Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Септември, 2022 20:10 2 840 24

Ердоган: Разменените пленници са гости на Турция

  • азов-
  • русия-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • пленници

Президентът обърна внимание на това, че към 23 септември през „зърнения коридор“ вече са изнесени над 4 милиона тона селскостопанска продукция

Ердоган: Разменените пленници са гости на Турция - 1

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган коментира пред журналисти днес неотдавнашната размяна на пленници между Русия и Украйна, като нарече освободените "гости на Турция", предаде Анадолската агенция.

По думите му в списъка на лицата, подлежащи на размяна, е фигурирало и името на лице, за чието прехвърляне в Русия е настоявал руският президент Владимир Путин.

Още новини от Украйна

„200 души са под наш контрол. За един човек специално настояваше президентът Путин. Него вече го изпратихме в Русия,“ каза турският лидер.

Ердоган се спря и на темата за "зърнения коридор".

Турция, ООН, Русия и Украйна подписаха на 22 юли в Истанбул споразумение за възобновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на руско-украинската война през февруари.

Президентът обърна внимание на това, че към 23 септември през „зърнения коридор“ вече са изнесени над 4 милиона тона селскостопанска продукция.

„Доставките продължават. Става дума предимно за украинска продукция. Очакваме и началото на износа на зърнени продукти и торове от Руската федерация, което значително ще облекчи ситуацията в бедните страни“, каза турският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    14 23 Отговор
    Връщам се от бара,пощата отварям... И какво намирам?!Страх ме е да кажа. Малко листче бяло,със печат и подпис. Гласно съобшават,че ме призовават. В родната казарма,трябва да отида и да браня смело моята родина. Кръчми и купони,мадами да ви няма. Старшини с пагони,гонки до забрава. Старшини с пагони....

    Коментиран от #8, #18

  • 2 ГОСТИ ПОД КЛЮЧ

    13 17 Отговор
    Докато не свърши войната в Украйна ще му гостуват в зандана

    Коментиран от #5

  • 3 Добре

    21 26 Отговор
    Да позакрепнат малко азовци и да се върнат да си довършат работата. Щом с голи ръце се държаха 2 месеца, какво ли ще стане с ново и модерно въоръжение...
  • 4 ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОТ ДОНБАС

    17 12 Отговор
    казаха, че втори шанс за плен няма да имат, ако се появят на фронта. Подписали са декларации, че няма да воюват и в плен няма да ги вземат и лекуват. Май щяха да си изгният в подземията на Азовстал

    Коментиран от #7

  • 5 Хихохаха

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТИ ПОД КЛЮЧ":

    В турски затвор. Честито. Баклава с рахат локум.
  • 6 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    21 17 Отговор
    Пълен РУСКИ ПОЗОР, особено след Великите приказки за Трибунали, Смъртни Присъди и прочии врели некипели. Украйна отново СПЕЧЕЛИ и НЕ ИЗЛЪГА за Евакуацията. Медвечук е бил прехвърлен първо в Турция, днес е излетял за Москва. СРАМ ме е ча баба ми и дядо ми са Руснаци 👎

    Коментиран от #10, #11

  • 7 ти си

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОТ ДОНБАС":

    А пък едни лунатици излъгаха други лунатици че ще разстрелят. Едни нормални дето си защитават държавата. Аз и тогава се смях. Ама сега вече хем ми е смешно хем ми е жал за наивните лунатици.Дето вярват на руските глупости.
  • 8 Мнение

    14 18 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Русофобите да мобилизират.Нали те подкрепят Укроландия...Ето ти можеш да дадеш пример.Взимай си ги Кирчо,Кокорчо и всички от ДБ.Подаряваме ви ги.
    Ердоган се надявам да остане очарован от вижданията на азовците хаха.Ще се проклетисва сам.В ролята на Али Ръза ще е Ердоган с култовата реплика "Лошо ми е".Очертава се нов турски сериал.

    Коментиран от #16

  • 9 Професор

    26 9 Отговор
    Щом храни 3 милиона сирийци ще храни и 200 украински военнопленници. Има и хиляди бежанци от Украйна а от няколко дни прииждат и руснаци. На Султана ще му се стъжни. В началото идваха богати руснаци вече идват и редови граждани които бягат от мобилизацията. Идат и европейски пенсионери защото отоплението е евтино в Турция.
  • 10 Путин

    16 15 Отговор

    До коментар #6 от "ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️":

    Медведчук ще е новият президент на Украйна.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ъъъ

    18 7 Отговор
    значи ли,че тези "гости" могат да минат кат другото "госкье" а през нашата псевдо ограда, я през гръцко когато и откъдето си поискат?
    дръжте таз гмеж на шинджир,бе!
  • 13 казвам ви

    8 18 Отговор
    видя ли руснак или русофил .... не отговарям за действията си !

    Коментиран от #15, #20, #22

  • 14 Украйна 2-рата армия в света

    7 15 Отговор

    До коментар #10 от "Путин":

    Путине защо така нагло те унижават в Украйна ?
  • 15 китаец

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "казвам ви":

    Рамби ти ли си?
  • 16 кокореч

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Бъркаш Ердоган с някой от твоето котило. Ердоган го знаят в цял свят,а тебе даже и твоите не те знаят,разбираш ли колко си нищожен, като прашинка във вселената си
  • 17 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "А що":

    "...Съдбата си знае работата..."

    Така е, но Кремъл не в ситуацията да се държи Надменно с народа при условие че точно сега зависи само от народа. Направи Разяснение и Основание защо така е направена размяната, наместо народа да се информира от Украинските канали и източници. Нищо не се е променило в Русия от времето на СССР и сериозно се замислям дали Кремъл заслужава подкрепата която му даваме. Медвечук има заслуги за освобождаване на хиляди руски пленници през 2014г, но това трябва да се припомни на хората
  • 18 Джен..дър от ЕС

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Аз пък с нетърпение очаквам повиквателна . На фронта ще срещна истински мъже . Омръзна ми от меки кит...ки

    Коментиран от #21

  • 19 ФЕЙК

    3 4 Отговор
    Гледам снимката на Анатолий Стайков и този на заглавната снимка. Сигурно са участници в КАТО 2 КАПКИ ВОДА!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ашлак

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Джен..дър от ЕС":

    Ти ли чакаш повиквателна ,диванен русофил .
    То не се иска повиквателна, пиши се доброволец .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Инфо

    1 12 Отговор
    Енес Кантер: "Това, което диктаторът побойник каза за Гърция в ООН, е отвратително." Турският баскетболист от много години не може да посети страната си, нито да общува със семейството си, тъй като е сочен за "гюленист", но това не му пречи да изразява публично мнението си. „Това, което Ердоган каза за Гърция в ООН, е неприемливо и отвратително. Той не зачита правата на човека. В Турция има твърде много политически затворници. В моята страна няма демокрация. Ердоган забравя всичко това и говори за Гърция“, каза първоначално Кантер. Тогава той подчерта, че "за мен Гърция и гърците отвориха обятията си за всички бежанци и им предложиха топло посрещане". Енес Кантер стъпи върху снимка на турския президент на събитието в Ню Йорк, като за пореден път показа неприязънта си към турския президент.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: