Отидете към основна версия

3 874 84

Руските войници в Украйна - без подходящо оръжие, дажби и заплащане

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • крим-
  • херсон

От Министерството на отбраната на Великобритания поясняват, че в руската армия доходите на войските се състоят от скромна основна заплата, увеличена от сложно разнообразие от премии и надбавки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили продължават да страдат от проблеми с морала и дисциплината в Украйна. Това се посочва в последния доклад на британското военно разузнаване.

Посочва се, че освен бойната умора и големите жертви, основно оплакване на руските войници на фронта продължават да са проблемите със заплащането им.

От Министерството на отбраната на Великобритания поясняват, че в руската армия доходите на войските се състоят от скромна основна заплата, увеличена от сложно разнообразие от премии и надбавки.

Според ведомството е много вероятно в Украйна да има значителни проблеми с неизплащането на значителни бойни бонуси на руските военни, което навярно се дължи на неефективната военна бюрокрация, необичайния правен статут на "специалната военна операция" и поне известна явна корупция сред командирите.

Руската армия последователно не успява да осигури основни права на войските, разположени в Украйна, включително подходяща униформа, оръжие и дажби, а също и заплащане, се допълва в доклада.

Отбелязва се, че това почти със сигурност е допринесло за продължаващия крехък морал на голяма част от руските сили в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: