Отидете към основна версия

2 016 49

Украйна поиска с видеоклип от Франция да ѝ достави оръжия

  • франция-
  • украйна-
  • оръжие-
  • гаубица

Париж доставя на Киев гаубици "Сезар", мобилни системи за противовъздушна отбрана и бронетранспортьори, отбелязва Ройтерс

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското министерство на отбраната публикува днес в социалните мрежи видеоклип, с който приканва Франция да покаже любовта си към страната, като ѝ достави оръжия, предаде Ройтерс.

41-секундният запис бе публикуван в Туитър броени часове след като Франция обяви, че е взела нови решения във връзка с военната подкрепа, която оказва на Украйна.

Париж доставя на Киев гаубици "Сезар", мобилни системи за противовъздушна отбрана и бронетранспортьори, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това Украйна иска от партньорите си да ѝ доставят и други средства за отбрана, като например противовъздушни системи - нещо, което до момента Франция не е направила.

Във видеоклипа, публикуван днес, се казва, че Киев иска от Париж повече от думи и обещания.

"Но ако наистина искате да спечелите сърцата ни... нищо не може да се сравни със 155-милиметровите самоходни, високомобилни (оръдия)... Благодарим ти, Франция. Молим те, изпращай още!", се казва на видеозаписа на фона на кадри с гаубици "Сезар".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: