Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Септември, 2022 12:30 5 102 147

ISW: Украйна цели по-скоро победа над руските войски, а не връщане на територии

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • херсон-
  • черно море

Украински официални лица поддържат призивите си за оперативно мълчание около развитието на украинските атаки на юг

ISW: Украйна цели по-скоро победа над руските войски, а не връщане на територии - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински официални лица признаха в събота, че продължаващата контраофанзива в южната част на страната е операция, насочена към разгромяване на руските сили и логистика, а не незабавно възстановяване на големи участъци от територия. Заявката, на която се позовава Института за изследване на войната"(ISW), е на съветника на украинския президент Олексий Арестович пред Wall Street Journal.

Изявлението на Арестович повтаря оценката на ISW, че продължаващата контраофанзива вероятно няма да доведе до незабавни победи.

Кремъл може да засили усилията си за цензура сред руските милблогъри и военни кореспонденти, които отразяват войната в Украйна. Руските власти арестуваха и по-късно освободиха известния блогър Семьон Пегов на 2 септември. Пегов е опитен военен журналист и WarGonzo има широки връзки с руската армия и достъп до руските военни операции в Донбас през 2014 г., Сирия през 2015 г. и Украйна през 2022 г.

Руските сили засилват административния и полицейски режим в окупираните райони около река Днепър и продължават да обстрелват украински позиции, както и да извършват разузнавателни излети.

Украинските сили са продължили позиционните боеве по фронтовата линия Херсон-Николаев и на 3 септември. Южното оперативно командване на Украйна съобщи за удари срещу руски позиции в неопределени райони.

Украински официални лица поддържат призивите си за оперативно мълчание около развитието на украинските атаки на юг.

Украинските сили са извършили над 22 въздушни удара и 400 артилерийски мисии. Съобщава се, че тези удари са поразили команден и наблюдателен пункт на руската 205-та отделна мотострелкова казашка бригада в Снигуровка (на около 60 км източно от град Николаев, близо до границата на Херсон и Николаевска област), руски пункт близо до Козацке (около 55 км източно от Херсон Град и през река Днепър от Нова Каховка), три склада за боеприпаси в Херсонска и Бериславска област и два пункта за доставка на боеприпаси на неопределени места.

Украинският генерален щаб отбеляза също, че украинската авиация е извършила над 40 полета в подкрепа на наземни елементи, които са унищожили неопределен брой руски командни и контролни пунктове, складове за боеприпаси, системи за логистична поддръжка и райони на съсредоточена работна сила. Украинският генерален щаб по-специално публикува кадри на украинските Bayraktar TB2, които унищожават руски танкове Т-72 в неуточнено място по южната ос, което може да е показателно за цялостния недостатъчен капацитет на руската противовъздушна отбрана в Херсонска област.

Руското министерство на отбраната (МО) продължава да твърди, че украинските сили не са успели да установят позиции по границата Херсон-Николаев. Според него, руските войски продължават да нанасят щети на украинските войски и техника и все повече украински военни дезертират. Руската противовъздушна отбрана е прехванала успешно украински ракети, снаряди и опити за удари над различни райони на Южната ос.

Руските власти продължават да набират и изпращат доброволчески батальони в Украйна. Местни медии съобщиха, че казашкият доброволчески батальон "Ермак", базиран в Оренбургска област, се е разположил на окончателен плацдарм близо до границата с Украйна на 2 септември. Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че чеченският 78-ми мотострелкови полк (подчинен на Южния 42-ра мотострелкова дивизия на военен окръг) е завършил формирането си на 3 септември.

Украинският генерален щаб съобщи на 3 август, че Кремъл е наредил на Руските железници да събере до 10 000 нови кандидати за краткосрочни договори за военна служба сред своите цивилни служители.

Тези усилия представляват по-нататъшни опити на руските власти да използват съществуващите структури, за да принудят руснаците да подписват краткосрочни договори, без да се налага да извършват обща мобилизация.

Продължава подготовката и за референдуми за анексиране в окупираните територии. Ръководителят на украинската Херсонска област Ярослав Янушевич заяви, че окупационните власти ходят от врата на врата в жилищните райони на Велика Лепетиха, Херсонска област (на левия бряг на река Днепър) и принуждават цивилни да попълват въпросници, за да получат руски паспорт.

Окупационната избирателна комисия на Запорожка област обяви, че е получила оборудване за гласуване, като кабини за гласуване и прозрачни урни, за по-нататъшна подготовка за референдума за анексиране на Запорожка област.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фашистите

    129 20 Отговор
    ще бъдат смазани, други варианти няма !

    Коментиран от #4, #33, #51, #102

  • 2 Някой

    140 24 Отговор
    Измислиха нов термин, за да ни обясняват неуспехът на така нареченото контранастъпление.

    Коментиран от #103

  • 3 ъъъ

    137 22 Отговор
    Много време ми отне,за да им схвана завоалираните Украински военни термини,
    използват сложни и пафозни думи за пред простолюдието,ама после се оказва,че :

    Евакуиране или Екстракшън = Попаднали са в плен
    Тактическа маневра или хитрост = избягали са от бойното поле или са загубили позиции
    Успешна спецоперация или кръгово настъпление = попаднали са в обкръжение
    Актуализиране на субсидираните региони = отстъпили са територия или град
    Контраатака = имат големи загуби
    Голяма Победа = значи са капитулирали

    - ще допиша само коментара и уточнението от един анонимен колега :
    "Термините са като две капки вода с термините ползвани
    след пердах от австроунгарската армия през ПСВ!
    Справка : Приключенията на добрия войник Швейк!"

    Коментиран от #8, #68, #115

  • 4 навярно

    30 94 Отговор

    До коментар #1 от "фашистите":

    за путлеристите говориш

    Коментиран от #20, #23, #133

  • 5 рублоид грибоид

    25 90 Отговор
    скоро руzzките ще подбият цените на кучешката храна

    Коментиран от #19

  • 6 Да бе , да. ! 😜

    102 12 Отговор
    Прав беше коментиралият вчера , че на 6ти изтича крайният срок даден от Запада на Заленски да докладва за някакъв поне малък успех срещу Русия . Сега разбираме , че Киев не пуска информация за успех , за да не чуят руснаците ! 🤫
  • 7 Вярвате ли си

    110 16 Отговор
    Ако Украйна превземе и една керамида тук ще се леят псалми. Близо е до ъкъла че са затънали
  • 8 джаба

    43 6 Отговор

    До коментар #3 от "ъъъ":

    ЦЕПЕШ МРАКА
  • 9 Пич

    98 14 Отговор
    Чудя се , като изпляскат такава тъпотия укрите , дали сами си вярват ???!!! А дали народа в Украйна им вярва ???!!! Трябва да си празззз като жълтопаветник , за да обръщаш внимание на такива глупости !!!

    Коментиран от #80

  • 10 Дъ Крава 🐄

    97 10 Отговор
    официални лица поддържат призивите си за оперативно мълчание около развитието на украинските атаки.......... Така не се бях смял от години.
  • 11 Начо

    21 111 Отговор
    Само бг русофилчета не разбраха че русия губи войната

    Коментиран от #25, #77, #134

  • 12 Едно нещо винаги

    62 8 Отговор
    Ни поддържа в живота! Мечтите са безплатни 😂🤣😅..красива съпруга! Комфортна и скъпа къща! Добри доходи! Някой и без таблетки достигат екстаз 😁
  • 13 Хахаха

    78 12 Отговор
    Да, мълчат си. Какво да кажат? Че са изпратили войниците си на сигурна смърт ли? Каквото е да кажат, все е лъжа. Явно, са разбрали, че лъжите им вече не минават сред хората. ,,Мълчи, може да те сметнат за умен."
  • 14 Хахаха

    70 14 Отговор
    Нова пропаганда побеждаваме на бегом марш към полша
  • 15 Хаха

    47 16 Отговор
    Наскоро украинската пропаганда много се издъни и затова сега си признават истинското положение на фронта.Покрай спора за някаква техническа грешка при въвеждането за 44 системи HIMARS в Украйна разбрахме какво всъщност става от клипчето.Дали руснаците нарочно са написали тази грешна стойност 44 като са разчитали украинците да го разпространят?Ако е така ги признавам за умни хаха.

    Коментиран от #44

  • 16 СЛАВА УКРАИНА

    17 63 Отговор
    СЛАВА

    Коментиран от #45, #141

  • 17 Тошо

    55 8 Отговор
    КАКВИ ИНТЕРЕСНИ ВИЦОВЕ РАЗКАЗВАТ ТУК.
  • 18 Херсон

    36 9 Отговор
    Понедата е пълна болниците и те
  • 19 Хахаха

    11 18 Отговор

    До коментар #5 от "рублоид грибоид":

    Дано да ти олеква от тия гл уп ости, за които пишеш.
    Пробвай бесогон да пиеш.
  • 20 Не бе

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "навярно":

    За тъпистите на Ристе !
  • 21 по добре

    41 11 Отговор
    да си мълчат оперативно и да не се изказват вече, че стават смешни.
  • 22 антитрол

    18 38 Отговор
    Много въшки/тролове/ изскочиха от ватенките
  • 23 Хахаха

    21 20 Отговор

    До коментар #4 от "навярно":

    Кой е Путлер? Звучи на немски...Вие , неграмотници те, даже не знаете, че на челото на фашистите беше ГИтлер. Ограмоти се.

    Коментиран от #81

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Начи

    27 8 Отговор

    До коментар #11 от "Начо":

    Може да не си русофил , понеже си тъпофил !
  • 26 Славяните са

    29 14 Отговор
    Си славяни! Искат пак да ги правят католици и англосаксонци! Украйна е Русия. И Русия е Украйна 😇

    Коментиран от #46

  • 27 моля ви

    31 15 Отговор
    Не се гъбаркайте ,защото Путин ще би направи градовете на лунен пейзаж !!

    Коментиран от #29

  • 28 Урюрвкос

    49 14 Отговор
    Зеленски се оплакал на Ердоган че всички по край него го лъжат и няма доверие на никого. Силно рекламираната контра атака около Херсон се оказа лично негова инициатива и не е съгласувана със генералния щаб. След огромните загуби, военните го гледат накриво и може всеки момент да му спретнат военен преврат с цел спасяване на армията. Нищо чудно прогнозите на Лукашенко че скоро всичко ще свърши да излязат верни.

    Коментиран от #136

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пешо Софиянец

    31 8 Отговор
    Тези дни ,точно не съм уточнил, но ще ходя на море но не е уточнено кое..Финансите са ми неуточнени и затова е неуточнена курортната ми локация.Опитвам се да уточня дестинация по южната ос на неуточненото ни Черноморие.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Алкоголик

    15 23 Отговор
    От кога почват да текат ..24-те часа от падането на Киев, и...7-те часа от задържането на Зеленски и 16 бандери от правителството?!?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 защо

    36 11 Отговор
    укрите са завзели територии само в полските болници
  • 37 Заработчанин

    23 7 Отговор
    И аз като ме набият или изпързалят си МЪЛЧА. А то ще стана за майтап на всички. Мъка...
  • 38 Страничен

    15 27 Отговор
    Абе зор ще видят рашките срещу щатските оръжия! лошото за нас е че нещата ще се проточат много много дълго!

    Коментиран от #69

  • 39 Най

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Смешници":

    Големите
  • 40 смешна украинска пропаганда

    35 13 Отговор
    Е как громят руснаците без да превземат територии ? Маршируват на място ?

    Коментиран от #47, #49

  • 41 Серьога Клатику'ров

    6 7 Отговор
    Хуйло сдохне
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 новинарник

    39 13 Отговор
    Украинците запазвали оперативно мълчание ?! Че какво да кажат , как ядат боя ли ?
  • 44 Бай Яни

    10 39 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Смееш се но вътрешно ревеш за руските загуби и безпомощноста на кремълът да влияе над разумните хора да съчустват и помагат на една държава съсипана от комунисти. Опитвате се да прикриите лъжите на малоумниците от кремълското блато прехвърляйки вината на други. И продължаваи да разправяш руски народни приказки предназначени за утеха на крепостните люде .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хара Кири

    35 6 Отговор
    Заради англосаксонските и.з.р.о.д.и, укронацисткия режим предприема такива самоубиствени "контраофанзиви", които водят единствено до смърта на огромен брой невинни момчета. При тези малоумни атаки укронацистите просто бяха размазани от руската армия.
  • 49 смешник

    4 13 Отговор

    До коментар #40 от "смешна украинска пропаганда":

    не знаеш ли,че водят освободителна война в Украйна!

    Коментиран от #56

  • 50 Баста

    10 20 Отговор
    Един мой познат, живееш в Украйна публикува множество снимки от Харков с атакувани мирни цели. На 500 метра от неговият апартамент, беше бомбандира цисто нова жилищна сграда.

    Коментиран от #59, #61, #76

  • 51 Във тази война има само едни фашисти -

    9 36 Отговор

    До коментар #1 от "фашистите":

    това са рашистите !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Факира Мити

    29 6 Отговор

    До коментар #47 от "Тъй де...":

    Както си маршируват на първа линия , така взеха на украинците територия колкото две Българии !
  • 54 🇧🇬🇷🇺

    25 7 Отговор
    Зеления пак е слънчасал
  • 55 Радко

    14 6 Отговор
    С това заглавие предават тайните намерения на Зеленски.Така ли се разпространяват военни тайни?Сега руснаците ще отстъпят териториите и ще прецакат намерението на Зеленски , като скрият армията.Няма да може да победи руските войски!!!Всичко пропада и Зеленски ще се изложи пред цял свят.Ще му спрат парите и няма гипс а него.Е такива заглавия прецакват всичко в този живот.
  • 56 смешна украинска пропаганда

    19 8 Отговор

    До коментар #49 от "смешник":

    Кой води освободителна война ? Украйна или Русия ?

    Коментиран от #71

  • 57 Баста

    11 30 Отговор
    Скоро украинският 🇺🇦, ще се вее над Кремъл!

    Коментиран от #137

  • 58 абг

    23 2 Отговор
    Това да не е римейк на "Новите дрехи на царя" на Ханс Кристиан Андерсен ?
  • 59 Джаста Праста

    26 8 Отговор

    До коментар #50 от "Баста":

    А един мой познат казва че в тая измислена държава воюват украинци срещу окраинци . Руснаците само гледат .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чочо

    9 2 Отговор

    До коментар #50 от "Баста":

    И вече не живее ли този твой познат?Мир на душата му.
  • 62 Наблюдател

    20 5 Отговор
    Не трябва ли Русите да бъдат чути?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 совите не сови . бухали са

    28 3 Отговор
    Украинците контраатакуват и са стигнали до руската граница ама целия свят не знае . Защото е оперативна тайна .
  • 65 Войнар

    23 5 Отговор
    Каква контраофанзива, какви пет лева, бе! Заблуда на противника! Запомнете ме :зеленко ще загуби всичко, язък за обикновените хора!
  • 66 плашимире

    21 1 Отговор

    До коментар #47 от "Тъй де...":

    Писа ли се за европрайда в Сърбия ? Е хубаво ама няма да се състои .

    Коментиран от #79

  • 67 Да,бе

    19 4 Отговор
    Артелирийски мисии!!!Артелирийският обстрел вече е изпращане на снаряд на мисия!Забавни сте до откат,но тъй ще е като сте функционално неграмотни и неслужили в армията пишат за военното дело.Едно време щяхте да сте във вестник "Стършел" с връзки...
  • 68 Браво

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "ъъъ":

    Изключително точен и систематизиран коментар относно украинските евфемизми!
  • 69 Гешо

    27 3 Отговор

    До коментар #38 от "Страничен":

    Нещо май Фащ нямат достатъчно доставки.Пренасочват към Тайван.В Европа започнаха протести продив даване на оръжие и пари.Оголиха си армиите и складовете нещо опразнени.
  • 70 Байденко

    31 3 Отговор
    ...Арестович повтаря оценката на ISW, че продължаващата контраофанзива вероятно няма да доведе до незабавни победи...
    Явно контраофанзивата е в грешна посока.
    Тия верно тръгнаха към Полша, а?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 тактика на войната в окрайна

    30 5 Отговор
    Като атакуват на голото поле много ясно, че ще бъдат избити. Който се опита да се спаси, офицерите и националистите го застрелват. Единственният шанс да се спасят е да застрелят офицерите и националистите от заградителния отряд и да се предадът в плен на руснаците.
  • 73 шааа

    23 2 Отговор
    Украински официални лица поддържат призивите си за оперативно мълчание около развитието на украинските атаки на юг ... защото каквото и да кажат, веднага им лъсва лъжата.
  • 74 Асен

    20 3 Отговор
    Урковците щели да "разгромяват" някой си!... Ама първо да се загащат!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Баста

    5 15 Отговор

    До коментар #50 от "Баста":

    В Харков има площад на името на Роза Люксембург, та там преди два дни има огромен ров от руска ракета. Ако искаш провери в гугъл.

    Коментиран от #85

  • 77 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Начо":

    И ти се загащи!
  • 78 Ококорен

    24 2 Отговор
    Днес мълчат оперативно, а утре – постоперативно.
  • 79 Пешо Софиянец

    18 1 Отговор

    До коментар #66 от "плашимире":

    Ще се премести в София и ще се води от всичките БГ депутати.В Сърбия , народа не иска такъв парад.Единен народ.
  • 80 Въпрос и не само

    28 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Как няма да вярват, след като в Украйна има само една пропагандна телевизия, където се говори само за победа на Украйна?
    Имам една приятелка, която има сестра в Украйна, та сестра й нищо не смее да каже по телефона за това какво се случва, а само дали са живи и здрави. Демокрация по украински...

    Коментиран от #139

  • 81 няма нищо за чудене

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Путлер е мамашка ти , какво се чудиш толкова .
  • 82 Егати

    16 2 Отговор
    Къв е тоя оЛексей и този институт за нещо си ? Май само мисирката брадата им се връзва на новоизмислените тактики стратегии и тем подобни глупсти
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 123

    18 5 Отговор
    Урките лъжат народа си и настъпват заднешком към Киев. Смешници
  • 85 вземи посади един кактус

    22 1 Отговор

    До коментар #76 от "Баста":

    Сам си пишеш , сам си отговаряш .... Путин ви направи диви и щастливи .
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ицо

    12 4 Отговор
    Мечтите са безплатни а човек като се надруса здраво какви мечти само му се появяват
  • 88 стоян георгиев

    8 22 Отговор
    Въпреки мълчанието и благодарение на руски блогъри включително и стрелков се установява сериозно движение напред на украинските части.путлерасите може да прочетат днешната сводка на стрелков.

    Коментиран от #89, #93

  • 89 Четох

    10 4 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Я защо лъжеш

    Коментиран от #108

  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 4 Отговор
    слава на русия наща освободителка, слава на путин ,слава на руската армия!

    бг защитниците на русия го правим безплатно ! в Българската земя са костите на руските войници благодарните техни предци са предали ген на уважение и респект пред страната - освободителка Русия.

    Коментиран от #97

  • 91 Възрожденец

    4 10 Отговор
    Кога ще организират искания референдум за излизане от състава на РФ на 2 Българии и още 25 народа ???!!! Стига колониално робство в 21 век !

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Стойне

    21 2 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Бе западните медии друго казват . Недоволни са от мижавите успехи на бандерите . Знаят че и украйна и запада ще загубят , обаче вече няма какво да направят . Заровете са хвърляни .

    Коментиран от #110

  • 94 измисли нещо по умно

    17 4 Отговор

    До коментар #91 от "Възрожденец":

    Бе народите се връщат в състава на РФ ти за някакви глупости ми бръщолевиш .

    Коментиран от #109

  • 95 някой да знае

    23 4 Отговор
    А какво стана с ония украинци с боядисаната греда ? Аляска ли стигнаха или Лисабон ?
  • 96 пиночет

    7 16 Отговор
    Путин завинаги в бункера!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Учуден

    6 2 Отговор
    Почвам да се чудя тук списвачите и те ли са на бело
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Само коментирам

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "фашистите":



    Откакто Русия свали петроДолара, англосаксонците са притиснати в ъгъла - отчаяни са. Така че можем да очакваме всякакви гнусотии от тях, само и само да не изгубят върховенството си. Дори се опитаха да взривят Запорожката АЕЦ чрез укроНацитата. Това си беше англосаксонски опит за зверски АТЕНТАТ в Източна Европа. Тези са готови и съюзниците си да пожертват или оглозгат до кокал, за да са на върха. Не се съмнявайте в това.




    😉
  • 103 А бе тия за идиоти ли ни вземат?!?!

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Измислят си всевъзможни словесни еквилибристики,само и само да не си признаят,че няма контранастъпление на ВСУ!Или ако има-то е напълно стопирано и безрезултатно...!
  • 104 Охо-бохо

    17 3 Отговор
    Украйна е в кома, единствено поддържана в будно състояние чрез абсолютно фалшива пропаганда и тонове оръжие от всички бивши соц. страни, както и огромно количество натовско оръжие.
  • 105 Той

    17 3 Отговор
    Тези украинци са пълен смях ,руснаците ги разсипаха те продължават да бълват глупости.Никакво контранастъпление няма само
    Фантасмагории
  • 106 На моята работа...!

    13 2 Отговор
    Като не си върша качествено задълженията ми режат от заплатата...!В този дух би трябвало да е така и с този ,,институт за изследване на войната"-ISW...!Заливат ни с некачествена ,,продукция"-лъжлива и витиевата информация...!
  • 107 Бурятин

    3 15 Отговор
    Установи се вече колко мирно население е убила Раша в Мариупол.
    Над 87 хиляди човека мирно население е загинало вследствие на руските бомбадировки .
    Дотук с опорката ,че Раша не е терорист и пазела мирно население ,нападала само военни обекти. Използвала само високоточно безаналогово оръжие хахаха .
  • 108 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #89 от "Четох":

    Кое лъжа? Игор гиркин от днес загубихме окончателно мостовете включително и за автомобили,паднал е военен автомобил тигър днес,загубата днес на две ключови села пак потвърдена от него може да прочетеш и вчерашния му пост в телеграм пише ежедневно.

    Коментиран от #117

  • 109 Рушляк

    1 12 Отговор

    До коментар #94 от "измисли нещо по умно":

    И как се връщат тези народи в РФ . Като Раша ги окупира ,така ли ?.
    Май забрави ,как оня ден се събарят всички паметници които имат нещо общо със Раша .
    Хахаха

    Коментиран от #112

  • 110 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #93 от "Стойне":

    Чукча знаеш ли кой е игор гиркин стрелков? Пишете тук от години а не си знаете лидерите.та не запада,а гиркин пише за украинското настъпление.

    Коментиран от #113

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Фантомас

    15 1 Отговор

    До коментар #109 от "Рушляк":

    Бе хората се кръстят с две ръце Руснаците да ги освободят от хунтата . А тия дето са освободени хващат оръжието против еленски . А ти си плещи за опорките .
  • 113 Стойне

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "стоян георгиев":

    А ти знаеш ли кой е Пол Крейг Робъртс или Яков Кедми ? Да не ги изброявам всичките . Вземи прочети малко , стига съм ти отварял очите .

    Коментиран от #116, #124

  • 114 В.В.П.

    9 1 Отговор
    България преби всички армии във ПСВ ,пък и взеха територия..Така е и с Усрайма..Никой руснак няма да живее с Укръпите..Под укро ботуша .ТОВА СА ГЛУПОСТИ Укро театър .Офанзиви и контра Офанзиви.Зеления е артист .от малки роли в руски сериали ..
  • 115 Кочо

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ъъъ":

    Паздравления за написаното! Хем вярно, хем с чувство за хумор! Дано има повече българи като теб!
  • 116 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #113 от "Стойне":

    Ти да ми отваряш очите.хахахахаха.та ква връзка има твоя въпрос с дискусията? Ти не знаеш кой е създателя на днр и отричаш писаното днес от него,но като те хванах ми отварял очите.чукча сладка.

    Коментиран от #118

  • 117 кажи бе Стойне това ли ти е източника

    6 0 Отговор

    До коментар #108 от "стоян георгиев":

    Игор Гиркин, по-известен като Стрелков, е бил задъран снощи от руските власти в Крим при опит да се прехвърли на Херсонския фронт .
    Гиркин-Стрелков не пести критиките си към Кремъл. Във видеопосланията си напоследък той често говори за това, че генералите в руската армия и ръководството на Министерството на отбраната в Москва са идиоти, които ще загубят войната ......
  • 118 Стойне , Стойне

    11 1 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Предателите ги съдят , да знаеш . Руснаците вече са го заловили с чужд паспорт .
    Тоя никакви обективни новини не може да ти даде .
    По добре прочети Яков Кедми . Човека отдавна е в Израелските служби .
  • 119 вер12

    11 1 Отговор
    анатолчо, стигнаха ли урко-нацитата до москва, превзеха ли петербург?? Не се спирате с тая дива уркопропаганда! Никой не им е длъжен на тия, щом се заиграват с фащ, сега да си сърбат! България, като е бедна, еврочиновничетата данеби да са солидарни, гледат само как да ни го бурнат още повече!
  • 120 Хммм

    1 0 Отговор
    А каква е разликата? Нима едното може да се случи без другото? Тъпа работа.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Ххххх

    15 2 Отговор
    Статия за малоумници! Сащ са агресори ,Окраина марионетки ! Жалко за хилядите жертви от двете страни! Защо спят украинските майки , да поискат сметка на зеления за малоумната съпротива ,да замине той ,жена му и децата на фронта!

    Коментиран от #125, #129, #140

  • 123 Вонбон

    2 2 Отговор
    Ще има да чака,ама не й се отваря парашута
  • 124 34567

    0 3 Отговор

    До коментар #113 от "Стойне":

    Ей ти си бил много умен бе дати се ненадява човек!
  • 125 Мхххх

    5 3 Отговор

    До коментар #122 от "Ххххх":

    Заради такива като тебе последни на Балканите се освободихме от Османско.
  • 126 ванчо михайлов

    6 2 Отговор
    Е, и като се събудят , краката им отвити и вътре в цокалото !!!
    Интересно чии са тези блянове , на зеленото човече или на тъпите кравари ???!!!
  • 127 Честно

    2 6 Отговор

    До коментар #121 от "Укр@инския Г@лошЪ":

    От както оня Конишенко каза че унищожили 44 от доставени 17 Химарса...спрях да чета и вярвам на тяхните сводки, за тютюнопушенето им да не говорим.
  • 128 За един преател да питам

    7 3 Отговор
    Какво стана с контранастъплението... укрите вече пред Москва ли са??!!

    Коментиран от #131

  • 129 киро казана

    5 0 Отговор

    До коментар #122 от "Ххххх":

    Ако ми посочиш една империя която не е била агресор или завоевател ще ти пратя 5лт отлежала мускатова.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Е как какво

    2 4 Отговор

    До коментар #128 от "За един преател да питам":

    Същото както с руското настъпление в Киев.
  • 132 Бил Гет

    4 0 Отговор
    Аз ходя на работа , но не да работя а само да взимам заплата . ,, Депутат ,,
  • 133 Дянков

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "навярно":

    Не бяха ли Орки , сега пък Путлеристи .
  • 134 Дечо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Начо":

    Еми добре , то на руснаците целта не е да спечелят войната , а да завземат територии .
  • 135 духовна ватенка

    2 2 Отговор
    ВСУ имат желание и ще участват в референдумите навсякъде във временно окупираните области.
  • 136 Бил Гет

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Урюрвкос":

    Ами , съгласувана е с щаба . Да ама с Лондонския щаб е съгласувана .
  • 137 Путин съм

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Баста":

    Само там ли , а вече се вее над Париж , Лондон , Рим и Вашингтон .
  • 138 Мишел

    9 3 Отговор
    Отдавна е ясно, че украинската армия не е в състояние да постигне връщане на територията , сега доказват, че не могат да постигнат победи.
  • 139 Ежко Бежко

    11 3 Отговор

    До коментар #80 от "Въпрос и не само":

    Жена ми има приятелка тукашна украинка. Срам я да каже че е украинка. Наскоро случайно срещнахме семейство възрастни украинци, избягали от войната. Казват страшни неща какви ги вършат укрофашистите. Абе където има намесени американци добро няма. Питайте индианците.
  • 140 За мишките и хората

    1 9 Отговор

    До коментар #122 от "Ххххх":

    Защо спят руските майки, а не си прибират момчетата, отишли на чужда земя да ги убиват и осакатяват?
    Защо спят руските жени, че не си прибират мъжете? Здрав мъж няма да им остане, ако продължават така. Да не си мислят, че някой друг ще ги изтърпи. Друго може и да им направят, но за повече трудно ще ги излъжат. Да си вземат съпрузите вкъщи! За едната украинска пералня не си заслужава да останат вдовици. Путин и компания няма да ви гледат семействата.
  • 141 Зеле

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "СЛАВА УКРАИНА":

    Слава кокаина !Доставките от Колумбия са редовни ...
  • 142 1221

    4 2 Отговор
    Е как бе, Хлорофила нали каза, че Херсон септември е вече украински, сега се отмятате и шикалкавите
  • 143 Павел пенев

    4 0 Отговор
    По голяма глупост от тази до сега не е излизала в нашите пропагандни медии свързани и платени от запада.
  • 144 Хорцето

    5 1 Отговор
    Укрите превземат не назовано градове, уничтожават многоброини руски позиции.

    Ако укрите бяха уничтожили някой руски команден пункт, щяха да пишат за това поне няколко месеца наред във всички медии.
  • 145 арахангел

    6 1 Отговор
    Колко срамежливо твърдят укаинците,че контраофанзивата продължава.Смазани са и панически бягат.Горките руски войници едва ли не са опълченци.Украинската националистическа наглост е извесна още от Втората световна война.Продажници и колаброционисти с Хитлер.На тези ЕС помага.Германия изглежда иска отново да се върне в 1945 година.
  • 146 Смешно

    4 0 Отговор
    Който има понятие и прави разлика между тактически бой и операция знае,че 40 полета на авиацията въобще не стегат дори да подържат настъплението на една бригада за 1-2 дена. Това е смешно,а тъпите укри се хвалят с 40 полета.
  • 147 От Финландия

    0 0 Отговор
    Работата отива към "Зимната война". А иде зима и рашките ще видят какво е това студ.
Новини по държави: