Last news in Fakti

1 Септември, 2022 13:06 977 3

Държава намалява ДДС за газа

  • газ-
  • педро санчес-
  • испания-
  • ддс-
  • данъци

Санчес призна, че ситуацията с войната в Украйна създава "несигурност"

Държава намалява ДДС за газа - 1
Снимка: Shutterstock

Испания ще намали ДДС върху природния газ от 21 на сто до 5 на сто от октомври, като мярката ще е валидна до 31 декември, макар да не е изключено да бъде удължена и след този срок. Това заяви в интервю за радио "Кадена Сер" премиерът Педро Санчес, предаде БТА.

"Идеята е да има данъчна справедливост и справедливо разпределение на последствията от войната на Владимир Путин", каза испанският премиер, който добавя мярката в икономическата политика на "целеви" данъчни облекчения, която води от началото на енергийната криза. "Това правителство винаги ще се стреми да защити работещата средна класа", увери той в интервюто.

Санчес призна, че ситуацията с войната в Украйна създава "несигурност", а правителството е длъжно да предостави сигурност. Що се отнася до проблема с доставките на газ за Европа, Санчес потвърди, че Мадрид не планира да налага съкращения на потреблението в Испания. "Не възнамеряваме да налагаме ограничения за газа тази зима. Ситуацията е много несигурна, но при нас тя е е по-сигурна, отколкото в другите страни", отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванко шемета

    2 0 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 😂
  • 2 газов спекулант

    3 0 Отговор
    охааа печалбите ми още нагоре
  • 3 Кирйо, Леньо и Ко.

    1 0 Отговор
    Нееее! Нали бяхте подготвени наужким? И накрая ще получите реална стагфлация. Ще продължи да има много висока инфлация и рецесия едновременно, което е най-лошия възможен вариант. При рецесия цените могат да растат на база липса на предлагане ама при стагфлация... става мазало.
Новини по държави: