Отидете към основна версия

3 003 31

Медведев отново провокира в социалните мрежи

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • донбас-
  • референдум-
  • дмитрий медведев

Властите на контролираните от Москва райони обявиха, че за влизане в Русия са гласували от 87 на сто до 99 от участвалите във вота, което в условия на война е невъзможно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира резултатите от референдумите, организирани в четирите украински области, които са под руски контрол.

На тях жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и на части от Запорожка и Херсонска област, завзети от Русия, бяха питани дали искат да се присъединят към Руската федерация. Провеждането им беше незаконно, а резултатите - напълно манипулирани. Затова е свободния свят ясно заяви, че няма да бъдат признати. Но руските лидери са на друго мнение - тези територии са вече част от Русия.

"Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!", написа вчера той в канала си в Телеграм.

Плебисцитите, отхвърлени от Киев, Вашингтон и ЕС като фиктивни и незаконни, се състояха в периода от 23 до 27 септември. Властите на контролираните от Русия райони обявиха, че за влизане в Русия са гласували от 87 на сто до 99 от участвалите във вота, което в условия на война е невъзможно. Става дума за манипулирани референдуми, чиято единствена цел е Путин да промени фокуса на войната в Украйна, в която през последните месеци украинските сили промениха нейния ход, принуждавайки руския президент да обяви "частична военна мобилизация" в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: