с доставките на газ за Европа, Санчес потвърди, че Мадрид не планира да налага съкращения на потреблението в Испания. "Не възнамеряваме да налагаме ограничения за газа тази зима. Ситуацията е много несигурна, но при нас тя е е по-сигурна, отколкото в другите страни", отбеляза той.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: