Last news in Fakti

29 Септември, 2022 21:00 6 706 201

Надценената мощ на Русия: колко силна е наистина армията ѝ?

  • русия-
  • армия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • сергей шойгу

Президентът Владимир Путин демонстрираше военна мощ пред целия свят с добра хореография на военни паради в Москва или с маневри на руските въоръжени сили

Надценената мощ на Русия: колко силна е наистина армията ѝ? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дълго време всички вярваха, че Русия притежава една от най-мощните армии в света. Войната в Украйна обаче показа, че тя е била надценявана. Армията на Владимир Путин е много по-слаба, отколкото той я представяше.

След краха на Съветския съюз Москва направи всичко възможно, за да запази статута си на суперсила - включително и като постоянен член на СС на ООН. Брутният вътрешен продукт на страната обаче не отговаряше на представата за суперсила - в областта на икономиката Съветският съюз изобщо не можеше да се мери с повечето западни държави. Затова Кремъл оправдаваше амбициите си основно с военната си мощ: дълго време Русия твърдеше, че разполага с една от най-големите и боеспособни армии в света, притежаваща и ядрено оръжие. И за да няма никакво съмнение в това, президентът Владимир Путин демонстрираше руската военна мощ пред целия свят с добра хореография на военни паради в Москва или с маневри на руските въоръжени сили.

Колко дееспособна е неговата армия обаче се видя не на маршовете под строй на Червения площад, а в окопите на бойното поле: сега в Източна Украйна руснаците са превъзхождани от една значително по-малка армия, която до преди няколко години дори не съществуваше. Как е възможно това?

Колко на брой са войницие на Путин?

На хартия руските въоръжени сили наброяват 1 милион души, а в бъдеще числеността им трябва да нарасне до 1,1 милиона, казва пред Дойче Веле Маргарете Клайн от германската фондация "Наука и политика". Реално обаче руската армия е по-малка, уточнява тя. Една голяма част от боеспособните руски части вече бяха използвани във войната в Украйна. "Те претърпяха големи загуби, изразяващи се в убити или ранени войници", казва експертката по въпросите на отбраната. Точни данни за това обаче няма. Но американските тайни служби смятат, че руските загуби възлизат на десетки хиляди убити и ранени войници.

Основно пострадаха най-вече бойци, които в мирно време бяха разположени в азиатската част на Русия, казва Джордж Барос от американския мозъчен тръст "Институт за изследване на войната". Представата, че със запасняци руската армия ще стане по-боеспособна, няма нищо общо с реалността, казва той пред Дойче Веле. "Досегашният ход на войната доказва, че светът дълго време е надценявал силата на руската армия", убеден е Барос.

Стари оръжия, неопитни войници

За действителната мощ на руската армия говори красноречиво и провежданата сега мобилизация. "Това са мъже над 50 години, които имат здравословни проблеми", казва експертът. Многобройни примери от социалните медии потвърждават това наблюдение.

Преди да се включат в бойните действия запасняците трябва да преминат обучение и да получат необходимото снаряжение, подчертава Барос. При много от тях обаче тази военна подготовка ще се сведе до едномесечно или двумесечно обучение, което не е никак достатъчно. А ще има и такива, които ще бъдат изпратени на фронта без каквото и да било обучение или оборудване. Затова Барос не вярва, че с такива запасняци могат да бъдат постигнати някакви военни успехи. Резултатът ще бъде само още повече убити и ранени, добавя експертът.

Така мисли и руският експерт по въпросите на сигурността Павел Лузин, който в момента се намира в САЩ. Той смята, че украинците ще продължат да се борят за свободата си, независимо от тъй наречените референдуми, проведени от слугите на Путин в Източна Украйна. Освен това руският военнопромишлен комплекс не е в състояние бързо да запълни нуждите на армията - да не говорим за привиканите запасняци. Разчита се на стари оръжия от съветско време от наличностите в оръжейните складове, добавя и Маргарете Клайн.

Не е ясно обаче дали по различни корупционни схеми една част от това оръжие вече не е било продадено и доколко наличното такова оръжие е годно за водене на война. "На руската оръжейна промишленост ѝ липсват чипове за високопрецизни оръжия и други резервни части", казва Клайн. Предимство на Русия се състои в това, че тя разполага с огромен човешки ресурс и може постоянно да изпраща нови и нови запасняци във войната, казва пред Дойче Веле Тед Карпентър от института CATO във Вашингтон.

За да си успешен във войната, са необходими няколко неща, казва Джордж Барос: войници, модерни оръжия, добро обучение, ръководство, мотивация, логистика - и това е само една част от тях. "Само изпращането на повече мъже на фронта няма да реши проблема, който имат руснаците", допълва той и припомня, че украинската офанзива продължава да е в ход, а руснаците ще бъдат доволни, ако въобще успеят да удържат завзетите от тях позиции.

Ядрената заплаха трябва да сплаши Запада

Експертите са единодушни, че със заплахата си да използва ядрено оръжие Русия цели да сплаши Запада. Така трябва да бъде подкопана подкрепата за Украйна. Чисто военно използването на ядрено оръжие не носи нищо, смисълът от това може да е само политически - ако режимът в Москва бъде изправен пред военно поражение. Маргарете Клайн от фондация "Наука и техника" смята за малко вероятно Русия да прибегне до използването на атомно оръжие, включително и защото тогава Путин би загубил подкрепата от страна на Китай или Индия. Тед Карпентър обаче твърди, че ако Путин трябва да избира дали да използва ядрено оръжие, или да отговаря за престъпленията си пред международен съд, той би избрал ядрената опция.

Русия продължава да желае бърз край на войната, а Украйна и Западът би трябвало да покажат готовност за преговори, казва още експертът от института CATO. Точно обратното смятат Маргарете Клайн и Джордж Барос - те не вярват войната да приключи скоро. "Путин се надява Западът да спре да подкрепя Украйна, а именно от тази подкрепа зависи и изходът от войната", посочва Клайн. Руският експерт Павел Лузин е на мнение, че тази война ще приключи само когато Русия претърпи пълно поражение.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    58 70 Отговор
    Нашата армия е номер едно по употреба на тампони.

    Коментиран от #92, #148

  • 2 СВОБОДЕН ДВМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    62 122 Отговор
    Видяхме ги пикльовците, как героично отстъпват от Украйна. 12 хайчарса, само има. Идват още 16. Артилерия, танкове, самолети. А пр Русия какво идва? Манол изорани фермери и кръчмари. Русия ще усети гневът на орела. Орела до сега само кръжеше, скоро ще нападне, а Путин ще виси на въже!

    Коментиран от #8, #16, #17, #41, #188

  • 3 Последния Софиянец

    133 62 Отговор
    100 000 руси удържат 1000 000 укри и наемници.Като на Шипка.

    Коментиран от #65

  • 4 Сатана Z

    114 59 Отговор
    Последна Германия е научила знае е силна Руската армия.В битката за Берлин са участвали над 4.5 милиона войници от двете страни.
    A ,Укрите ще го научат по трудния начин.В това няма съмнение.

    Z

    Коментиран от #23, #35, #158, #165

  • 5 БЪЛГАРИЯ

    133 47 Отговор
    ЖАЛКОТО, ЛЪЖЛИВО И ФАЛШИВО ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!! НЯМА ПО-ГНУСНА ПРОПАГАНДА!!!!!
  • 6 Софиянец

    48 80 Отговор
    Седмица до месец, толкова могат да издържат ватниците
  • 7 Някой

    68 26 Отговор
    На зелето само едни опорки им останаха.
  • 8 Боклук

    63 36 Отговор

    До коментар #2 от "СВОБОДЕН ДВМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    Баба Меца ще оскубе перушината на това пиле и ще го остави на хиените да го оглозгат.

    Коментиран от #15, #27

  • 9 Накрая

    52 13 Отговор
    да не обърнем пак палачинката.....дървото ще е голямо!!!
  • 10 Тонката

    106 27 Отговор
    Ами като е толкова слаба руската армия, защо Сащ и Европа им позволиха да анексират половин Украйна?
    За Сащ е ясно - тяхната цел е да разбият Европа....Те нямат интерес от обединена и силна Европа....И го направиха през Русия и Украйна.....Ама защо Европа им се върза? Това не разбирам?

    Коментиран от #48, #133

  • 11 Нормално е!

    70 28 Отговор
    Дойче-веле денонощно да работи срещу Русия!Разбирам ги!
    Още им държи влага на дойчовците от големият руски пердах през ВСВ ...!

    Коментиран от #115

  • 12 Пучо Капучо

    66 23 Отговор
    Винаги е добре дошло за руснаците, когато ги подценят.
  • 13 Кресна

    48 35 Отговор
    Много скоро ще ги разберете ,Дойче зеле .Водят се тайни преговори ,Сащ да зарежат кюрдите за сметка на това турците да им разрешат да влезнат в Черно море,което и ще се случи .Там ще има директен сблъсък между Русия и САЩ където за седмица Сащ ще бъдат унищожени .В това време Сащ насъскват поляците да влезнат в Украйна и тогава Русия ще удари с мощен удар поляците използвайки за първи път новите си оръжия .Полша ще бъде бързо разгромена ,Сащ ще се дръпне на страна и ще си гледа сеира вкарвайки Европа във войната ,в която обаче не всички ще участват .В Полша ще има толкова кръв по улициге които човечеството не е виждало и във фантазиите си .Преди да ме изтрйте си го запишете ,скоро ще се случи ,в началото на следващата година .

    Коментиран от #19, #151

  • 14 Левски

    80 25 Отговор
    Видяхме американската армия как избяга от афганистан гонена от група козари! Бягаха панически и видяха по крилата на самолетите докато талибаните ги гонаха безмилосно! И на афганистан никой не му помагаше! А тук руската армия воюва срещу целия колективен запад!
  • 15 ЕС фен

    31 39 Отговор

    До коментар #8 от "Боклук":

    Баба Меца е на синджирче и танцува върху ламарината.

    Коментиран от #50

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ,,Ще..ще...ще"...!

    21 12 Отговор

    До коментар #2 от "СВОБОДЕН ДВМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    Бъдеще-Бленувано време...!
  • 18 1233211

    17 3 Отговор
    Историята говори..., но след като я нападнат.
    Реално ще мине доста време...
    А и оръжията са други.
  • 19 Русофил

    21 20 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    Така е. Ще вкараме и новите Т999 летящи танкове с ядрени двигатели.
  • 20 Хохо секса

    30 43 Отговор
    Пулер създава ново воинско формирование
    ПутлерЮгенд
    Бегай Страна Огромная

    Коментиран от #46

  • 21 Анонимен

    57 27 Отговор
    Да погледнем и НАТО с какви оръжия разполагат.В Окрайна вече са унищожени над 1000 танка на Окрайна стотици самолети и хеликоптери !!! Ако не им даваха англосаксонците оръжия досега Окрайна нямаше да е има.Целта на краварите е богатствата на Русия ако заради Окрайна падне на колене. Трудно ли е да се сетим как ни взимат златото почти безплатно или как купуваме самолети на чертежи

    Коментиран от #61, #73

  • 22 защо

    30 17 Отговор
    Защо не си напишете истинското име - Рупорът на веле?
  • 23 Анонимен

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Не само укрите но и всички които ги подкрепят
  • 24 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    36 33 Отговор
    Стана за смях в Украйна.
  • 25 Турчин

    34 32 Отговор
    Русия има ВВС, Ядрени оръжия и флот. Пехота нямат. Територията е огромна а населението рядко и разнородно. В Москва и Санкт Петербург са богатите и модерни руски европейци. В Сибир бедните монголци и всякакви други. Няма логистика в армията, всичко е изостанало и живеят в миналото.

    Коментиран от #47

  • 26 С.П.

    38 16 Отговор
    Много странен въпрос от немска медия. Немците не би трябвало да задават такива въпроси....достатъчно е да отидат на едно място в Берлин - паметникът в Трептов парк и сами ще си отговорят на въпроса.

    Коментиран от #122

  • 27 СВОБОДЕН ДЕМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    27 40 Отговор

    До коментар #8 от "Боклук":

    На баба меца и избиха зъбите още 1989г. когато САШ спаси от глад бедните скъсани руснаци!

    Коментиран от #55

  • 28 ВОВАТА Е БЕСЕН

    30 23 Отговор
    За шест месеца Хитлер стилна Москве...ни още се мъчим с източна Украйна...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    24 31 Отговор
    Щатски оръжия се тестват върху руските воини.....сгъната я могучая и непобедимая...
  • 31 Факт

    50 26 Отговор
    Не съм чул Русия да иска военна помощ.За разлика от неприятно квичащата Украйна и още по-неприятно квичащия запад.Нямаме това, нямаме онова, нямаме......

    Коментиран от #33

  • 32 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    27 31 Отговор
    Цяла Украйна е осеяна със руска скраб...що ли????
  • 33 РУСИЯ..ДЕСЕТА В СВЕТА ПО БВП

    24 20 Отговор

    До коментар #31 от "Факт":

    Ирански дронове, корейски бронежилетки, сирийски доброволци...

    Коментиран от #45

  • 34 Госあ

    30 22 Отговор
    Толкова е силна, че да си върне 15% от територията на най голямата държава в Европа, въоръжена както с руско оръжие, така и от запада. Но най важното е условията на специалната военна операция, която досега се провеждаше срещу терористи използващи цивилните за щит. Тази операция ще бъде изучавана в учебниците. Иначе, още референдуми ще има.

    Коментиран от #63, #182

  • 35 дойчу

    22 22 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    а до сега какво си чоплиха носовете генералите от Великата красная? Ами те докато решат да правят нещо ще им свършат солдатчетата
  • 36 Ебаааси източниците

    20 14 Отговор
    Е, щом Маргарете някоя си прави оценка на цяла армия, трябва да е счупила доста пениси.
  • 37 ВОВАТА Е БЕСЕН

    16 10 Отговор
    Утре ще анексира чуждите територии.....че то половината от тях са под украински контрол....

    Коментиран от #54

  • 38 Ганьо

    23 17 Отговор
    Тука само увредени Чебурашки.
  • 39 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    16 15 Отговор
    Украинците я напинят....
  • 40 особен

    33 24 Отговор
    Русия е с най силната армия на земното кълбо.Воюва с целия джендърски свят.Пишете си кво си искате.Писна ми от измислени коментари.Лека нощ.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Охо-бохо

    20 15 Отговор
    Глупости! Целта на неолиберасткия запад, където пола е социално понятие, цели изтощение на Русия. Войната е скъпо нещо! Русия знае това и се пази. Искаше да постигне демилитаризация на командваната от Америка украинска армия. Като целта беше минимални разрушения и минимални жертви, та дори и от украинска страна. Еми, не стана. Проспали са стабилното националистическо подковаване на укрите. Сега ще играят по-твърдо, въпреки, че хич не им се иска да дават напълно излишни жертви и напълно излишна разруха.
  • 43 Хохо секса

    32 22 Отговор
    Буряти, якути, дагестанци, татари.... почват да си задават въпроса:
    Защо ТОЧНО НИЕ трябва да освобождаваме руснаците в Украйна?
    И от кого да ги освобождаваме?
    Няма ли руснаци в тая РФ?
  • 44 Голем смех

    21 19 Отговор
    А бе, на парадите е първа. По всичко друго последна.
  • 45 Факт

    10 14 Отговор

    До коментар #33 от "РУСИЯ..ДЕСЕТА В СВЕТА ПО БВП":

    И информацията ти е от ФАКТИ или ДВилиБесарабски фронт или?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Изтокът е тънка работа....

    24 10 Отговор

    До коментар #25 от "Турчин":

    Личи си че си с квадратна глава! На Изток и в частност Сибир животът се оценя с други критерии! Едно е да имаш волен живот на Байкал, друго е да тъпееш в Делиормана.
  • 48 зъб

    25 13 Отговор

    До коментар #10 от "Тонката":

    Хората които управляват ЕС са подбирани от американците..и са техни маши и радиоточки
  • 49 Ами то вече...

    19 28 Отговор
    Всичко е ясно, цялата тази клоунада наречена руска армия претърпя поражение, мобилизацията ще предизвика само още по големи поражения и срам в русия, русия губи тотално по всички фронтове, военни, политически и икономически, нямат полезен ход, и самоунищожаването на тази вредна и безполезна държава, ще бъде от голяма полза за демократичният свят.

    Коментиран от #60, #62, #76

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 уайтнойз

    13 8 Отговор
    дойче веле кат ги слушам.... па са надигнали главица за една Unternehmen Barbarossa.
    ще е един епичен финал на мръзненето 2-3 години. после внезапно превръщане в газообразно състояние :)
  • 52 Зеленски

    21 17 Отговор
    Колко е силна руската армия ли?, още не можем да разберем...бягат много бързо.....

    Коментиран от #95, #113

  • 53 Тонката

    16 9 Отговор
    И между другото, Сащ ще купуват оръжие за Украйна от Южна Корея....Сделката е на стойност $3млд.....Ама що от Южна Корея? Тяхното да не свърши?🤔
  • 54 тоягата

    16 8 Отговор

    До коментар #37 от "ВОВАТА Е БЕСЕН":

    да бе,затова мъжлето ти бай Бай-дън започна да си говори с мъртвите,а Финландската вътрешна коза за министър от злоба взема и започна да колабира на требуната в ЕС

    Коментиран от #57

  • 55 Стига с тоя

    16 10 Отговор

    До коментар #27 от "СВОБОДЕН ДЕМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    Краварски п.....
    ацал....😠😠😠😠🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 56 УКРАЙНА🇺🇦

    14 8 Отговор
    В същност доста изостанала в всичко

    Коментиран от #67

  • 57 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    14 19 Отговор

    До коментар #54 от "тоягата":

    Байдън може да си говори с който си иска...но оръжието на Байдън трепе войните на Путин......

    Коментиран от #192

  • 58 ДВ и лъжите

    17 7 Отговор
    Поредната порция ненормалщини, автора да ходи на фронта нали са слабаци Руснаците!!!
  • 59 уайтнойз

    2 6 Отговор
    В скотия и въобще в европа никога не може да мислиме, като кравите и ватенките. Там възприятията за километри и разстояния са съвсем други. С руснаци на маса сме си лафели за пътешествия.. те не ме разбираха.. с американците е същото. правя с каяк дунава и се срещам с един преди Русе. Пича вика 50к км съм навъртел тая година с всекакъв транспорт.

    Тоест мисленето за разстояние, територия.. е друго. Рашъните пуснаха укрите, кравите не скимтяха... в техните очи това е нищо. Ората си гонят интересите, за което евала. Некво скимтене има само от ссср2
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Офффф

    16 24 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Стига с това богатство бе ейййй! Русия да се изнася от Украйна и войната приключва! Никой не заплашва Русия! Русия като е толкова богата, за какво търси още да завзема?

    Коментиран от #195

  • 62 Вреден и безполезен

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ами то вече...":

    ............... Тттттттттъъ.... Щото шъ мъ изтрият.......
    .
  • 63 Така е

    15 21 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Ще има референдуми. Скоро ще има референдуми на руска територия, за включване в състава на Украйна!

    Коментиран от #71

  • 64 ПОЧНАХА ГИ В ЛИМАН

    13 16 Отговор
    Руснаците са под обстрел на химърсите ......или се предават или месомелачката започва....

    Коментиран от #70

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Шойгу

    16 9 Отговор
    Нашата армия е най силната в света, и никой не може да ни победи, само ние можем да се самопобедим, можем дори да превземем Лисабон, Киев за три минути и Павликени, и утре с Медведев да анексираме и Марианската падина.

    Коментиран от #117

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 да бе

    4 11 Отговор
    след ковид плашенето
    сега
    джо и вовата плашат евродообитъка с атом
    и го обират като му вдигнаха 3-но цените
    после си делят ускрайна
    а тяхното изнежено население става
    евтина работна ръка за запада
    и всичко е точно
  • 69 Некой си

    14 12 Отговор
    Още не ги е почнал и ореваха света.Елитните войски са скрития жокер в ръкава на Вовката.Първо играят пешките,после идва ударната вълна.Некой шахматист от Изтока го измислил преди векове ,което китайците наричат - изкуството на войната.

    Коментиран от #78, #130

  • 70 Да...

    20 14 Отговор

    До коментар #64 от "ПОЧНАХА ГИ В ЛИМАН":

    Блокирани са от всички страни в Лиман, украинците вече контролират и единственият им за отстъпление, пореден погром на жалката руска армия, едно е да се пъчиш по паради друго е да те подпукат Химарсите и професионалната натовска украинска армия.
  • 71 Обратнооо

    7 13 Отговор

    До коментар #63 от "Така е":

    В състава на Россия
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ЧЕ КВО ТЪРСЯТ РУСНАЦИТЕ

    16 18 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    В Украйна.....една сутрин на 2014 Путин се събудил и решил че Крим и Донбас са руски....Получил видение с ВИСШЕ...а преди това били украински, признати и от Русия....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Тъп

    8 4 Отговор

    До коментар #49 от "Ами то вече...":

    Кое е демократичен свят.Май си се изгубил .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ннн

    9 17 Отговор

    До коментар #69 от "Некой си":

    И колко войни със запада спечелиха великите китайци? Една две опиумни или боксерската, където 200-300 хиляди майстори на китайски бойни изкуства се бият с 300 американски морски пехотинци пазещи дипломатическия квартал в Пекин!
    А руснаците ги чака поражение по-страшно от Цушима!
  • 79 💊💊💊💊💊💊💊💊

    11 3 Отговор

    До коментар #74 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇯🇵🇮🇷🇮🇹":

    Требва да се пият
  • 80 Ким Ир Сен

    10 5 Отговор
    Путин играе хореографията на Ким Чен Ун,но китайците не я харесват.
  • 81 уайтнойз

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    логистиката в случая е на страната на ватенките. едва ли ще имат друг случай да преееебат другарчето. Щот тука ората се лаят ама дипломацията си върви. Елитити в цял свят са преплетени във всевъзможни връзки. Елитите не обичат да губят пари, време и усилия. Без значение от партийна принадлежност, цвят на кожата или религия. Там вече съществуват в друго измерение, което се кланя само на мамона. Прави са донекаде. Неолитна революция, индустриална.. Да видиме докаде ше ни докарат

    Коментиран от #85

  • 82 Каун-Тунизиец

    8 1 Отговор

    До коментар #74 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇯🇵🇮🇷🇮🇹":

    После идваме за вас!!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Как ви манипулират

    21 12 Отговор
    Цитат:
    "руските въоръжени сили наброяват 1 милион души"
    Само че, при пълна мобилизация са 25 милиона души.
    Вижте 100 000 руски войници какво направиха със 1 000 000 украинсйка и натовска армия и въоръжение в Украйна и си представете какво ще направят 25 000 000 руски войници из джендърска Европа осеяна с американски 50 и незнам си колко полови бази>!!>

    Коментиран от #149

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Победата

    10 6 Отговор

    До коментар #83 от "РОССИЯ РОССИЯ":

    ще е наша, колкото и кръв, колкото и животи да се изгубят за съжаление!!!!
    Няма да е обаче гнусния западен диктат, каквото ще да става!!!
  • 87 Най интересното е, че

    11 9 Отговор

    До коментар #83 от "РОССИЯ РОССИЯ":

    русофилите не знаят руски!

    Коментиран от #93, #98

  • 88 Ако не е ядреното

    10 13 Отговор
    оръжие на рашките, китайчетата отдавна отдавна да са навлезли в сибирската територия!
  • 89 Велика туземна армия

    11 14 Отговор
    Военната им доктрина е тотално сбъркана..тия гаубици и тия катюши са тактика от втората световна..нямаш ли авиация да удря укрепените позиции на врага с точни бомби все едно нямаш армия
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ученият котка

    11 3 Отговор
    Веднага след като Русия престана да бъде полицейска държава, тя беше обвинена в слабост. Непостижими са пътищата ти, Господи!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ти и толкоз

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Най интересното е, че":

    Незнаш😂😂😂
  • 94 Със сигурност

    16 5 Отговор
    не бихте искали да разберете колко е силна руската армия по трудния начин.
    Или пък искате?
    В такъм случай, трябва да цитираме класика Ботев: "а вий... вий сте идиоти!"
  • 95 Шъъъъъъ

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Зеленски":

    Разберете зелини .........на
  • 96 Ученият котка

    10 5 Отговор
    Дай Боже Америка да оцелее при призива на резервисти!
  • 97 Точно така

    17 6 Отговор
    Мислеше и Хитлер след Руско-Финската война, но жестоко грешеше и тази грешка му костваше живота. Западняците ще открият истинската сила на Русия, когато я нападнат.

    Коментиран от #105

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ученият котка

    13 9 Отговор

    До коментар #99 от "През К@ра ми е за теб":

    Русия е обречена да спасява и да бъде милостива.

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Съветник

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Зеленски":

    Ами напънете се и ги стигнете!
    Какво ви пречи?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Научете се един път завинаги

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "С.П.":

    Научете един път завинаги.ДВ и Свободна европа не са немски а американски медии.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Преди година

    2 8 Отговор

    До коментар #77 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Нямаше да повярваш ,че ще купуват ирански дронове
    Хахаха. И крайцера Масква гордо плуваше в Черно Море.сега къде е ?
  • 129 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Точно това е най страшното когато на запад си помислят че руската армия е слаба. Дори да е верно за конвенционалните сили това нищо не говори за боеготовноста , организацията и патриотизма на хората в ключови позиции в ядрената триада на Русия . Точно поддържането тоя праг от страх от ядрените способности на другата страна спасяваше света до сега . А сега става страшно ако някой си помисли че има връх ... като познавам американците ме хваща още повече страх. Русия си заминава дали си заминава целия свят е въпроса.
  • 130 Хахага

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Некой си":

    Мобилизираните отишли на фронта и питали :
    Къде е редовната армия ,къде са елитните части ?
    Ние какво правим тука ,защо ни мобилизираха .
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Ленин

    4 7 Отговор

    До коментар #120 от "Руската":

    Каква регионална сила ,бе? Русия и локална сила не е !

    Коментиран от #144

  • 136 Рико

    4 6 Отговор
    Агресията започна през февруари. Защо тогава, а не през юни? Моите предположения са, че все пак в руския щаб има военни ,които правилно се преценили, че тази война няма да свърши за дни. И са я издърпали по-рано, за да не влиза войната в калта на есента - лошият терен облагодетелства защититаващите се. Оказва се обаче, че и това не е достатъчно. Руската войска е много по-зле, отколкото дори скептиците в Москва са предполагали.

    Коментиран от #139

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 хахуха

    5 3 Отговор

    До коментар #136 от "Рико":

    руска войска от наемници от кавказките републики не са чак толкова зле 100000 удържат 500000 украйнци елитната армия на Русия я няма в Украйна лек
  • 140 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #137 от "Семьон Будьони":

    През ВСВ сред подчинените на Будьони е била популярна такав шега : колкото са му дълги мустаците, толкова му е къс умът.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 хахуха

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Ленин":

    по футбол са локална силна много си прав хахахах

    Коментиран от #146

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 рашистите са обградени в лиман

    4 7 Отговор
    В Лиман имаше ли референдум хахаххаха пардон цирк.
    Щото украинците почти са обградили града и нещо рашистката пропаганда пак почна - ПАНИКИ НЙЕТ аххахахаха което значи - и тук ще ни бият, омитайте се.
    Но пак рашистите вече са тренирани - бягат бързо и без паника хахахах
    Най-големия срам след ВСВ за червената армия беше резила при Киев, но скоро бягството от Харковска област засенчи предишната излагация хахаха
    ...следва продължение.
  • 148 АУУУУУ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ ....АМА ОТ ЕВТИНИТЕ....ПОНЕ ТАКА ИНСТРУКТИРАШЕ ЖЕНАТА ЗАПАСНЯЦИТЕ НА КЛИПОВЕТЕ ....... ХА ХА ХА
  • 149 Дедо Пене

    5 10 Отговор

    До коментар #84 от "Как ви манипулират":

    Европа в НАТО Е 450млн.човека с възможност за 100млн.войници с първокласна техника и оръжие и ядрено оръжие на Франция и САЩ, плюс мощта на САЩ!!! Затова и Китайците си наблягат парцал, та камо ли РУБАШКИТЕ!!!

    Коментиран от #153, #168

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Сибирь

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    Лукашенко е зявил,че само да стъпи един войник полски официално,Беларус обявява война. А вече имат ядрени ракети. а Лукашенко не е мекушав като Путин. Затова от НАТО казаха на поляците,че ще се оправят сами тогава. Поляците не са глупави. Поне не толкова.
  • 152 5879

    1 1 Отговор
    "..ако Путин трябва да избира дали да използва ядрено оръжие, или да отговаря за престъпленията си пред международен съд, той би избрал ядрената опция...."
    Това не са две опции.....
  • 153 Станко

    5 0 Отговор

    До коментар #149 от "Дедо Пене":

    Важно е качеството, не количеството. Представи си една мобилизация във България.Колко човека могат да носят оръжие? Ще бъдем пушечно месо с въшкарниците от 1915 г. По мое време ги пазеха, в сандъци пълни с нафталин. Колко ще бъдат съгласни да умрат за независимостта на Украйна?

    Коментиран от #156

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Здравей

    2 1 Отговор
    Копейка!
  • 156 ВВасилев

    1 5 Отговор

    До коментар #153 от "Станко":

    Много голяма грешка да мислиш че това е само за независимостта на Украйна. Той и Хитлер е почнал само с Полша и Чехословакия и ако го питаш по това време не е искал нищо друго, ама знаем какво излезе накрая. Всички с малко почват ,ама по някое време им се услажда и си мислят, че ще продължават да минават метър. Що се отнася до това колко човека ще се мобилизиеат от България, с колко модерни оръжия си боравил наскоро? Всеки трети може да натиска спусъка вече, не случайно всеки пишлигар в САЩ има автоматично оръжие и прави мармалат като му превърти нещо. Това не ти е калашника от едно време дето се бориш с него буквално.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Казуар

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Русоид, в съветската армия винаги е имало три пъти повече мобилизирани от немците и това им е давало възможност да атакуват с човешки вълни, без оглед на жертвите.
  • 159 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    6 3 Отговор
    Тези не се четат!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Хахаха

    7 3 Отговор
    Според ЕС и САЩ Северен поток е бил взривен от Русия, което ще рече, че слабата руска армия си прави каквото иска в териториалните води на НАТО, в такъв случай какво трябва да си мислим за силата на НАТО:)))
    п.п. Специален поздрав за евро джендърите: Батарея с HIMARS бе унищожена с артилерийска контраатака край Павлоград. Поразените тази седмица РСЗО Химарс стават четири.

    Коментиран от #163, #164, #166

  • 162 ...

    5 5 Отговор
    Руския ВПК е пълна трагедия :))))) Купуват дронове от Иран.

    Коментиран от #170

  • 163 Солей

    1 1 Отговор

    До коментар #161 от "Хахаха":

    За тероризъм не ти трябва "силна армия", тъй че между двете ти твърдения няма връзка.

    Коментиран от #169, #172

  • 164 Не се притеснявай....

    2 0 Отговор

    До коментар #161 от "Хахаха":

    Дърводелците веднага направиха нови.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 ПараШут

    10 3 Отговор
    Целият свят се тресе в панически страх вече седми месец от 120 хиляди руснаци и 80 хиляди руски миньори опълченци, които разбиха едномилионна украинска нацистка армия с купищата им въоръжения, но иначе били слаби. Кой е слабият се вижда много добре. Не ми се мисли какво ще остане от бивша Украйна с новите 500 хиляди които идват и още милион и двеста хиляди редовна армия . На ден руската армия изстрелва такова количество боеприпаси, колкото краварите произвеждат за година. Руснаците най-обичат да ги подценяват. Ще ви прегазят като валяк и този път ще подминат река Одер.
  • 168 Българин

    12 2 Отговор

    До коментар #149 от "Дедо Пене":

    Общо мъжете от 18 до 50 години в ЕС са 75 милиона, нашия дедо щял да събере 100 милиона войника:) Да не говорим, че от 75 млн половината са джендъри и при една мобилизация поне 30 млн ще си сменят пола на мига. Относно оръжия и техника - в повечето държави в ЕС военните складове са празни, всичко замина за Украйна и повечето е вече на скрап. Мощта на САЩ, Великобритания и Франция я видяхме миналата година в Афганистан срещу козарите, признавам бързо бягаха към самолетите за евакуация. Ядреното оръжие хич и не го споменавай - Русия има два пъти повече от целия ЕС и САЩ взети заедно, прибави към Русия и другите ядрени държави, които мразят САЩ /Китай, Пакистан, Индия и Северна Корея/ и ще ти стане ясно какво ще се случи при една ядрена война.

    Коментиран от #173

  • 169 Хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #163 от "Солей":

    Само подводници, които смешното НАТО не може да засече:) Да ти припомня и как един развален украински дрон прелетя над четири натовски държави без нито едно ПВО да го прихване преди да се разбие в Хърватска:)

    Коментиран от #174

  • 170 123

    5 3 Отговор

    До коментар #162 от "...":

    Американския ВПК е пълна трагедия:)))))) Ирански дронове ги направиха за смях:))))

    Коментиран от #171

  • 171 ...

    2 2 Отговор

    До коментар #170 от "123":

    Когато се завърнеш в РЕАЛНОСТТА може и да си пишем пак.

    Коментиран от #176

  • 172 тц тц

    6 2 Отговор

    До коментар #163 от "Солей":

    За силна армия не ти трябват модерни оръжия и техника, за справка: афганистанските козари с топки срещу тежко въоръжените американски джендъри.

    Коментиран от #175

  • 173 Солей

    3 2 Отговор

    До коментар #168 от "Българин":

    "Общо мъжете от 18 до 50 години в ЕС са 75 милиона" Я пак :))))

    Коментиран от #179, #187

  • 174 Любопитен

    1 1 Отговор

    До коментар #169 от "Хахаха":

    И какво ти разбира шамандурата от дронове?
  • 175 Солей

    4 3 Отговор

    До коментар #172 от "тц тц":

    Афганистанските козари не смееха да излязат от пещерите докато САЩ бяха в Афганистан с армията си :))) Излизаха само нощем да попиват нощна роса и да разбиват скали с чело. Добре, че американците се изтеглиха и то се изтеглиха за да оставят на Русия още един проблем. :)))))

    Коментиран от #180

  • 176 123

    4 1 Отговор

    До коментар #171 от "...":

    Добре, че не каза когато Осрайна си върне териториите, че няма да се засечем повече:)))) Слава на новите съветски републики!

    Коментиран от #178

  • 177 Истината

    8 3 Отговор
    Надценената мощ на Русия: колко силна е наистина армията ѝ?
    170 000 руски войника смачкаха 900 000 укри, подкрепяни от 100 000 натовски наемници, финансова помощ и доставени оръжия и техника за десетки милиарди от цялото НАТО. За половин година площта на Русия се увеличи с 50 000 кв.км. - ето, толкова е силна руската армия.
    Разбира се в ТикТок по силни от краварите няма, а по реване Зеленски е ненадминат.
  • 178 ...

    0 3 Отговор

    До коментар #176 от "123":

    Нови републики ще има, но те няма да са руски.

    Коментиран от #181

  • 179 пипей

    5 0 Отговор

    До коментар #173 от "Солей":

    по-малко са, джендърите не се броите.
  • 180 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #175 от "Солей":

    Значи в САЩ на паническото бягство викате изтегляне, ясно:Д
    Записал съм си едно прекрасно видео от "изтеглянето" им, американски и британски командоси, преоблечени като жени висят по крилата на самолетите за евакуация, невероятна гледка е.

    Коментиран от #186

  • 181 123

    3 0 Отговор

    До коментар #178 от "...":

    Аз говоря за тези, които вече са факт, а че ще има нови ще има - все пак през 2024г. е референдума за отделяне на Тексас от САЩ.

    Коментиран от #185

  • 182 Aлфа Bълкът

    0 7 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Когато Русия напада армията и е в съотношение 2:1.
    200 000 руски войника срещу 100 000 украински.
    А и се видя колко бързо се обърна войната с HIMARS, сега се поставят NASAMS в освободените части, бомбардировките няма да са възможни при бъдеща офанзива, на Русия ѝ остава живата сила от 50г старчоци.
    Русия ще загуби военно анексираните територии в Украйна, но ще загуби и Крим политически.

    Коментиран от #183, #190

  • 183 Aлфа Bълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #182 от "Aлфа Bълкът":

    КАЛИНИНГРАД, не Крим
  • 184 Дойчо взеле

    8 1 Отговор
    много е мощна руската армия, нима сте забравили преди 83 години кой развя червенато знаме над Райхстага в Берлин и ви набута в червеевата дупка.
  • 185 ...

    0 6 Отговор

    До коментар #181 от "123":

    Хартиените "присъединявания" са "факт" само в главата на путинистите. В реалността Украйна току що си върна Купянск и е обкръжила Лиман. Следва Донецк.
  • 186 Солей

    1 5 Отговор

    До коментар #180 от "Българин":

    Записал си си поредния руски фейк, но това не е никаква изненада. Доказано е, че фантазиите са единствения свят, в който русофилите живеят "добре".
  • 187 Почти толкова са

    3 0 Отговор

    До коментар #173 от "Солей":

    495 млн население на ЕС, 40% са от 18 до 50 години или 198 млн, от тях мъжете са 42% или 83 млн. Разбира се за ЕС това е относително тъй като няколко десетки милиона си сменят пола два пъти годишно.
  • 188 Ами по последна

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "СВОБОДЕН ДВМОКРАТ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸":

    информация в Херсонска област укрите пак са претърпели поредния провал и пак са отстъпили нови територии, обединените сили държат Лиман с далеч по-малко жива сила в сравнение с нападящите укри и наемници, като на последните силите им свършват и в скоро време ще се откажат поради липсата на жива сила. Друго, че САЩ са гласували повишаване на военния бюджет с няколко милиона долара, но се оказва, че от тях за Украйна ще отиде изключително малка част тоест нищо, а голявата отива за попълвне на празните скрадове с боеприпаси и техника. Преди да пишеш проуми информацията.

    Коментиран от #193

  • 189 хахаха

    4 0 Отговор
    то и вашите предци от третия райх са ги мислели полухора пък какво стана пропагандата става все по цинична и жалка
  • 190 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #182 от "Aлфа Bълкът":

    Сигурен ли си, че в началото не бяха 1 милион руснаци срещу един украинец:) По официални данни ВСУ в края на февруари беше 375 000 души, с три пълни мобилизации достигнаха почти милион.
    А ето вчера какво направи един руски старчок: Боец от 11-и полк на Народната милиция на ДНР е влязъл в неравен бой с група войници на ВСУ, съобщават световните издания.
    По време на разразилия се близък бой първата граната попада точно в краката на двама от украинците. След това бойците от ВСУ бягат заедно със своите колеги.
  • 191 тези пък

    7 1 Отговор
    Кой каза, че при специалната операция ще се използва цялата сила на Русия. Никой.....Русия не води война, набийте си го в главите вече.
  • 192 И как го

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ":

    трепе, ката унищожиха завод Искра в който се поддържаха туди хамърси, или ги прихващат и унищожават. Бият и убиват мирни граждани, деца, жени в освободените райони, това ли е верикото на тез терористи. Скоро ще си го получат подобанащо и ще са свазани, като гниди.
  • 193 ...

    0 4 Отговор

    До коментар #188 от "Ами по последна":

    "и в скоро време ще се откажат поради липсата на жива сила" Ехаааа. А Путин ще стане 2 метра висок :))))
  • 194 Артилерист

    6 0 Отговор
    Тия умора нямат. Вчера четох в един сайт за грамотни хора, с изключително ерудирани автори, изброени извращенията на американски и западни пропагандатори, според която всичко руско е лошо, тъпо, зловещо и прочие, а пък американското-от хубаво по-хубаво, самата истина и манна небесна. Жалкото е, че в зависима България много хора се осведомяват само от телевизора и му вярват...
  • 195 Ал Тъпоне

    8 0 Отговор

    До коментар #61 от "Офффф":

    Не Русия търси а завзема, а западните корпорации си търсят нови печалби на териториите на бившите държави от СССР и винаги се действа по един и същн начин - 1. Приемане в НАТО 2. Сключване на търговско споразумение в Европейския съюз и 3. Приемане Европейския съюз или асоциирано членство или започване на преговори за приемане. Те нали и с Турция така тръгнаха, но Ердоганя се усети, даде на заден и му сринаха лирата за наказание. Поне засега и с Русия удрят на камък.
  • 196 Филип Ейджи

    8 0 Отговор
    Русия по съвсем друг начин би воювала с страни от нато, ще изравнява наред!
  • 197 Упреквам

    8 0 Отговор
    Упреквам Путин,че руснаците не воюват като САЩ в Ирак и Югославия - шок и ужас.Какво има да жали в Западна Украйна където повечето са бандеровци-нацисти 3-4-то поколение? Какна е тая псевдо военна операция - центрове за вземане на решения не унищожени,нито GSM клетки и мрежа не унищожена,нито радорелейни станции,нито телевизии и радиА,ток си има,газ си тече,газ има,мостове не разрушени,пътни възли не разрушени,гари не разрушени,предприятия не разрушени
  • 198 Велин

    2 0 Отговор
    Дойче Зеле, най-елементарни познания(придобити поне от четене на вестници) когато започваш война съотношение на нападащи и отбраняващи трябва да бъде 2,5 до 3 пъти в полза на атакуващия. Проверете този път така ли е? Или руснаците това не го знаят!?!? Та толкова за вашата компетентност!!!
  • 199 Боби

    1 0 Отговор
    Жлъч от Дойче Веле като видя че е от тях и ми става ясно какво ще е съдържанието. Добре, че имам редица други алтернативни средства за информация, та някак си съм сглобил картинката по друг начин. А те немците ще го разберат, но пак ще страдат, за съжаление повличат и всички мас които бяхме съблазнени от идеята за обединена Европа.
  • 200 РУСИЯ Е ЕДНО МАЛКО МЕЧЕНЦЕ

    0 0 Отговор
    НО ОТДАЛЕЧ И СЛОНА Е МАЛЪК , НОКТИТЕ НА МЕЧЕТО СА ОБАЧЕ 20 САНТИМЕТРА И СА ОСТРИ КАТО БРЪСНИЧ!
  • 201 ДРЪЗНЕ ЛИ СЕГА ЗЕЛЕНИЯ ГУЩЕР ДА ВЛЕЗЕ В

    1 0 Отговор
    РУСКА ТЕРИТОРИЯ РУСИЯ ЩЕ ИЗПЕПЕЛЯВА ЦЕЛИ ГРАДОВЕ И ОБЛАСТИ ! ТОЙ ПЪРВОНАЧАЛНО ЩЕ ПРОБВА , НО ЩЕ СТОИ ОТЗАД - СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА НАСЪСКВА СРЕЩУ РУСИЯ И ЩЕ БЪДЕ УБИТ КАТО КУЧЕ !