Отидете към основна версия

1 456 48

Киев: Над 400 тела са били ексхумирани от масови гробове в Изюм

  • изюм-
  • русия-
  • украйна

В районите, отвоювани този месец при контраофанзивата на украинските въоръжени сили, са открити още три масови гроба

Снимка: Unian

Над 400 тела са били ексхумирани от масови гробове в наскоро освободения североизточен украински град Изюм, предаде АП, като се позова на властите.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов и началникът на регионалната полиция Володимир Тимошко съобщиха днес пред журналисти, че са ексхумирани 436 трупа, като 30 от тях са с видими следи от изтезания.

"Има тела с въже около врата, със завързани ръце, с изпотрошени крайници или с рани от куршум. Гениталиите на някои от мъжете са ампутирани", разказа Синегубов и спомена, че това е доказателство за ужасяващите мъчения, на които е подложено населението, предаде Франс прес.

Няколкостотин гроба с кръст върху тях и един общ гроб бяха открити в средата на септември близо до град Изюм, който беше под руска окупация в продължение на няколко месеца, преди украинските сили да си върнат контрола върху него.

Украинската полиция също каза, че е открила стаи за изтезания в региона, в това число и в Изюм. Москва отрича да е извършвала тези престъпления и нарича лъжа откриването на гробовете в Изюм.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: